Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más 2,5-3 éves körüli kisfia...

Más 2,5-3 éves körüli kisfia is sír üvölt ha vágják a haját vagy csak az én kisfiam nem tűri?

Figyelt kérdés
már próbáltunk mindent de mindig sír a végén már üvölt hadonászik hajvágás közben!csak az én kisfiam nincs kibékülve a hajvágással vagy más is így van vele?
2014. dec. 18. 10:18
 1/9 anonim ***** válasza:

A nagy fiam 8 éves, neki sosem volt gondja a hajvágással.

A kisfiam 2,5 éves, ő sokáig sírt és nagyon tiltakozott, de az utóbbi 2-3 alkalommal már csak panaszkodott kicsit közben.

A lányom 1 éves, 1x lett vágva a haja. Jól viselte (azóta növesztjük).

Mindhármuknak én szoktam vágni hajnyíróval, persze a lányomét innentől fodrász fogja, ez csak azért kellett, mert a babahaja nagyon gabalyodós göndör volt, és így szebb, kezelhetőbb haja nő.

2014. dec. 18. 10:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Az én 4 éves fiam úgy üvölt csecsemőkora óta, hogy jönnek a szomszédok, mert azt hiszik nyúzzuk. Nem is merjük fodrászhoz vinni. Ez volt az első tünetek egyike az autizmus gyanúra. A körömvágásnál is ezt csinálta 3 éves koráig. A lányommal sosem volt ilyen gond.
2014. dec. 18. 10:47
 3/9 anonim ***** válasza:

2 éves a fiam.

Nyáron lett először levágva neki , mert már szörnyen lelences külsőt kezdett ölteni. Beraktuk az etetőszékbe, h ne szökjön el. Hűűűű... Hát borzalmas volt!!!! Mint akit ölnek. :(((( Szóval bekötöttük, én fogtam a fejét, apja meg nyírta a haját. Durva volt, de muszáj. :S

Aztán most megint elfajultak a dolgok a fején. :) Úh beleraktam a székébe. Most csak az elején sírt nagyon, aztán ügyesen türte. Néha azért sírt egy kicsit de most ég és föld volt az elsőhöz képest.

2014. dec. 18. 10:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Közel két éves fiam kétszer volt fodrásznál, mert én viszont nem mertem nekiesni egyedül.

Az elsőnél sírt, de nem vészesen, aztán rájöttünk, hogy azért, mert letakarják ezzel a lepellel, és az nem tetszett neki. Másodszorra hagytam lepel nélkül, és úgy elég jól tűrte. Igaz, hogy tiszta haj lett, de azt ki lehet mosni.

2014. dec. 18. 12:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak 10 hónapos kora óta nyírjuk géppel a haját. Eleinte nagyon utálta, de már megszokta. már 2,5 éves, és szó nélkül végigüli, sőt mondja, hogy hajmosáskor sem fogok sírni, mert ügyes fiú vagyok. Ilyenkor az én ölemben ül velem szemben, egy törölközőt terítek rá, úgy, hogy azzal együtt lefogom a karját is, és a férjem nyírja.
2014. dec. 18. 13:05
 6/9 anonim ***** válasza:

2 év 2 hónapos a fiam, 4-5x volt vágva a haja. Csak akkor üvölt ha fodrász vágja a haját. Rájöttem,hogy mi ingerli - az hogy a fodrász 35x körbesétálja, közben csacsog és nyúlkál az ollójával amit nem ad neki (felváltva használja a kezében lévő fésűt és ollót). Átmeneti megoldás, hogy állandóan ropival a kezében üljön, kb. 5 percig tartható, de hiába mondom a fodrásznak hogy siessünk, mert elveszti a türelmét.

Ha én vágom a haját (apa szerint ne tegyem, mert nem vagyok fodrász)- megmutatom az ollót, a fésűt elmondom mi fog történni -megkérdezem kér-e ropit (persze igen) és igyekszem kb.10 perc alatt végezni a hajvágással, közben nyugodtan mesélek neki vmit. Működni szokott.

2014. dec. 18. 13:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! 2 éves kisfiamat eddig kétszer vittük fodrászhoz. Az első alkalommal nagyon sírt, a másodikat már egész jól tűrte. Nálunk apa haját vágták le először, látta mi történik, majd a párom az ölébe vette és úgy vágták le az övét is. A lepelt lehagytuk mert attól fél. A fodrászunk nagyon gyorsan megnyírja, nagyon ügyes, remélhetőleg következő alkalommal már egyáltalán nem fogja zavarni:-)
2014. dec. 18. 14:03
 8/9 anonim ***** válasza:

A kisfiamnak babakorban, 1 év alatt mi vágtuk a haját, akkor volt sírás, de nem üvöltés azért- illeve az első 1-2-3 alkalommal (úgy fél éves kora után) valószínűleg a hajvágó gép hangjától.

Kb. 1,5 éves korától már biztosan fodrászhoz jár, havi egyszer viszem, kezdettől nagyon élvezi, most 4,5 éves és ő szokott figyelmeztetni:

"anya, menjünk el fodrászhoz, kezd BUNDÁS lenni a hajam" :)

2014. dec. 18. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
2-3 évesen az én fiam is gyűlölte a hajvágást. Akár ollóval vágtam neki, akár géppel, folyamatosan ordított közben. Én fodrászhoz épp ezért el sem mertem vinni (meg mondjuk amúgy sem akartam, le tudom vágni a haját, a sajátomat is általában magamnak szoktam), aztán egyszer - úgy négy éves lehetett ekkor - anyukám vigyázott rá, és elvitte fodrászhoz. Legnagyobb megdöbbenésemre azt mesélték, hogy ott egy hangja nem volt, szépen végigülte az egészet.
2014. dec. 18. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!