Munka+kisgyerek? Hogy lehet ezt bírni?
2 évesem mellől lassan munkába állok. Fogalmam sincs hogyan fogok munka után életben maradni, ugyanis nagyon hátfájós és fejfájós vagyok. Régebben haza jöttem, lepihentem, de most szeretnék itthon is jól teljesíteni, munka után levinni a kicsit játszótérre, főzni, kicsit takarítani.
Lehet ezt győzni? Szeretnék kiegyensúlyozott életet élni, dolgozni akarok, de nem a gyermekem hátrányára
8 órában dolgozom Apuka 2 műszakban, de mindenben segít (pl most is bevásárol a kicsivel), a nagyszülők is segítenek.
Nem panaszkodom, tudom, hogy másoknak sokkal nehezebb, csak érdekelt, hogy kinél hogy megy ez a munka+kisgyermek dolog!
Mi valtott muszakkal oldottuk meg eveken keresztul,teljes mertekben segitseg nelkul.Tehat en csak delelottos muszakban dolgoztam, a ferjem csak delutanosban,mindketten 8 oraban.Amikor en hazaertem,akkor indult a ferjem dolgozni.A kivitelezes nem olyan nehez,ha legalabb az egyik fel olyan munkahelyen dolgozik,ahol tobb muszak van,valamint ha a korulmenyekre valo tekintettel a munkaltato is beleegyezik.
Az sem mindegy,hogy milyen jellegu munkat vegzel.En pl szellemi munkat vegzek,az ido mig hazavezetek nekem boven eleg arra,hogy athangolodjak a munkan kivuli tevekenysegekre.Persze az is hozza tartozik,hogy itthon nem csatateret talalok,mert szerencsere a ferjem mindenbol kiveszi a reszet.
Reszemrol baromi nehezen. Meg igy is hogy parom besegit 48-ban. Messze dolgozom a lakohelyemtol, a bolcsi is messze van es pont az ellenkezo iranyban. 4-kor kelek ha en viszem es fel7-nel elobb nem erunk haza. Annyi hogy furdes, vacsi es alvas. Ebbol all a hetkoznap. Borzasztoan faraszto, raadasul a lanyom sem egy nyugodt tipus, idegileg kikeszit az allando hisztijeivel.
Munka mellett nemigen lesz idod semmire hacsak nem 5-10 percre van a munkahelyed es a bolcsi az otthonodtol.
Szia!
Én márciustól dolgozom. Van egy két éves és egy öt éves gyerekem. Heti 2-3x 11 órát és 2x 8 órát dolgozom különböző műszakokban. A párom segít vinni, hozni a kicsiket. Este én fürdetem rendezem, altatom őket. Nagyon fárasztó az egész. A lakás nem túl tiszta, és nincs rend sem. Főzni hétvégén szoktam. Rohanás az egész. A kicsik tartják bennem a lelket.
Lehangoló hogy ez vár rám hosszú évekig. Néha úgy érzem magam mint egy rabszolga vagy robot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!