Hány nap kell mire hat az antibiotikum?

válasza:Én úgy tudom, hogy 4-5nap után kezd hatni. A zinnat elég erős. Ha elfogadsz egy jó tanácsot adjál neki joghurtot, én adnék mellé normaflort vagy laktivot is.
Jobbulást!

válasza:Nagyon köszönöm!Adok neki akkor Normaflort és joghurtot.
Már másfél hete nem alszunk, azért kérdeztem mikor fog hatni.

válasza:Szerintem ne normaflore-t adjál neki, hanem mást, amiben több az összetevő. Ilyen pl. a pro+kid.
Simán lehet, hogy mivel még nem hat az antibiotikum, hogy még befelé megy a betegségbe. Hogy köhög? Szárazon vagy hurutosan? Ha szenved, akkor éjszakára adj neki köhögéscsillapítót.
Most per pillanat szárazon, de éjjel hurutosan kezdi, majd szárazon folytatja.Tegnap éjjel sikerült egy nagy adag lerakódást felköhögni.Azóta csak szárazon megy a dolog.
Kapott még Spiropant is.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egyaltalan nem vagyok antibiotikum parti, de ha muszaj akkor muszaj. Viszont a gyerek dokija mindig valami antibiotikumot ir fel neki egyszeru megfazasra is. Eddig 2x adtam neki a 10 esetbol, de most tenyleg nem tudom kell-e vagy sem. Ahogy talalok jobb dokit, biztos...
3 éves lesz a fiam és vettem neki homeos lázcsillapítót, de 39-es láznál feladtam a golyócskázást, és adtam kúpot. De egy csomó szülőtől hallom hogy ugye nem adsz neki gyógyszert? hogy a fenébe ne adnék? Más hogy csinálja?
Már 8. napja szedi az antibiotikumot a fiam, kapja mellé a normaflort, de mégis hasmenése van. Eddig naponta egyszer fordult elő, de ma már negyedszer kakilt szegényem, úgyhogy valami másra kéne váltanom, de nem tudom hogy mi lenne a jó! Ti miket használtok, ami jó és bevált?
Fiam 19 hónapos péntek délután óta erős hasmenése van, 4 napja kapta az Augmentint. Szombat óta nem adom Neki. Mire kell figyelnem?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!