Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szoktál nemet mondani nassolás...

Szoktál nemet mondani nassolásra? Vagy mennyiséget korlátozni?

Figyelt kérdés
A mennyiségi korlátozást egy adott helyzetben gondolom, pl. ehet pogácsát, de csak 2 szemet stb.
2014. máj. 12. 20:52
1 2 3
 21/29 zabmester ***** válasza:
Igen, én úgy gondolom, hogy az evésnek is meg kell szabni a kereteit. Persze, időnként lehet nasizni, de a fiammal már jó ideje próbálom megértetni, hogy azt nem lehet, hogy egész álló nap, szinte megszakítás nélkül valamit falatozik. Van reggeli, van tízórai, van ebéd, van uzsonna és van vacsora, ezek között már nem kellene még folyamatosan eszegetni valamit. Abból nem csinálok gondot, hogy mondjuk ovi után itthon még megeszik valami gyümölcsöt délután (úgy, hogy az oviban már evett uzsonnát), viszont utána vacsoráig már ne egyen mást, mert akkor nem fog tudni rendesen vacsizni, akkor meg azért lesz később éhes.
2014. máj. 13. 10:16
 22/29 anonim ***** válasza:
44%

Jó minőségű étcsoki maximum a bio csoki,de attól még nem egészséges,és nem kell egész nap azt zabáltatni a gyerekkel.Mérték!!!

Rosszul vagyok tőle,mikor egész nap mindenféle sza---al tömik a gyereket: pufi,meg gumicukor,meg cukorka,meg chips,de a paradicsomtól,meg az uborkától frászt kap a gyerek...na meg egy zacskó keksz?Én nem eszek meg egy ültő helyemben annyit.

2014. máj. 13. 10:19
 23/29 anonim ***** válasza:

A jó minőségű étcsokoládé 60-80% kakaómasszát, 20-40% cukrot és 0,1% Bourbon vaníliát tartalmaz.

A jó minőségű tejcsokoládé 30-40% kakaómasszát, 30-40% cukrot, 20-40% tejport tartalmaz.

antioxidáns. A jó minőségű fehér csokoládé 20-30% kakaóvajat, 50-70% cukrot, és 10-30% tejport tartalmaz.

A jó minőségű csokoládé egyéb ismérvei, hogy pattanva törik, (éles törés éllel), illata kellemes, adalék anyagokat nem tartalmaz.

2014. máj. 13. 10:19
 24/29 anonim ***** válasza:
senki sem mondta,hogy tömni kell mindennel a gyereket
2014. máj. 13. 10:20
 25/29 anonim ***** válasza:
A felsorolt 3-3 összevőn kívül még egy rahedli vackot tartalmaz az összes "minőségi" (Milka, Kinder stb) csokoládé
2014. máj. 13. 10:22
 26/29 anonim ***** válasza:
50%
A mindennapokban látom ezt a környezetemben.Lemegyünk a játszóra,és nem játszanak a gyerekek,hanem ülnek a padon és zabálnak.Ennek mi értelme?
2014. máj. 13. 10:23
 27/29 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ.

Tudom, sokan a nassolást édességnek gondolják, de eredeti jelentése szerint torkoskodást (is) jelent, ezért tettem ide a pogácsát is. Na meg így könnyebb volt egyben megkérdezni. A lényeg az volt, hogy korlátozzátok-e a rendes étkezések közötti egyéb táplálékot (ami ugye általában édesség és "sósság").

2014. máj. 13. 20:52
 28/29 anonim ***** válasza:

"a jó minőségű csokoládé egészséges,"

Igen, de az nem a Milka és társai, hanem 70-90%-os étcsokik.

2014. máj. 13. 21:32
 29/29 anonim ***** válasza:
Továbbra sem derült ki, hogy akkor a tejcsokik közül, ha van egészséges, ahogy írjátok, akkor az melyik
2014. máj. 14. 08:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!