Mi a véleményed arról az esetről, hogy egy bölcsődében a "nevelőnő" ragtapasszal leragasztotta egy gyerek száját azért, mert a gyerek sírt?

Ezért kevés szerintem akár a kirúgás,akár a foglalkozástól eltiltás.
Nem tudom, milyen büntetést adnék érte.
Talán a főtéren kalodába zárnám,betapaaztott szájjal.

Nem hallottam az esetről,viszont élénk emlékeim vannak kisgyerekként a Matyi néniről,aki rendszeresen ezzel fenyegetett minket,sőt,ennél rosszabbal,hogy össze is varrja a szánkat. Volt,akinek tényleg le szokta ragasztani,és élvezettel tépte utána le róla. Nála mozogni se szabadott alvasidoben,mert különben sarokba állított ha megmozdultal és ott kellett maradni. Seggre is vert. Egyszer megharaptam még kicsi voltam az egyik ovodatarsamat,a fülem el fogva tépett meg,ordított és azt mondta elvisz a fogorvoshoz és kihuzatja a fogamat.
A másik "pedagógus " nem volt ennyire gáz,de neki volt két három kedvence,akiknek aludni se kellett még matricákat kaptak,mi többiek teljesen le voltunk szrva
Szerintem nagyon üdvös hogy ezek a dolgok manapság már visszhangot kapnak,az említett óvónő pedig "mongyonle"
Ja és nem a hatvanas években voltam óvodás,hanem a kilencvenes évek közepén.
Anyámék nem foglalkoztak vele.

#4 teljesen jogos
Én sem viszem bölcsibe a gyerekem,igaz,nem tudok annyi minden ingert itthon biztosítani,de itt vagyok vele és kész. Három és fél éves lesz,mire ovis lesz,de kezdetben biztos csak fél napokra viszem. Ha szeretné később mehet többre is. Mi erre rendezkedtunk be,mivels egitseg nimcs,így én itthon vagyok,később is max reszmunka.
#5:
Megrökönyödve olvastam a válaszod. Még a -90-es években is voltak ilyen szadisták? Fogorvossal ijesztgetni egy gyereket és ezzel egy életre rettegővé tenni a fogorvostól? A szülőknek nem volt bátorsága felszólalni ez ellen? Nem irigylem a sorsotokat.

#7 nem sajnos. Az én szüleim is ilyen,a tekintélynek mindig igaza van személyek voltak,rendszeresen vertel sajnos ők is
Mára alig van velük kapcsolatom.
A fogorvostol érdekes módon sosem féltem,viszont az egész megalazás és kiszolgáltatottság mély nyomokat hagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!