Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyereknél idegesség esetén...

Gyereknél idegesség esetén székelési inger, mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Kislányom 10 éves.

Nyugodt,kiegyensúlyozott környezetben nő fel,vannak barátai,testvére,a párommal mi se dobáljuk itthon az étkészletet,nagyon szeretjük őket:)

Szerintem normális határokon belül mindene megvan,anyagi értelemben is.

Az utóbbi fél-1 évben azonban,idegesség esetén folyamatos székelési ingere van.Ami legtöbbször az "utazáshoz" kapcsolódik.

Utazás alatt azt értem,hogyha kimegyünk a házból..Például elindulunk gyalog a boltba,vagy busszal az állatkertbe,kocsival a nagymamához.Szóval kitesszük a lábunkat,és rögtön wc-re kell mennie..

Voltunk két pszichológusnál is,azt mondta ne foglalkozzunk vele,ki fogja nő..Ahova jár úszni,gyógypedagógust is megkérdeztem,ő szintén ezt tanácsolja..Édesanyám,tesómék szintén.Mivel ezenkívül tényleg minden rendben van vele.

Szerintetek,mit javasoltok?Tudtok esetleg valami taktikát,módszert,homeopata szert,gondoltam egy kis nyugtató teára,esetleg cukorkára(dm-ben lehet kapni).

2013. aug. 24. 00:37
 1/2 anonim ***** válasza:
Nos, a páromnal is ez a helyzet....Pár evvel később kezdődött ugyan, mint a lanyodnal, de ugyanígy. Agorafobias pánik beteg lett. Mar negyvenen tul van, rokkantnyugdijas... Az elmult par ev alatt javult valamennyit - vettunk kutyat, mivel nagytestu, neki kell setaltatni, igy elobb a haz korul, majd egyre nagyobb, de meg mindig biztonsagos tavolsagba vittuk elobb egyutt, ma mar egyedul is viszi. Oriási kihívás volt az elelmiszerboltig is elmenni.... Meg jo par evnek el kell telnie hozza, hogy javuljon, ha egyaltalan fog. Ne hagyd annyiban. Vidd masik szakemberhez, pszichiáterhez, aki segíthet es említése meg az agorafobiat. A gyerek mit mond egyebkent?
2013. aug. 24. 06:52
 2/2 A kérdező kommentje:

Próbáltam vele beszélni erről,de inkább csak hárít..

Voltak egy hétig május végén táborban,kérdeztem a tanító nénit,de azt mondta nem volt ilyen probléma..

Múlt héten egy napot ismerősökkel kirándult,akkor sem volt semmi különös.

Úgy vettem észre,ha velem,az apukájával,vagy ha a nagymamákkal van,"csinálja" csak ezt.

2013. aug. 24. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!