Mehet GYED-re a párom vagy csak a GYES-nél választható, hogy ki igényli?

válasza:gyedre csak akkor mehet ha az igénylés pillanatában van munkahelye-tehát nem
gyesre mehet a baba fél éves korától
nálunk most megy a párom gyedre szerencsére van munkahelye
Kapcsolódó kérdések:
Kislányom 17 hónapos lesz lassan, szeretnénk kistesót, de Gyed-et csak 18 hónapos koráig fogok kapni, mert 1 év munkaviszonyom volt előtte. Tehát,akkor ha most teherbe esek mi alapján számítják a juttatásokat? Annyi mindent olvastam, hogy már meg vagyok keveredve. Köszönöm a válaszokat!
2008. ápr.1--2008. nov.15-ig táppénzen voltam, mert veszélyeztetett terhes voltam.2008. nov.15--2009. máj.15-ig Tgyás-on voltam.2009. máj.16--2010. nov.15-ig Gyed-en.2010. nov.16--2011. nov.15-ig Gyes-en.
Mert nekem még nem jött meg a GYED, pedig általában 6-ig meg szokott jönni, és most 6-a vasárnap, ezért gonbdolom ma kéne jönnie!!Várom nagyon! Aki tudna segíteni annak megköszönném!
Babám 2010 augusztus végén született.Előtte egy balesetből kifolyólag 1.5 évig táppénzen voltam.Nem tervezett baba,készültem vissza dolgozni,a szabadság alatt derült ki,hogy "úton" van.Így a szabadságról táppénzre kerültem ismét veszélyeztetett terhesként.Jelenleg...
Nagyobbik gyerekem betölti a két éves kort, mire megszületik a kicsi, így utána már csak GYES-t tudnék igényelni egy évig. Viszont ha megszületett a kicsi, utána fogom kérni a Tgyás-t majd a GYED-et. A nagyobbik 3 éves koráig ilyen esetben igényelheti az utána járó...
2 év 5 hónap lesz a különbség köztük.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!