Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Kéz-láb-száj betegségünk van,...

Kéz-láb-száj betegségünk van, találkozott már valaki vele?

Figyelt kérdés
Kb egy hete kis lázzal, rossz közérzettel vittem orvoshoz a 15 hónapos kisfiamat. Egy kis aftát is észrevettünk a torkában. Az orvos felhívta a figyelmünket, hogy ez lehet ilyen kéz-láb-száj betegség is, mert járvány van. Azt mondta, hogy pár nap alatt kiderül. Egész héten kezelgettük az aftát a szájában, néhány nagyon apró kiütés jelent meg a karjain, de sehol máshol, ill. tegnap megjelent egy másik afta is a szájában. Mikor pénteken beszéltem az orvossal teljesen láztalan volt, jól evett. Létezik, hogy ez a betegség ilyen lassú lefolyású. Ma reggelre újabb(most már) hólyag a tenyerében. Azt olvastam a neten 7 nap alatt meggyógyulnak a gyerekek, nálunk pedig egyre rosszabb a helyzet.
2014. nov. 15. 07:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Ismerősöm gyerekének volt nemrég. Épp tegnap mesélte, hogy sokat fogyott a gyerek, mert nem hogy enni nem tudott, de még a nyálát sem tudta lenyelni, folyamatosan folyt ki a szájából. Náluk 4 nap volt nagyon durva, utána könnyebb lett. A patikában vett valami fájdalomcsillapító cseppet, azt csepegtette a gyerek szájába.
2014. nov. 15. 07:58
 2/4 mi a fene ***** válasza:
Minden rossz után jó jön. Be van lobbanva, majd ezután gyógyul. Légy türelmes.
2014. nov. 16. 08:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én gyerekemnek 4 napja afták vannak a szájában csak pépeset eszik, apró kiütések voltak a lábfején meg a tenyerén ami néha viszketett de a legtöbb elmúlt és nem lett eddig hólyagos.Láza nem volt eddig. Nálunk is csak találgat a doki, hogy talán ez lehet.
2014. nov. 18. 11:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk most zajlott le, pont ez a betegség a 1,5 évesemen. Rokonok "hozták ajándékba".. Nálunk 2 napig magas láz, utána jöttek a kiütések, torkában is, végig az egész testén, majd legvégül a végtagokra ment, tenyerére, talpára a hólyagok. 2 napig nem evett, csak a tejitalt fogadta el. Amit mi szedtünk rá: Fenistil csepp, Ca, Isoprinosine, fehér rázókeverék a pöttyökre kenve. Látványos a javulás napról napra. Még kicsit pöttyös,de már eszik és jó a kedve is.

Most én kezdek beteg lenni, jó alapos torokfájás, magas láz, izomfájdalmak.....azt hiszem nálam gyorsabb a lefolyás, pöttyök nem is jelentkeztek.

2014. nov. 18. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Gyerek száj? Vicces, aranyos vagy fura beszólás kicsikkel? Lehet testvérről is írni, csak gyerekszáj legyen!

Unatkozom, imádom a kisgyerekeket főleg ha valami vicceset csinálnak, vagy viccesek a beszólásai vagy valami ilyesmi. Sok ilyet olvastam már. Akár saját magatokról is írhattok kicsinek! :) 13/L 💋

Ismeritek a kéz-száj-láb betegséget/HFMD/? Ez ugyan ez - kéz, száj és körömfájás?

kiütések (nem viszket, nem fáj) vannak a kézen, száj körül, talpon, esetleg láz. az érdekelne, hogy fertőz-e akkor is ha 5-6napja kezdődött és már majdnem gyógyultak vagyunk?

Találkozott már valaki hasonló kiütésekkel?

2 éves fiunk egyik vádliján tegnapra megjelent néhány apró kiütés-szerű pötty, mára kicsit több lett, 1-2 már a combján is van. Olyan, mint a pörsenés, vagy az epilálás utáni kipattogzás. Be lett kenve naturlandos krémmel, de eddig semmi. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez?

Száj környékén piros foltok, pattanásszerű?

Ekcémás kiütés lehet, vagy simán nyáladzik plusz a cumi miatt lehet ez neki?Egyébként ekcémás a fiam, de más testrészén nincs semmi.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!