Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti milyen nevet adnátok a mi...

Ti milyen nevet adnátok a mi vezetéknevünkkel?

Figyelt kérdés
Házasságkötésünkkor a férjem felvette az én vezetéknevemet is, ezért mindkettőnknek ugyanaz a vezetékneve: Francia-Zátrok. Most várjuk első babánkat, aki kisfiú, viszont elég nagy gondban vagyunk a névválasztással, hiszen nem sok név illik ehhez... És ami még megnehezíti a dolgot, hogy Ausztriában élünk és olyat szeretnénk, ami itt is és otthon is megállja a helyét. Gondoltunk a Benjamin vagy Vincent nevekre, esetleg Daniel, Marcel? Ti mit gondoltok?
2014. máj. 5. 14:46
 1/7 anonim ***** válasza:

mindenképpen egyszerű és nemzetközi neveket nézzetek és talán a rövidebb keresztnév jobb, mert elég hosszú a vezetéknév így a kettővel.

Márk, Ádám, Dávid, Noel, Alex, Martin

2014. máj. 5. 14:50
 2/7 Imola Ágnes ***** válasza:
Nekem a Dávid név ugrott be először. Szerintem illik a vezetéknevekhez.
2014. máj. 5. 14:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Én a Benjaminra vagy az Alexanderre szavazok!!! Kedvenc neveim közül valók! :)) De a Adam se lenne rossz! :)
2014. máj. 5. 15:00
 4/7 anonim ***** válasza:
A 2. a is az természetesen :D
2014. máj. 5. 15:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Alex Francia-Zatrok

Felix Francia-Zatrok

A Benjamin egy elcsepelt -orokzold sokak szamara-, a Vincent nagyon szep.

Szerintem az is fontos, hogy ne legyen "r" betu a keresztnevben, es konnyu, egyszeru megis ferfias legyen. Az Adam es David is tetszik - azonban szamomra azok is tul sokan vannak. En tobbek kozott ezert is adtam az en fiamnak kevesbe "meno" neveket. Mara azonban kimegyunk a jatszoterre es mikor kerdezik a nevet felcsillannak a szemparok, hogy jaj de joooo.

2014. máj. 5. 15:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igen, mi is gondoltunk a Felix-re is. :)
2014. máj. 5. 15:14
 7/7 anonim ***** válasza:
A Vince is szép szerintem, jobb is, mint a Vincent. Az is tetszik, ahogyan külföldön ejtenék.
2014. máj. 5. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!