2,5 éves gyerek nem beszél,mennyire jelent bajt?
Orvos,védőnő tud róla. " Majd ha elkezdi az ovit higyje el anyuka megered a nyelve" es ennyivel levan zarva.
Szinte egesz nap csak babanyelven halandzsal semmit se erteni,mutogat es hümmög ennyi.
Kettő szava van eper es a kakaó és ezzel ki is fújt

Ennyi idősen tényleg nem nagyon szoktak vele foglalkozni. Fülészetre vidd el, hátha a hallásával van valami gond.
Ha ott mindent rendben találtak, akkor reméljük a legjobbakat. Ha elkezdi az ovit, mindenképpen beszélj az ottani logopédussal. Nem szokták bevallani, de már kiscsoporttól is kell foglalkozniuk azokkal a gyerekekkel, akik el vannak maradva a beszédben. Általában hárítanak, mert eléggé leterheltek, elég nekik a nagycsoport is. De ne hagyd magad, legalább vizsgálja meg, ő látni fogja, ha gond van, és tovább kell vinned.

Köszönöm a nyugtató kommenteket
Ment a zold

3 éves korig van korai fejlesztés és beszédindítás.
De,le van maradva. Nagyon. 50 szónak kell lennie 2 évesen, 20 a minimum.
Sajnálom, hogy ilyen a védőnő és a gyerekorvos.
Elvették a lehetőséget a gyermekedtől,hogy a leghatékonyabb fejlesztésre,a korai fejlesztésre járhasson.
Hallása jó? Fül orr gégésztre küldték legalább?
Érteni ért mindent?
Minimum egy fejlődésneurológushoz el kellett volna küldeniük. Ő ír ki TSMT tornát,beszédindítást.
Mert nem csak az a baj,hogy nem beszél. Hanem a gondolkodás is a beszéddel fejlődik. Ezt behozni 3-4 évesen nehéz.
A torna azért jó,mert a mozgással fejlődik a beszéd.
Egy megkésett beszédfejlődésű kislány anyukájaként írtam. Mi a lányom 20 hónapos korától jártunk fejlesztésekre. Mozgás,zeneterápia, tsmt. Mind a kórházban kapta a lányom, a fejlődésneurológus írta ki neki.
Közben kell a sok ugrálás,forgás,hintázás. Nagyon hasznos. Fejlődik az agy.
Szerintem vidd el szakemberhez. Ne hagyd annyiban. Még fél évig kaphat korai fejlesztést. Az is valami.

1es!
Nem szoktak vele foglalkozni?? Tényleg?
De,szoktak. Nagyonis. A normális helyeken. Ugyanis az elmaradt beszéd hátráltatja az agy fejlődését. Az összetett gondolkodás a beszéddel indul meg. Nagyon nem mindegy,mikor kap segítséget az elmaradt gyermek!!
Erre való a korai fejlesztés. Ami nem véletlenül lett kitalálva!

4es!
"Én 3 gyereket ismerek aki későn kezdett beszélni és mind a 3-mal van gond, ezért írtam, hogy állítólag"
Persze, hogy van. Csak könnyebb homokba dugni a fejet sok szülőnek/orvosnak/védőnőnek.

Érti amit mondasz?
Ha igen akkor hamarosan beindul, de ha kéréseket nem érti akkor induljatok el valamerre
Amit mondok mindent megert.
Kéréseim/kérdéseim helyesen megoldja
"Hol van a poharad? Hozd ide! Megkeresi es ideadja nekem
Hibatlanul tudja mutatni hol a szem,száj,haj stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!