2-3 éves kisgyerek mellett hogy van időd sminkelni reggelente?
31-, kérdező, megértem, hogy aktívabb gyerek mellett nem tudod elképzelni, hogy hogyan lehet ezt kivitelezni. De az én lányom egy igazi matrica, a fiam volt nyugodtabb típus. És következetesen igyekszem betartatni, ha azt mondom nekik, hogy 5 perc. Vagy akár azt, hogy ha ezzel végzek, olvasok egy mesét. És általában kompromisszumot tudok kötni. Most múlt januárban 2 éves. Hónapok óta érti, tudja, hogy az 5 perc, várj, míg berakom a mosogatógépet, ilyesmi, akkor azt kivárja. Sőt szoktunk olyant alkalmazni, amikor beallítom a telefonon az ébresztőt és azt mondom nekik, hogy ha szól, akkor rögtön ráérek de addig az a szabály, hogy játszanak. Nekik jó, mert türelmet tanulnak, nekem, mert ráérek megcsinálni ezt és azt is. Nekem nem férne bele fél óra smink, mint írtam, arra igényem sem lenne, és anyukaként amúgy is a szolidaritás vonalán mozgok, bár ugye nem ez a kérdés.
Szóval szerintem két lehetőséged van: 1. Kompromisszum kötésének, ezzel a várakozásnak megtanítása a gyereknek
2. Kevesebb ideig sminkelés, ami egy alap és nem egy látványos sminket eredményez, de van smink- mindenki nyer
3. Nem sminkelsz, csak ha már nagyobb
Én a 11 hónaposom mellett is napi 1 órát sminkelek. Addig bent van a járókában. Először hisztéria volt, de nem nagyon érdekelt, ott vagyok mellette, nem hagytam ott. Azóta megszokta és nincs hiszti.
Én vagyok a szülő, tehát neki kell most már alkalmazkodnia hozzám. Nyilván újszülötteknél más ez, de miután már kezd nyílni a tudata, onnantól én vagyok a főnök.
Szóval nyugodtan sminkelj csak! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!