Örökbefogadás után?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy jogilag lehetséges-e az, hogy egy örökbefogadott, névre felvett gyerektől a 18. életév betöltése után valahogy visszavegyék az örökbefogadó szülők nevét? Pl. Kiss Béla eredetileg és örökbefogadás után Szabó Béla lesz, és lehet-e megint az örökbe fogadó szülők kérésére Kiss Béla?

Még mielőtt letámadtok, hogy azért ÖRÖKBEfogadás, mert egy életre szól, lehet van olyan, aki mégis ismer valamilyen megoldást.

2014. máj. 14. 11:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, ha egyszer örökbefogadtad, akkor az már úgy marad. Max a gyerek kérheti a vezetékneve megváltoztatását, de attól jogilag semmi nem változik, csak más nevet ír alá.
2014. máj. 14. 11:11
 2/5 anonim ***** válasza:
52%

Az orokbefogadas felbontás annak komoly oka kell higy legyen, pl a gyerek az örökbefogadó szulo életére tor.

A nevet megvaltoztatni igy lehet, vagy maga a nagykoru gyermek kérelmet het névváltoztatást, amitől az orokbefogadas meg nem fog megszűnni.

Mi a kerdes tehat konkretan? A nev vagy az orokbefogadas felbontása?

2014. máj. 14. 13:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem 18 éves nagykorú ember nevét csak és kizárólag ő saját maga változtathatja meg... érdekes lenne ha nekem a szüleim úgy döntenének 18 éves korom után hogy nem használhatom a nevüket bárhol erre engedélyt adjanak az én beleegyezésem nélkül... (örökbe fogadott gyermek ugyebár saját gyermeknek számít... nincs különbség) te szeretnéd az örökbe fogadott gyereked nevét megváltoztatni, vagy te vagy az örökbe fogadott gyermek, akit az örökbe fogadói ezzel "ijesztgetnek" hogy elveszik a neved?
2014. máj. 14. 14:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Nagykorú személy - mindegy, hogy örökbefogadott-e vagy sem - csak saját maga kérelmezheti a nevének megváltoztatását.
2014. máj. 15. 13:40
 5/5 kopeczky béla válasza:
miéert akarstz egy örökbe fogadni, veszíteni fogsz szerintem a fogadásban :D
2014. máj. 15. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!