Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől lehetett ez a "roham"?

Mitől lehetett ez a "roham"?

Figyelt kérdés

lányom másfél éves. Ma 1óra előtt kicsivel nyöszörgött, hisztizett. Rá 10 percre elkezdett sírni, fogta a kezem behozott a szobába de nem tudta mit akar. Indulni készültünk, kissé megnyugodott, amikor öltöztetni akartam, megint elkezdett sírni, vergődött, csapkodta magát. Gondoltam, ha elindulunk megnyugszik mert ilyenkor ez van, ha kilépünk az ajtón minden tök szupi lesz!

Csakhogy nem múlt el..ahogy elmentünk kb. 3-4háznyira, feszítette magát, üvöltött de már ekkora a szeme is csukva volt és könny sem volt. Visszafordultunk....ekkor volt érdekes a helyzet. A kezemben nem maradt az egyébként cumiimádó gyerek kiköpte a cumit, bevittem a szobába, ott megállt a szoba közepén végig csuka volt a szeme! köben mondogatta hogy "anya" ott voltam szinte pár centire tőle, megfogta a kezem és arrébb húzott, aztán állva csukott szemmel hüppögött. Mint aki kómás állapotba került. Kezdett már hátra felé dőlni. semmi nem volt neki jó, csak zokogott könny nélül, se ülve se állva sem kézbe nem volt neki jó. Kihívtuk az ügyeletet, de ők semmit nem tudtak mondani, meghallgatták, azt mondja minden rendben van. Mitől lehetett ez? soha nem csinált még ilyet.

2013. nov. 30. 15:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

NEm tudom miért lehetett,de én 1 évesem is csinált már ilyet,ráadásul éjjel...1-2 hónapja volt,felébredt,a cicimre akartam tenni,ahogy szoktam és elkezdett sírni,azt se tudtuk mi baja van,nem fogadta el a cicimet,csak sírt...Ilyenkor szerintem ami fontos,hogy kizökkentsd a sírásból!Nekünk is ez segített és segít,ha csukott szemmel sír(mert azóta még előfordúlt) vagy ráfújok picit az arcár,vagy megtörölgetem az arcát vizes kézzel,a lényeg,hogy "észhez térjen".

A leírtak alapján lehet hogy álmos volt,csak nem vetted észre,és nem azért mert rossz anya vagy,hanem mert van ilyen!Nagyobb fiam néha úgy be tud pörögni,aztán hisztizik,és nem tudom mi baja,aztán leesik,hogy már fáradt...Lehet nálatok is ez volt,hiszen csukott szemmel sírt.Legközelebb esetleg ptóbáld meg kizökkenteni,megfogod,hangosabban a nevén szólítod,és ha abbahagyja,rád figyel legalább pár másodpercig, akkor tuti nincs semmi gáz,csak fáradt,front van,vagy rossz napja,stb.

2013. nov. 30. 16:03
 12/19 anonim ***** válasza:

Én az első hányás után orvoshoz viszem, mert nekem kell a megnyugtatás, hogy minden rendben van a gyerekemmel. Arról már nem is beszélve, hogy már csak azért is jobb tudni, mert akkor nem viszem közösségbe és nem fertőzünk le másokat. Igen, ez mást a legkevésbé sem érdekel. Engem igen.

A kérdező helyében pedig nem hívtam volna az ügyeletet, mert nem tűnik vészesnek. Amit előzőleg írtam, azt az egyik válaszolónak szántam, aki nem megy egyből a gyerkőccel orvoshoz. Lehet lepontozni, de nem vagyunk egyformák, és a kedvencem, amikor ismeretlenül köpköditek a másikat.

2013. nov. 30. 16:06
 13/19 anonim ***** válasza:

Mindenkinek szíve joga mikor viszi a gyerekét vagy hív ki orvost. Én már megtapasztaltam mikor kell vinnem (pl első hányásnál nem viszem, hisz azon kívül, hogy közli velem, hogy egy vírus, nem tesz semmit. ezért meg nem viszem oda szenvedni esetleg összeszedni még mellé valamit, magamtól tudom mi kell neki ilyenkor, enni), és iszonyúan nem bírom, amikor emiatt felelőtlen szülőznek idegenek. Ha án úgy látom, úgy viszem. Ha te úgy látod, úgy viszed..ennyi. Nem értem miért kell bántani a másikat a saját döntése miatt, csak mert ő máshogy csinálja!

Ha már pár napja magasa lázzal vergődne szegény gyerek és nem vinné orvoshoz akkor lehetne hurrugni, vagy ha kihívná viccből az ügyeletet akkor is. De egyébként nulla köze van bárkinek is hozzá!!!!!

2013. nov. 30. 16:37
 14/19 anonim ***** válasza:
Még zárójelben annyit, hogy ha hányáskor nem viszem orvoshoz, nem viszem attól közösségbe sem még rá következő teljes 2 tünetmentes napig! Utolsó nap pedig kérek igazolást. Sosem szólt emiatt az orvos.
2013. nov. 30. 16:38
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy fájt valamije? Egyszer a fiam éktelen üvöltésbe kezdett, nem tudta kifejezni mit érez, végigtapogattam és rájöttem elzsibbadt a keze, azon feküdt....szóval sokszor megijed az ember, mert nem tudja mi lehet a sírás mögött.
2013. nov. 30. 21:41
 16/19 anonim ***** válasza:
Ó nem vagyok egyedül. Nálunk is hisztirohamja volt ma a két évesemnek, mi sem tudtunk vele mit csinálni. Először a boltban verte ki a nagyraplit, hogy nem ülhetett bele az autó formájú bevásárlókocsiba, mert egy másik gyerek már használta, akkor már kudarcot vallottunk, sem a szép szó, sem a határozottság, sem a rábeszélés nem használt, utána boltból kijövet és a hazafelémenet is hasonló jó hangulatban telt. Egyszerűen nem tudtuk mi a baja, gyanúsan kábé semmi, minden apróságért nyekergett, majd éktelen üvöltésbe kezdett. Csak akkor volt nyugodt, ha ölbe vettem, de úgy már nem volt jó neki, ha az apja hozta. Én ráfogtam arra, hogy nem tudtuk ma (sem) eléggé kifárasztani, mert nyilván nem tudunk annyit sétálni, mozogni, jönni-menni, mint melegebb időben. És ahogy láttam front is van/volt. A párom is azzal nyugtattam, lesz még ilyen (rosszabb is úgy sejtem) téged is csak ezzel tudlak :)
2013. nov. 30. 21:46
 17/19 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ! :) Már lenyugodott, késő este volt még egy pici nyöszörgés, most aludt el 1 perce :)

A doki mivel a fogát említette, az utolsó kettő még éppen nem bújt ki neki, így lehetséges hogy közrejátszott, és valóban lehet a fáradságtól is, de mielőtt kezdődött ez a sírás előtte még csak jelét sem mutatta álmosságnak! :) Kapott nurofent, este 5 felé pedig elaludt egy negyed órára!

Biztos lesz még ilyen nem is egyszer, de azért jó tudni, hogy látta doki is, és semmi baja!

2013. nov. 30. 23:42
 18/19 anonim ***** válasza:

Nálunk az álmosság/fáradtság okoz ilyet.

Én olyankor énekelni kezdek halkan, akkor nyugszik meg.

2013. dec. 1. 13:26
 19/19 A kérdező kommentje:

Nálunk gyakorlatilag semmi nem vált be..Viszont ma már visszagondolva a pénteki napunkra, eléggé kimerülhetett, ugyanis el kellett utaznunk, és nem aludt szinte semmit napközben, de a kirándulás során viszont annyira izgult, örült, hogy túlfáraszthatta magát. aznap is elég késő akart elaludni, így gondolom nem pihente magát ki eléggé.

Tegnap este ahogy betettem az ágyába, reggel ugyanúgy ébredt :) Még a keze is úgy állt, meg sem mozdult. Most szintén alszik már egy órája :)

Ettől függetlenül nagyon megijedtem :)

2013. dec. 1. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!