Kisgyereketek mennyi idős korában kezdett el beszélni?
Figyelt kérdés
Az én lánykám 17hós,de még csak néhány szótagot mond.(mama,baba,bibi...)Baj,hogy ennyi idős korában még nem beszél?2009. aug. 6. 23:05
1/4 anonim válasza:
Nem baj.Az én fiam majdnem kettő volt,mire bármit is mondott,kétségbe voltam esve,de még ő sem volt elkésve.3éves koráig kell folyékonyan beszélnie hogy felvegyék az oviba.
2/4 anonim válasza:
Lányom elmúlt 2 is, mikor megeredt a nyelve, pár hét alatt hosszú mondatokban beszélt, mondókákat énekeket mondott.
3/4 anonim válasza:
Kislányom 18 hónapos és már mindent mond, sőt 2 szavas mondatokat is. DE! Most indult el:)
Annyira egyéni szerintem a fejlődésük, Neked meg pláne még nincs okod aggódni.
4/4 anonim válasza:
Az én lányom már 11 hósan tudatosan használta a pápá-t és mondta az apa szót majd pár hét szünet és legnagyobb meglepetésemre, megpróbálta kimondani az egy és kettő valamint a lámpa szavakat, majd jött a baba. Most 15 hósak vagyun és egy új szó van a cica. Ám beszélni nem hajlandó, továbbra is gagyarászik, nem mondja ki a szavakat sokszor. Szóval az enyém meg tudna beszélni, de nem akar. Nem vagy lemaradva. Sok gyerek csak 3-4 éves korába szólal meg és nem azért mert nem tud, hanem mert van olyan gyerek aki szégyenli ha nem tudja kimondani úgy a szavakat mint a felnőtt ezért nem is mondja mert kudarcként éli meg. Majd ha már biztosnak érzi magát akkor és akkor lehet aratni a dicséreteket, mert ezek a későn beszélő gyerekek, mindig valami csodát csinálnak. Vagy verset tud már szavalni, vagy olyan kultúráltan beszél hogy az állad leesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!