Ki hogy van a gyereknek adandó édességgel, mikor, mennyit?
Leírom a helyzetet egy konkrét apa-gyermekételadás helyzetről, szeretném, ha elmondanátok, hogy ti is így csináljátok-e, vagy sok ez, esetleg kevés...
Szóval ovi előtt reggelire csak mézes, nutellás vagy lekváros kenyér (ugye ez gyorsan felszívódik, csupa szénhidrát, semmi fehérje). Az oviba menet édes kekszet eszik az autósülésben (se reggeli, se keksz után nincs fogmosás). Este egy szelet sonkás, aztán kb 2 szelet nutellás kenyér. Ha kér utána túró rudi, csoki, nápolyi.
Hétvégén reggel nutellás vagy mézes kenyér, ebédre keveset eszik rendes kajából, ha azt mondja, teli van, nem kéri már, akkor az apja rögtön hozza neki a csokit, mert az még belefér. Délután gumicukor. Otthon ebéd után sincs fogmosás. Vacsora ugyanaz mint hétköznap, azután van csak fogmosás.
Szüksége van egy 6 évesnek ennyi édes dologra?
én soknak találom ezt az édesség mennyiséget. nem is a fogmosás hiánya miatt, hanem szerintem egy gyereknek szüksége van a kiegyensúlyozott étrendre, amit az édesség nem fedez.
persze, kaphat édességet, de ne a fejlődéshez szükséges tápanyag rovására.
ja, és a cukorbetegséget és az ahhoz kapcsolódó betegségeket nem is említettem!
elhiszem, hogy kényeztetni szeretné Apa a gyereket, de inkább szeresse okosan! :) a gyerek érdekében...
Akkor kimondom: nem normális a kedves apuka! Ha 4 éves lenne, igaznak tartanám, amit előttem írtak, hogy csak kedveskedni akar stb. De egy felnőtt embernek legyen már annyi esze, hogy nem teszi tönkre a gyerekét!
Borzasztó olvasni is, amit összeetet szerencsétlen gyerekkel.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!