Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit szóltok, hogy viselitek a...

Mit szóltok, hogy viselitek a közösségi szolgálatot?

Figyelt kérdés

Szerintem jó gondolat, hogy 50 órát kell önkénteskedni. Már rég tervezem hogy elmegyek segíteni különböző szervezetekhez, így legalább kaptak egy kis "ösztönzést". Örömmel teszem. :) (Bár az durva hogy ha ez nincs meg nem kapsz érettségit, de mindegy. Valahogy meg kell fogni a gyerekeket.)

Én voltam már menhelyen és óvodában is, jövőhéten megyek színházba. Már van 20 ledolgozott órám.

Benyomások: Sok helyen nagyon kedvesek voltak, az óvodában kifejezetten örültek nekünk, nagy segítség voltunk az öltöztetésnél és az ebédeltetésnél. Viszont a menhelyen nagyon lekezelően bánnak velünk. Pár évfolyamtársamnak adtak egy-egy gereblyét és mehettek összeszedni a faleveleket a menhely területén kívül.. Logikus. Nekünk személyszerint szart kellett szedni. Nem jó meló, de több értelme van mint faleveleket söprögetni.. Legalább a kutyák helyzetén javíthattunk. Csak azért nem mindegy hogyan viselkednek az emberrel. Na, mindegy.

Viszont nekünk egy évben csak 25 órát lehet ledolgozni. Szerintem ez rossz. Ugyanis most vannak biztos helyeink, de mi lesz jövőre? Csupa bizonytalanság. Plusz senki nem tud semmit. Például azt sem tudják megmondani lehet-e a nyári szünetben is dolgozni..

Kamaszok, Ti hogy boldogultok? Mit szóltok ehhez az egészhez?

16L

2013. nov. 2. 19:01
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
9%

Aki ideírja,hogy nem örül neki,azt megkeresem valahogy és jól lehordom mindennek!:@@

Nekem még nem volt akkoriban ez a lehetőség(pár éve kezdtem a középsulit),és mi nem is mentünk el.De mindig is szerettem volna.Csak pár óra gyakorlatunk volt,de az nem önkénteskedés.

17/L

2013. nov. 2. 19:06
 2/35 A kérdező kommentje:
Szerintem is jó ötlet. :) Tudtam eddig is hogy nagyon szerencsésnek mondhatom magam, de látva szegény kutyusokat elgondolkozik az ember.. Örülök hogy segíthetek nekik, megkönnyíthetem az életüket még ennyivel is.
2013. nov. 2. 19:09
 3/35 anonim ***** válasza:
100%

Szép és jó, csak éppen jó magyar szokás szerint képtelenek megszervezni rendesen. Arra vigyázz, hogy betarts minden szabályt, mert kellemetlen lesz, ha az érettségin derülnek ki a szabálytalanságok, ami miatt ugrik pár óra, és hopp, máris nincs meg az 50.

Én voltam a nyáron szintén óvodában, nagyon jó volt. Iskolával vakoknál, siketeknél is volt közös program, az is beleszámít. Nekünk van lehetőség szintén menhelyen kutyákat sétáltatni. Ez is tök jó dolog. Csak találják már ki a tanárok, hogy melyik törvény mit jelent. Nálunk én vagyok az, aki értelmezi a törvényeket, aztán szólok, hogy kellene egy lakcímigazolás a nyárra xy megyébe, mert az 30km-nél távolabb van.

Ne a tanároktól várjatok segítséget, hanem el kell olvasni és értelmezni a jogszabályokat!

Nincs korlátozva, hogy egy évben 25 órát lehetne. Három évre lebontva (nekünk 4) egyenletesen kell csinálni. Végzősként már nem is lehet azt hiszem, hiszen nincs rá időd jó esetben.

És természetesen lehet a nyári szünetben is, csak el kell olvasni a jogszabályt!!!

2013. nov. 2. 19:10
 4/35 A kérdező kommentje:

A jogszabályt hol tudom megnézni?

Amúgy igen, én már 10.-es vagyok. Két évre lebontva az 25-25.

És minden szabályt betartunk, természetesen. :)

Napi max. 3 óra és minden lepecsételve meg minden :)

2013. nov. 2. 19:14
 5/35 anonim ***** válasza:
62%

Én rohadtul utálom, mit minden kötelező szart. Nem is csináltam még semmit, mert egy környezetvédelmi akárhova akartam menni de egyik helyre se vettek fel ahova akartam, én meg biztos,hogy nem fogok oviba meg öregekotthonába menni.

16L

2013. nov. 2. 19:15
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

[link]

itt fent van minden, ami kell.

2013. nov. 2. 19:22
 7/35 A kérdező kommentje:

#5: Amúgy nagyon sok lehetőség van :) Nem csak az ovi és az idősek otthona.

Egyébként oviba én se nagyon akartam, de 3 napot voltam és hihetetlenül megszerettem őket. :) 10 kisgyereket úgy a szívembe zártam hogy nagyon hiányoznak, pedig csak 3. napja nem láttam őket.. Remélem még tudok menni hozzájuk! :)

Köszi a linket! :)

2013. nov. 2. 19:40
 8/35 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem meg szívás az egész, barátom minden ilyen sz-patást megúszott nekem meg heti 5 tesi, ez a fosfasírt meg még mit tudom én mi... Nem vagyok jótékony ember, ez van, nem is helyes másra rákényszeríteni ezt. Menhely ki van zárva, nincs a kisgyerekekhez türelmem az öregekhez végképp nincs, a fogykókkal meg nem tudok bánni, szemétszedés talán de ezekhez én bevallom túl lusta vagyok. Bárcsak pár évvel előbb születtem volna...
2013. nov. 2. 19:56
 9/35 anonim ***** válasza:
55%

5ös vagyok

utálom a gyerekeket, szal kétlem, hogy a szívembe tudnám őket zárni

2013. nov. 2. 20:00
 10/35 anonim ***** válasza:
100%

Én nem örülök, mert nálunk el van bszva... Csak olyan helyre mehetünk, aminek a sulival szerződése van, azaz az egész egy korrupt szar, csak azzal van szerződés, akit ismernek a suliból, szóval semmi értelme, mellesleg a feladataink meg röhejesek... Nagyon tré, hogy nem lehet tisztán csinálni ezt sem. És nálunk azt mondták, nem érdekli őket a jogszabály, ennyit lehet és kész. Mellesleg minket több helyre is vittek már úgy, hogy beleszámít az órába (én jelenleg 18 órát dolgoztam így), és EGYET nem kaptam meg. Kezd tele lenni a tököm vele... Nem az, én szívesen segítek, de az, hogy kötelező, de úgy, hogy esélyed sincs, nem pálya...

Szóval nem lenne nagy baj, ha meg csinálnák normálisan. De mit vártam a vezetőinktől? Az utóbbi 10-20 évben nem volt normális vezetése ennek a tetü országnak...

Szóval szerintem ami nem megy nem kell erőltetni. Ennyi, én magamtól is segítek, ahol tudok, nem kell minden hülyeség hozzá, ami lehetetlenné teszi, hogy TÉGY valamit, és ténylegesen SEGÍTS...

Ezt gondolom, gondolom nektek nem tetszik, ez van.

Üdv, 15/F

2013. nov. 2. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!