Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol lehet kismamáknak térítésm...

Hol lehet kismamáknak térítésmentesen tovább tanulni (egyetem, főiskola, tanfolyam)?

Figyelt kérdés
Szeretném még fejleszteni magam a szülést követően és keresem a lehetőségeket, de eddig még nem találtam semmit. Van valaki, aki tud iskolát ajánlani, esetleg ő is képezte magát? 20 hetes kismami
2009. ápr. 5. 11:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
egyetem már nem támogat sajna, én is kerestem. néhány okj-s képzés akad állítólag, a hozzád tartozó munkaügyi központhoz eressz meg egy telefont, hátha.
2009. ápr. 5. 11:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Idén indult jópár államilag finanszírozott levelező főiskolai képzés,én is most jelentkeztem,és ha tgyáson,gyesen,gyeden vagy még jár az 50 többletpont is.Én ezt az egy lehetőséget tudom jelenleg:)

2009. ápr. 5. 11:25
 3/5 A kérdező kommentje:
És pontosan mely intézményekben indul(t)? Én augusztusban fogok szülni és utána szeretnék tanulni. Tudsz esetleg webcímeket is küldeni, mert én már fél napja keresgetek... :(
2009. ápr. 5. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Én Budapesten az EFEB felnőttoktatási intézményben veszek részt egy OKJ-s képzésen. Ők 50% kedvezményt adnak a tanfolyam árából, ha kismama vagy (tgyás, gyes vagy gyed folyósításáról elég ha viszel igazolást)a tanfolyam megkezdésekor. Rengetegféle képzést indítanak és választhatsz levelező képzést is, ami 3 hetente szombati napokon van. Nézz körül a honlapjukon: www.efeb.hu
2009. ápr. 5. 22:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező:Írtam privit:)
2009. ápr. 6. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Egyetem és gyermeknevelés együtt lehetséges?

Sziasztok! Egyetemista vagyok,de szakot szeretnék váltani.Orvosira menni minden vágyam és most meg van rá a lehetőségem,ha itt hagyom az eddigi szakomat.Mint tudjuk ez 6év.Viszont nagyon szeretnénk már a párommal babát és nem akarunk 7-8évet várni vele.Nem tudom hogy...

GYED jogosultság 365 bizt. Napjába beletartozik a nappali tagozatos egyetem?

Júniusban diplomáztam, július óta dolgozom. Már nagyon régen szeretnék babát. Viszont veszélyes munkakörben dolgozom, úgyh. amint regisztrált terhes leszek (1. UH), nem mehetek dolgozni. Tehát csak akkor szeretnénk elkezdeni próbálkozni, ha megvan a 365 bizt. nap. Csak...

3 év egyetem után mennyi idő kell a munkahelyen ahhoz, hogy Gyed-et is kapjak majd? Bővebben lent

Idén végzek az egyetemen, már felvettek egy céghez, de júliustól kezdek (azaz folyamatos lesz a biztosításom). A Gyed-hez ugye 2 év (730 nap) folyamatos biztosított idő kell? Az egyetem elvileg 180 napot számít be, a Tgyás ideje 168 nap. Akkor marad 382 nap, amit le...

Táppénz, tgyás kérdés. Beleszámít az egyetem?

Fél év még mindig beleszámít az egyetemből a biztosítotti időbe? Most vagyok 1,5 éve a cégnél, egyből az egyetemről ide jöttem. Most babát várok, de 2 hónap múlva szeretnék táppénzre menni. Mennyi táppénzt fogok kapni (bruttó 190.000 keresek), és mennyi lesz kb a tgyásom?

Egyetem alatt szülni?

Mit kapok ilyenkor az államtól? Csak GYESt?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!