Más 2,5-3 éves körüli kisfia is sír üvölt ha vágják a haját vagy csak az én kisfiam nem tűri?

A nagy fiam 8 éves, neki sosem volt gondja a hajvágással.
A kisfiam 2,5 éves, ő sokáig sírt és nagyon tiltakozott, de az utóbbi 2-3 alkalommal már csak panaszkodott kicsit közben.
A lányom 1 éves, 1x lett vágva a haja. Jól viselte (azóta növesztjük).
Mindhármuknak én szoktam vágni hajnyíróval, persze a lányomét innentől fodrász fogja, ez csak azért kellett, mert a babahaja nagyon gabalyodós göndör volt, és így szebb, kezelhetőbb haja nő.

2 éves a fiam.
Nyáron lett először levágva neki , mert már szörnyen lelences külsőt kezdett ölteni. Beraktuk az etetőszékbe, h ne szökjön el. Hűűűű... Hát borzalmas volt!!!! Mint akit ölnek. :(((( Szóval bekötöttük, én fogtam a fejét, apja meg nyírta a haját. Durva volt, de muszáj. :S
Aztán most megint elfajultak a dolgok a fején. :) Úh beleraktam a székébe. Most csak az elején sírt nagyon, aztán ügyesen türte. Néha azért sírt egy kicsit de most ég és föld volt az elsőhöz képest.

Közel két éves fiam kétszer volt fodrásznál, mert én viszont nem mertem nekiesni egyedül.
Az elsőnél sírt, de nem vészesen, aztán rájöttünk, hogy azért, mert letakarják ezzel a lepellel, és az nem tetszett neki. Másodszorra hagytam lepel nélkül, és úgy elég jól tűrte. Igaz, hogy tiszta haj lett, de azt ki lehet mosni.

2 év 2 hónapos a fiam, 4-5x volt vágva a haja. Csak akkor üvölt ha fodrász vágja a haját. Rájöttem,hogy mi ingerli - az hogy a fodrász 35x körbesétálja, közben csacsog és nyúlkál az ollójával amit nem ad neki (felváltva használja a kezében lévő fésűt és ollót). Átmeneti megoldás, hogy állandóan ropival a kezében üljön, kb. 5 percig tartható, de hiába mondom a fodrásznak hogy siessünk, mert elveszti a türelmét.
Ha én vágom a haját (apa szerint ne tegyem, mert nem vagyok fodrász)- megmutatom az ollót, a fésűt elmondom mi fog történni -megkérdezem kér-e ropit (persze igen) és igyekszem kb.10 perc alatt végezni a hajvágással, közben nyugodtan mesélek neki vmit. Működni szokott.

A kisfiamnak babakorban, 1 év alatt mi vágtuk a haját, akkor volt sírás, de nem üvöltés azért- illeve az első 1-2-3 alkalommal (úgy fél éves kora után) valószínűleg a hajvágó gép hangjától.
Kb. 1,5 éves korától már biztosan fodrászhoz jár, havi egyszer viszem, kezdettől nagyon élvezi, most 4,5 éves és ő szokott figyelmeztetni:
"anya, menjünk el fodrászhoz, kezd BUNDÁS lenni a hajam" :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!