Szerintetek is mindig csak a szülő a hibás?
5 gyerekemből egy hiperaktív, figyelemzavaros. Gondolom nem kell leírnom, hogy ez mivel jár. A testvérei teljesen átlagos gyerekek. Tudod hányszor voltam én már az oviban, suliban szar anya? Hányszor kaptam meg, hogy nem foglalkoztam a gyerekkel, nem szerettem Őt eléggé. És én is hiába kérdeztem, hogy akkor a többiek miért nem ilyenek.
A problémás gyerek nevelése körüli hajcihőt csak a saját szülei értik. Fogadd el ezt, találj ki trükköket az evésre, de vitatkozni nem érdemes, úgyis téged tartanak majd alkalmatlannak.
Na látod!
Nevelgesd, terelgesd, és csak arra ügyelj, hogy el ne hitessék veled is, hogy rossz anya vagy. Látod, még a "szakemberek" sem látnak bele, hogy mi miért van.
Bocsánat, off.
Sókristály, mekkorák a gyermekeid? Csak mert nekem is 5 van és az egyik kisfiú hiperaktív. Csak érdekességképpen kérdezem. :) 3 lányom és két fiam van.
Off: Sókristály, imádom a hsz.eid mindig tanulok belőlük.
On. Nekem a nagyobb gyerekem kicsit figyelemzavaros, megkésett beszédű is volt sok sok fejlesztésre szorul stb. De ha vmit nem úgy csinál ahogy kellene már én vagyok a caranya.A másik két gyerekemmel semmi "baj" nincsen pedig őket is én neveltem, de komolyan mondom, kevesebb idő és energia jutott rájuk a nagyobb problémái miatt mégis mindenféle különösebb fakszni nélkül átlagos, normális gyerekek lettek.
Sajnos a külvilág mindig irtó hamar fog ítélkezni, és szemellenzősen hajtani a maga igazát, de valahogy meg kell próbálni fel se venni. A lényeg hogy legyenek az embernek barátai, megértő férje, családja a többi ember ítélkezése meg peregjen le.
Kivülállóként:természetesen a szülő a hibás:-))
Nekem elég jó természetű a fiam,az égadtavilágon semmit de semmit nem kellett ezért tegyek.Így született,nyugodt,magabiztos,szemlélődő.Mégis mindig megkapom,hogy jó a nevelésem:-))Ez meg a másik oldal.
Te vagy aki tudod,hogy mindent elkövetsz,hogy jól legyetek.A többi kivülállónak meg ne higgy!!
Szerintem nagy igazság:a saját gyermekednek Te vagy a tökéletes!
Ez úgy szokott működni, hogy pl. Kovácsék Petikéje jól eszik, mindig a megadott időben, minden kaját változatosan, és akkor Kovács anyuka úgy gondolja, ő a profi, ún. mintaanya, és mindenfélét mond meg gondol Szabó anyukáról, akinek a gyereke ha vért izzadnak vele, se eszi meg a rendes ételt.
Ugyanakkor Szabó anyuka Mancikája meg délután alszik 3 órát, éjjel 11-et, egyedül alszik el, cumi nélkül, egyszer se ébred éjszaka. Akkor Szabó anyuka meg mindenfélét gondol Kovács anyukáról, mert a Petike rosszul lett szoktatva, azért alszik csak a szülei mellett, és úgy is csak éjjel, és akkor is kétóránként ébred.
Hát sok minden rajtunk múlik és nem foghatunk mindent a gyerek alkati adottságaira. De csak az gondolja, hogy minden szoktatás kérdése, akinek a gyereke (abban a bizonyos adott dologban) az elvárásoknak megfelelően funkcionál. Az igazság valahol a kettő között van, mi is hibásak vagyunk meg az anyatermészet által osztott lapok is közrejátszanak - és azt CSAKIS MI tudjuk eldönteni, hogy megtettünk-e minden tőlünk telhetőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!