Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felkérjem őket keresztszülőnek...

Felkérjem őket keresztszülőnek, mikor tudom, hogy ők nem engem fognak felkérni?

Figyelt kérdés

A legjobb barátnőmre és párjára gondoltam, hogy felkérem őket, sok szempontból is ideálisnak tartanám őket.

Viszont tudom, hogy ha nekik lesz babájuk, biztos nem engem fognak felkérni, mert vagy a húgát kérné fel, vagy a legjobb barátnőjét (neki nem én vagyok az.. :( ).

Szerintetek?

2014. máj. 14. 17:13
 1/9 anonim ***** válasza:
20%
Ne.
2014. máj. 14. 17:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent nektek a keresztszülőség? Ha csak divat, akkor ne, akkor fontos, hogy ki-mit tett, tesz vagy fog tenni. Ha a vallás miatt fontos, akkor tudod, hogy a választott személy hitelessége a legfontosabb, nem az, hogy "visszahív"-e mert ez nem egy buli.
2014. máj. 14. 17:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem teljesen értem mi összefüggés van a kettő között?
2014. máj. 14. 17:18
 4/9 anonim ***** válasza:
73%

Igen, nyugodtan. Sosem szokott úgy lenni, hogy a te keresztgyerekeid szülei a te gyerekeid keresztszülei. Ez több gyereknél eleve megoldhatatlan.

Szerintem viszont egy együtt járó párt (nem azt írod, hogy férje) nem szokás felkérni keresztszülőknek. ha valakik nem házasok, akkor a legjobb barátnő+a babád apjának rokona/barátja a szokás.

Eleve nem is kell, hogy pár legyenek, és eleve két ember sem kell, vagy két azonos nemű is lehet.

Egyébként meg hány éves vagy, hogy "legjobb barátnő" meg hogy "neki nem te vagy az"?:) Ezen nem kell feszülni, utoljára gimiben szoktunk legjobb barátnőzni:)

2014. máj. 14. 17:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A keresztszülőségnél nem feltétel a kölcsönösség!
2014. máj. 14. 17:24
 6/9 anonim ***** válasza:
12%

"Sosem szokott úgy lenni, hogy a te keresztgyerekeid szülei a te gyerekeid keresztszülei. Ez több gyereknél eleve megoldhatatlan."

Jo nagy baromságot irtal.... Nincs korlátozva, hogy egy ember hány gyereknek lehet a keresztszuloje. Nekem es a testvéremnek anyám nővére es a férje a keresztszuloje, az o ket gyerekünknek meg az anyám.

2014. máj. 14. 17:25
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

Az utolsó igazán kellemes modorú válaszolónak jelezném, hogy én azt írtam, hogy "szokott" és hogy "megoldhatatlan", de azt nem, hogy "korlátozva" van bármi is. Egyszerűen az emberek ennél kreatívabbak szoktak lenni a családokban. A te példádon kívül még sosem hallottam senkitől, hogy ez oda-vissza működne.

Viszont köszönöm, hogy megerősítetted, hogy elég egy keresztszülő is, hiszen anyukád az ő keresztanyjuk.:)

Legyen a legjobb barátnő az egyik, és a férjed is válasszon valakit, szerintem ez így lenne korrekt mindenki részéről! Tudod, mint a tanúk az esküvőn!

2014. máj. 14. 17:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Én felkértem a legjobb barátnőmet (kölcsönösen legjobb barátnők vagyunk) a lányom keresztanyjának 7 éve, pedig biztos voltam benne, hogy ha neki lesz gyereke, nem én leszek a keresztszülő, mert neki van egy bátyja, így egyértelmű, hogy őt választja. Végülis úgy alakult a dolog, hogy 2,5 év gondolkodás után (a lányuk születésétől számítva) úgy döntöttek a férjével, hogy bármennyire is jó a kapcsolat a bátyjával, ők engem és a férjemet szeretnének keresztszülőnek, mert tudják, hogy ránk 110%-ban számíthatnak bármikor. Így nálunk kölcsönös lesz a keresztszülőség, aminek nagyon nagyon örülök, imádom, hogy a saját két gyermekem mellé lesz egy keresztlányom is (2 hét múlva), de ha nem így alakul, akkor is tudom, hogy jól döntöttünk, mikor őket kértük fel keresztszülőnek. :)
2014. máj. 14. 22:26
 9/9 anonim ***** válasza:

HA valakire azt mondjuk,hogy "legjobb barátnőm" , úgy gondolom,hogy ez vissza is így kellene,hogy legyen. Ez kb. olyan,hogy Zsuzsi a legjobb barátnőm,de Zsuzsi utál engem.

Erre alapozva a barátság múlandóbb,mint a testvériség, rokonság.

Én biztos,hogy testvért vagy rokont kérnék fel.

Nagymamám felkérte a nővérét és annak férjét,hogy legyenek a lánya (anyám) keresztszülei. Anyám felkérte a saját keresztszüleit,hogy a gyerekeinek (nekünk) is ők legyenek a keresztszülei. Vallásosak, vittek minket templomba (anyumat is annak idején), gyönyörű lenne,ha az Én gyerekemnek is lennének a keresztszülei,de félő azt már nem érnék meg. 84 évesek. A másik pedig,ha meg is érik nem tudják neki azt átadni,amit anyámnak vagy nekünk átadtak,mert azt a korát úgy szint nem biztos hogy megérnék a babának, pláne,hogy a baba még tervbe sincs. Nem vagyok templomba járós,de fontos, hogy vallásos legyen a keresztszülő,az se baj -sőt-, ha templomba járna a gyerekkel. Ilyen embert viszont rajtuk kívül -aki rokon- nem ismerek, még a közeli barátok közt sincs annyira vallásos egyén...úgyhogy nekem komoly fejtörést fog okozni.

Te viszont ne válaszd a barinődet.

2014. máj. 16. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!