Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tehetek valamit, ha nem értek...

Tehetek valamit, ha nem értek egyet fiam év végi bizonyítványával?

Figyelt kérdés
2016. jún. 22. 20:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
82%
#9 Lehet ezt csűrni- csavarni,ez régóta így van,Fellebbezni lehetett eddig is,teljesen mindegy éppen ki volt az iskola fenntartója!És lehet most is!Lehet,hogy az Eduline cikkje régi,de a 15 napos fellebbezés most is lehetséges!A kérdező pedig eressezen meg egy telefont az iskola felé,és máris kiderül a dolog!
2016. jún. 22. 21:10
 12/34 anonim ***** válasza:
74%
Te amúgy elolvastad, amit beidéztél? Mert hogy nem kerek egész mondat.
2016. jún. 22. 21:14
 13/34 Eszter76 ***** válasza:
94%

Attól függ, mi a problémád.

Nekem a fiamnál volt egy tantárgy, amiből első félévben egyetlen jegyet sem írtak be (a tanárnő sem a naplóba, csak a saját kis füzetébe és csak félévkor írta be visszamenőleg), majd a féléves bizonyítványban ott virított egy kettes a négyes-ötösök mellett... hát elég rendesen kivertem a balhét. Igaz, a tanárnővel azóta sem sikerült találkoznom, mert ő sosincs ott a fogadóórán, mert több iskolában tanít... de azt elértem, hogy második félévben már be voltak írva a jegyek rendesen és javítani is sikerült a fiamnak...

De azért az ilyen gondok ki kellene, hogy derüljenek év közben... még az én kirívó esetemben is kiderült félévkor...

2016. jún. 22. 21:17
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Lehet a fiúcska nem mondott el mindent. Nem mindenért a tanár a hibá s!
2016. jún. 22. 21:44
 15/34 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

köszönöm a sok választ.

A "fiúcska" még csak másodikos, és csak szöveges értékelést kap. Ebben a suliban "szokás" , hogy a szöveges értékelés alá beírják, hogy összességében a félévet/tanéves kitűnően/kiválóan/jól stb teljesítette. Tesóm gyerekének bizonyítványába ilyen egy másik iskolában nem volt beírva.

A problémám pedig az, hogy a mozanaplós átlaga tantárgyak alapján is végig 4,5 feletti, havi szinten is, bőven 4,5 felett van és összességében az egész évi összes jegyének átlaga is 4,79 lett. Erre ő 4-es bizonyítványt kapott.

Tudom, hogy sehova sem számít ez a másodikos bizonyítvány, és igazából csak az bánt, hogy szegény gyerek annyira le van törve miatta. Sokat tanult, gyűjtötte, számon tartotta a jegyeit és természetesen minden dolgozatot minden munkáját bementünk megnézni, aláírni, nem volt gond semmivel. Környezetből matekból csak 5-öse van, matekból kiemelkedő, irodalomból-nyelvtantól egy- egy db 3as, egy két 4es van, de java részt 5-ösök. tesiből 5-ös, rajz-technika az olyan kb, hogy 6 5ös és 2 4es átlagban. Szóval lényegében a legtöbb jegye 5-ös lett. Magatartás-szorgalom is egész évben példás volt, tényleg egy szorgalmas jótanuló kisgyerek. (nem akarom fényezni, nem kitűnő tanuló, de szerintem erre a teljesítményre talán jogosan kaphatott volna egy kiváló (5-ös) minősítést, )

Olyan kis lelkiismeretes és kérdezgeti, hogy mit kellett volna még tennie, hogy 5-ös lehetett volna... nem tudok neki mit mondani....

Bántja az igazságérzetét- végülis az enyémet is, mert sajnálom szegénykémet, szerintem ez nagyon igazságtalan vele szemben.

Csak miatta gondoltam, hogy "reklamálhatnék-e" emaitt, jogos lehetne-e?

Tényleg ne tartsatok egy hárpiának, nem balhézni akarok, de egyszerűen nem tudok ész érveket mondani a fiamnak, hogy miért kapott csak 4-est a bizonyítványára....

2016. jún. 22. 22:42
 16/34 A kérdező kommentje:

Sajnos megint van egy lefele pontozgatónk- tőlem mindenkinek ment a zöld pacsi!

Köszönöm mindenki válaszát!

2016. jún. 22. 22:48
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha megoldható, fényképezd le....és mutasd meg nekünk azt az oldalt (gyerek adatait persze takard el)....jobban rálátnánk a dologra .
2016. jún. 22. 23:10
 18/34 Eszter76 ***** válasza:
100%
Beszélj a tanító nénivel. Ne támadd, csak kérdezd. Lehet, hogy ha ő beszél a gyerekkel, akkor meg tudja neki magyarázni, vagy legalábbis helyreállítja a lelki békéjét.
2016. jún. 22. 23:24
 19/34 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk kitűnő 4.85 től van. 4.75 az erős 4es.

Szerintem nálatok is így van.

2016. jún. 22. 23:54
 20/34 anonim ***** válasza:
90%
A Fiam iskolájában-Bp.-a 4.79 az NEM kitűnő!A kitűnő 4.9-nél kezdődik.
2016. jún. 23. 00:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!