Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg elítélendő és ez...

Tényleg elítélendő és ez gyerekkínzás?

Figyelt kérdés
Van egy kisiskolásom és egy 10 hónaposom. A nyárra úgy alakult, hogy az edzései reggel 6-kor lesznek. Nincs segítségem. Így muszáj ébresztenem a kicsit is és vinném korán. Nincs más megoldás. Szomszédom azt mondta a nagynak meg kell értenie, ő biztos hogy nem kínozná a kicsit. Én meg képtelen vagyok azt mondani, hogy a kéynelem miatt nem járhatsz edzésre, amit annyira szeretsz. A kicsi megszokta már a jövés menést. Persze nem kellett ilyen korén ébreszteni eddig, de nappal aludhat. Ti mit csinálnátok?
2016. jún. 20. 10:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
Miert lenne ez gyerekkinzas? Ne viccelj mar. Csak azert mert pici baba van ne foszd meg a nagyobbikat attol amit szeret mert annak csak rossz vege lehet. Ha edzenei szerzne menni akkor vidd el. Semmi baja nem lesz annak a picinek. Majd alszik utana. Meg egesz nap. Ne a nagyon allj bosszut csak mert tesoja szuletett.
2016. jún. 20. 10:22
 2/15 A kérdező kommentje:
Én nem akarok. Csak ecsetelte a szoimszéd, hogy egész évben szegény babát hordtam reggel suliba, aztán suliból haza majd edzésre a nagyobbat és hogy nincs szegénynek nyugta. Nem tudom, én nagyon kiegyensúlyozott babának látom. Megvan a közös időnk, megvan a pihenőidője. tény, sokat kell jönnie velem, de sosem sír mikor teszem be az autóba. Sőt!
2016. jún. 20. 10:25
 3/15 A kérdező kommentje:
Majd most 5-kor kell felébresztenem, de gondolom a napirendünk is úgy alakul majd, hogy este 7-kor már aludni fog. Lesz kis átszerveződés. De én is úgy gondolom, hogy neki úgymond mindegy, nem tudja, hogy reggel 5 van. A 10 óra éjszakai alvása így is meglesz. Ezért mertem bevállalni. Ez a nagyobbnak lesz fárasztó inkább. Ebből a szemszögbőlk próbálom nézni,.
2016. jún. 20. 10:28
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Mit foglalkozol a kotnyeles szomszédod óbégatásásval? hagyjad, had mondja, bólogass, aztán egyik füleden be, másikon ki. Mi köze neki ehhez? Törődjön a saját dolgával.
2016. jún. 20. 10:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Szomszédban 4 gyerek van. AMikor a pici született, a nagyok 6-8-10 évesek voltak. Annak a kicsinek mennyi "nyugta" lehetett? Már ő is bölcsis, úgyhogy ő is részese a mindennapoknak, de addig meg kellett volna állnia az életnek 3 gyerekkel, mert született egy 4.???

Ez az élet rendje. A kicsi mindig igazodik a család ritmusához.

A 10 hónaposod annyit alszik napközben, amennyit akar (gondolom). akkor nem tök mindegy? Esetleg tedd le este kicsit korábban, hogy az 5 órát ne "hajnalnak", hanem már "reggelnek" érezze.

2016. jún. 20. 10:32
 6/15 A kérdező kommentje:
Kicsit bogarat ültetett a fülembe. Én mindkettőnek jót akarok! De kíváncsi voltam kívülállók véleményére ami engem vagy a szomszédot erősít. De akkor csak nem lesz a kicsiből egy anyautáló idegbajos gyerek, mert nincs "nyugta".
2016. jún. 20. 10:34
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem is a nagyobb iskolás,a kicsi most lesz egy éves 1.-én.szeptemberben kezdődött a suli,eleinte keltenem kellett a picit is, hogy el tudjunk indulni, aztán szépen a korai keléshez igazodott a napirendje,ő is jött velem reggel -délben,esőben -hóban,mindig. Aztán egy idő után meg gondolta még tol egy kicsit azon a napirenden,aztán a fél 7-es kelést előre hozta 5-re. :/ ezt tartja azóta is, az istenért nem hajlandó tovább aludni. De az hozzá tartozik, hogy Ő legkésőbb fél 8-kor már alszik. Igaz, éjjel még kel többször a fogzás miatt, de akkor nem ébred fel,csak nyöszörög kicsit, aztán cicin alszik tovább. Délelőtt meg 9-11-ig alszik, meg délután is egy órát.
2016. jún. 20. 10:37
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is a negyediket várom, és pont az jutott eszembe, amit már írtak.

Csak az első gyereknek van meg az a kiváltsága, hogy maximálisan lehet hozzá igazodni, a többiek már rögtön a családhoz való alkalmazkodást tanulják.

Ha van választási lehetőség, akkor mérlegelni kell (én pl. a múltkor nem vittem el egy szülinapi buliba a lányomat szombaton, mert a város másik végén volt, és szétbaltázta volna az egész család hétvégéjét, helyette együtt csináltunk valamit.

De a másik hétvégén meg elvittem ugyanígy.

Sok a kompromisszum, de ettől szép a család szerintem.

Ma pl. a két nagyobb gyerekem elkísért a nőgyógyászhoz vizsgálatra, egy órát utaztunk oda és vissza is. Nem volt kedvük, de választásuk sem, ettől még az ember nem "szadista".

Kölcsönös ez, én megteszek nekik dolgokat, és ők is nekem, meg egymásnak.

Ha meg meg sem viseli a picit, akkor végképp semmi gond.

Ha esetleg kiborul tőle, de azt úgyis látni fogod, akkor el lehet gondolkodni, hogy van-e más megoldás, de addig felesleges ezen agyalni...

2016. jún. 20. 10:48
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem a kicsinek kínzás, hanem a nagynak, ha mar kinásznak kell nevezni. Ha 6kor kezdődik az edzés, akkor minimum 5kor kelni kell, ha nem hamarabb. Nekem ez inkább kínzás. A 10 hónapos simán vissza alszik az uton - már ha egyáltalán felébred a készülődés alatt. A nagy Szívesen megy ilyen korán?
2016. jún. 20. 10:53
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Hogy szívesen-e? Iskolaidőszakban is van lehetőség a korai edzésre. Főleg ez ugye a nagyobbakat érinti, de aki megtudja oldani és bírja a gyerek, viszi. Néhányszor engedtem neki. De egyébként én sokkaltam , ezért nem mentünk többször. Folyton ezen hisztizett, hogy menni akar. Ő fel is ébred szó nélkül. Imádja. Neki a legkevésbé kínzás :) Magamról nem beszéke, mert így nekem 4-kor kel ébrednem, hogy minden meglegyen. :) De nem ez a lényegh ugye!
2016. jún. 20. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!