Mivel lazíthatnám a székletét?
Nagyon nehezen kakil a 2 éves kislányom. Erőlködik, megfeszül, leizzad, sír, hogy fáj és kemény a széklete. Sajnos szinte alig eszik gyümölcsöt, mert semmit nem fogad el vagy nagyon kis mennyiséget (korábban ette) Joghurtot sokáig szerette, majd egyáltalán nem ette, most talán pár kanállal újra eszegeti. Minden héten van leves, főzelék, azért ezekből eszik. Folyadékkal folyton noszogatom, olyan 6-7dl /nap iszik.
Most eljutottunk oda, hogy 5 napig nem volt széklete, de nem is próbálkozott, inger sem volt. Ma sírva erőlködött és 2 glicerines kúp és sok szenvedés után kijött (először kellett kúp)
Mit tudnék neki rendszeresen adni, ami székletlazító lenne? Kinél mi vált be? Olvastam a búzakorpáról, lenmagról joghurtba (erről tapasztalat esetleg valakinek?)
Köszönöm!
Laevolac szirupot ajánlom, nem hashajtó, csak székletlazító-lágyító, és nem okoz hozzászokást.
Illetve próbálkozz smoothie-val, hátha az bejön (vagy fagyassz házi pálcikás joghurtos jégkrémet).
Több folyadék kellene, próbálj rostos gyümölcslét. Kínáld pl. uzsonnára lekváros kennyérrel, joghurt itallal.
Ha ezek nem válnak be, a Laevolac tényleg jó.
Köszönöm a tippeket!
Rostos levet naponta kap. A Kubut nem próbáltam. És mennyit adsz belőle, hígítod utolsó válaszoló?
A joghurtos jégkrém tetszik.
A lekváros kenyeret próbálom majd újra, korábban nem ette
Mindenképpen próbálnám természetes úton megoldani. Ha nem megy, biztonsági okokból vettem Laevolac szirupot. :(
Jajjj, joghurt ital. Az actimelt én ittam meg az egész pakkot a múltkor, mert közölte, hogy nem jó.
Nincs könnyű dolgom vele. És hiába mondom, hogy ezt és azt egyen, fájni fog a hasa, csak mosolyog rajta. Sztem kicsi még hozzá, hogy megértése az összefüggéseket.
nem hígítom,szerintem pont azért hajtja meg elég rostosnak,sűrűnek néz ki,ha lecsavarod a kupakot,nagyon szereti is aznap akkor csak azt issza, 1-2x szokott is "eredmény" lenni mindig :-)
4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!