Mi a véleményetek arról hogy egy szülő nem vesz a fiának játékpisztolyt -kardot, pajzsot -katonákat stb. mert "agresszív lesz" az ilyen játékoktól?
Én sem veszek neki semmi ilyet. Ezért azt mondani, hogy nem értek a neveléshez butaság. Ha EZ határozza meg, akkor az nagyon szomorú.
Elvből nem veszek, mert szerintem az öldöklés nem lehet játék. Semmi durva figurája nincs, semmi agresszív játék.
A fiam igazi fiú, aki egész nap autózik, épít. A játszótéren szórja a homokot, fára mászik. Büszkén mondja, hogy majd olyan apa lesz, mint Apa, tehát stimmel a férfi minta is. De igazán örülök, hogy úgy tud fiús lenni, hogy mégsem kell torzult fejjel üvöltenie, hogy "meghaaaaalsz"!
Hülyeség, ettől nem lesz gyilkos, meg agresszív.
Én lány létemre állandóan fakarddal rohangásztam, én voltam Zorro segédje, meg a muskétások egyike, stb. Csendes, visszahúzódó vagyok, szóval...
Én vagyok a "meghaaalsz"-os. :)
Szerintem a kardozással semmi gond nincs. Az ökölvívás is kardozás és az egy sport. Az ilyen szerintem nem durva, fejleszt, játékhelyzetet teremt. De a pisztollyal lövöldözés, az ilyen-olyan kés, balta, mittudoménmi, az SZERINTEM nem való gyereknek.
15: A lövészet is sport, nem csak önmagában, hanem az öttusa keretein belül is. Van több ága is, sőt olimpiai szám is van belőle.
De te biztos jobban tudod, mi a sport, mint az olimpiai bizottság.
(Ja és s favágás baltával is sport, a magyar válogatott benne szokott lenni az első 10-ben a VB-ken. Kevés izmosabb ember létezik, mint a favágók.)
Ööööö.... hol is írtam ilyet, hogy jobban tudom, hogy mi a sport? Idéznéd nekem?
De ha már itt tartunk, és úgy látszik ez az alapja mindennek:
A K1 is sport, úgyhogy véresre verhetik egymást a gyerekek.
A Wingsuit is sport, ez alapján pedig egy erre kialakított ruhában nyugodtan lelökhetem a gyerekemet a szikláról?
De félreértés ne essék, nem akarok én meggyőzni senkit. Egy kérdés volt, amire adtam egy választ, hogy NÁLUNK hogyan szokás.
Persze elfogadom, hogy az a tábor, akinek a gyereke agresszív játékokkal játszik, az agresszíven is fog reagálni. :)
És még egy mondat, mert már látom, hogy mi lesz a következő válasz:
igen, én írtam a vívást, mint sportot, de azt is írtam, hogy az SZERINTEM még fejleszt is, stb.
A többire meg csupán csak azt írtam, hogy SZERINTEM nem való gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!