Másfél éves gyereknek milyen itatópohár praktikus? Nekünk 360 fokos van, de elvileg az nincs jó hatással a beszedfejlődésre...
Merész gondolat, de megtanítani, hogy ne borítsa ki?
Csak első gyereknél itatópoharaztam. A 360 fokos csak arra volt jó, hogy jól elodázza a normális pohárból való ivást.
A kisebbnél kihagytuk teljesen ezt a szakaszt, rögtön nyitott pohárból ivott. Akkor is, ha mentünk valahova. Pohár a táskába, mellette normál palackban a víz és töltöttem neki. Később megtanult közvetlenül az üvegből inni.
Ilyenünk volt, sokáig ezt használtuk mikor mentünk valahova:
Ettől függetlenül gond nélkül ivott sima pohárból 15 hónaposan.
De rendes pohárban nem tudsz neki kirakni vizet?
Szerintem pont az a hátránya az itatópohárnak, hogy egy teljesen életszerűtlen helyzethez szoktatja hozzá a gyereket: hogy a kezében lóbálva viheti bárhová a vizespoharat magával anélkül, hogy abból kifolyna a víz. Ennek a valósághoz semmi köze. A víz kifolyik, a pohár meg potenciálisan törékeny, oda kell rá figyelni, és igen, meg kell állni a tevékenységben ahhoz egy percre, hogy igyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!