Tehetek valamit, ha nem értek egyet fiam év végi bizonyítványával?
Attól függ, mi a problémád.
Nekem a fiamnál volt egy tantárgy, amiből első félévben egyetlen jegyet sem írtak be (a tanárnő sem a naplóba, csak a saját kis füzetébe és csak félévkor írta be visszamenőleg), majd a féléves bizonyítványban ott virított egy kettes a négyes-ötösök mellett... hát elég rendesen kivertem a balhét. Igaz, a tanárnővel azóta sem sikerült találkoznom, mert ő sosincs ott a fogadóórán, mert több iskolában tanít... de azt elértem, hogy második félévben már be voltak írva a jegyek rendesen és javítani is sikerült a fiamnak...
De azért az ilyen gondok ki kellene, hogy derüljenek év közben... még az én kirívó esetemben is kiderült félévkor...
Sziasztok,
köszönöm a sok választ.
A "fiúcska" még csak másodikos, és csak szöveges értékelést kap. Ebben a suliban "szokás" , hogy a szöveges értékelés alá beírják, hogy összességében a félévet/tanéves kitűnően/kiválóan/jól stb teljesítette. Tesóm gyerekének bizonyítványába ilyen egy másik iskolában nem volt beírva.
A problémám pedig az, hogy a mozanaplós átlaga tantárgyak alapján is végig 4,5 feletti, havi szinten is, bőven 4,5 felett van és összességében az egész évi összes jegyének átlaga is 4,79 lett. Erre ő 4-es bizonyítványt kapott.
Tudom, hogy sehova sem számít ez a másodikos bizonyítvány, és igazából csak az bánt, hogy szegény gyerek annyira le van törve miatta. Sokat tanult, gyűjtötte, számon tartotta a jegyeit és természetesen minden dolgozatot minden munkáját bementünk megnézni, aláírni, nem volt gond semmivel. Környezetből matekból csak 5-öse van, matekból kiemelkedő, irodalomból-nyelvtantól egy- egy db 3as, egy két 4es van, de java részt 5-ösök. tesiből 5-ös, rajz-technika az olyan kb, hogy 6 5ös és 2 4es átlagban. Szóval lényegében a legtöbb jegye 5-ös lett. Magatartás-szorgalom is egész évben példás volt, tényleg egy szorgalmas jótanuló kisgyerek. (nem akarom fényezni, nem kitűnő tanuló, de szerintem erre a teljesítményre talán jogosan kaphatott volna egy kiváló (5-ös) minősítést, )
Olyan kis lelkiismeretes és kérdezgeti, hogy mit kellett volna még tennie, hogy 5-ös lehetett volna... nem tudok neki mit mondani....
Bántja az igazságérzetét- végülis az enyémet is, mert sajnálom szegénykémet, szerintem ez nagyon igazságtalan vele szemben.
Csak miatta gondoltam, hogy "reklamálhatnék-e" emaitt, jogos lehetne-e?
Tényleg ne tartsatok egy hárpiának, nem balhézni akarok, de egyszerűen nem tudok ész érveket mondani a fiamnak, hogy miért kapott csak 4-est a bizonyítványára....
Sajnos megint van egy lefele pontozgatónk- tőlem mindenkinek ment a zöld pacsi!
Köszönöm mindenki válaszát!
Nálunk kitűnő 4.85 től van. 4.75 az erős 4es.
Szerintem nálatok is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!