Most akkor melyik a jó, ha lázas a gyerek?

Adj rá rendes ruhát, mert ha lázas, akkor fázik! DE ne bugyoláld be 8 takaróba, mert valóban nem jó, ha még benn is tartod a meleget.
Szóval itt is az arany középút.

Az én kisfiam, mikor nagyon magas láza volt, remegett, mint a kutya, úgy fázott. És mondták a kórházban, rá a vastag takarót és én is bújjak mellé, hogy a testemmel is melegítsem őt.
Mert én is úgy gondoltam, mint te, hogy az a jó, ha nincs melegen. De anyukádnak igaza van,,fázhat és megfázhat.
Úgyhogy helyzettől függ, ha úgy veszed észre ez jó neki, akkor hagyjad, de ha fázik, akkor láz ide-oda be kell takarni és fel kell melegíteni.
ja és például az én gyerekeim kiizzadnak ha lemegy a lázuk, onnan tudom, hogy hatott a lázcsillapító. Nem mérem fél óra múlva megsimizem őket és ha kiizzadtak, akkor lement. De ez is egyénfüggő, mert nem azért izzadnak, mert jól betakargatom őket, mert ha úgy csinálok, mint te akkor is kiizzadnak. De nem hiszem attól megy le a lázuk, mert kiizzadnak hanem fordítva. Viszont volt már hogy ruhát cseréltem, mert úgy éreztem tiszta víz a pizsamájuk és nem mertem abba hagyni, nehogy megfázzanak.

Na most már tényleg össze lettem zavarva... :) Érdekes,hogy egy ilyen dologban sincs egyetértés dokik között,mindenkinek más javasolnak.Én arra gondoltam,hogy egy kicsit várok amíg lemegy a láza,aztán ráadom a hálózsákot éjjelre.
Ja és köszi a válaszokat! :)

Kedves Kérdező!
Én azt mondom hogy, kell lennie rendesen ruhának rajta.
Annyi mint szokott ebben az időben.
Adni kell neki takarót is.
A láz csillapító majd leviszi a lázát de fázni semmi szín alatt nem nem szabad hagyni.
A kevés ruhát sőt a vizes lepedőt akkor ajánlják amikor csillapíthatatlan magas láza van.
Ha nem adunk lázcsillapítót mert nem indokoltmert csak 38,4 vagy ilyesmi akkor is az az eljárás hogy, elég ruha mint szokott és egy vékonyabb takaró legyen neki.
Nem szabad hagyni fázni hagyni.
Remélem segíthettem a válaszommal és gyógyúljatok meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!