Hogyan kezdjek neki, leírnátok hogy csináltátok,
írnátok sikersztorikat?
Figyelt kérdés
juliusban lesz 2 eves a lanyom. nagyon ugyes okos szofogado kislany es nagyon szepen beszel. ebbol adodoan gondolom hogy meg is ert engem. sokat beszelgetunk.a.szobatisztasagrol. a bili kb 14 honapos koraban kerult elo mert akkoriban eleg sokszor szolt hogy "kaka" meg mielott kijott volna neki, ezert ra is ultettem a bilire es sokszor bele is produkalt, de mindig csak annyit hagytam rajta ulni mig nem jelezte hogy le akar jonni. aztan 16 honapos kora ota nem szol en meg nem eroltettem, eltettem a bilit, gondolom megsem ertette annyira mire jo a bili...
most viszont mar nagyobb es jon a nyar is ugye szeretnek elobbre lepni vele hogy ne maradjon ez a dolog ovi elottre. de nem tudom hogyan csinaljam. egyszeruen nem zavarja ha a pisiben/kakiban ul akar egesz nap.:)
2016. jún. 19. 05:50
1/9 anonim válasza:
Ha látod rajta, hogy kell kakilni ültesd rá a bilire/wc-re, ha sikerül dicsérd meg, (én még azzal is motiváltam a fiam, hogy ilyenkor választhatott 2matricát, amit felragasztottunk a wc mellé a csempére) ezt minden kakiláskor csináltam és mondtam neki, szóljon a kell, másfél hét után szólt először, azóta még 1 hét eltelt és mindig szól. A pisit még nem jelzi. Most sajnos beteg, megvárom míg meggyógyul, aztán leveszem a pelust és ki a szabadba, meglátjuk mi lesz. 2éves és 1hónapos.
2016. jún. 19. 09:56
2/9 A kérdező kommentje:
na ez az amit sokan írnak hogy le a pelust és ki szabadvba...oké, de akkor mi van? :) én kivittem tegnap bugyiba a kertbe, direkt kértem szóljon ha pisilne, és akkor megyünk a bilire (mondjuk közölte is dacosan hogy "nem" :D) de gondoltam azért szól majd...persze 5 perc múlva tiszta pisi volt a bugyija szólni meg abszolút nem szólt...gondolom ez biztos hogy nem jó út.
2016. jún. 19. 11:03
3/9 anonim válasza:
Szia nekem nyáron születtek a lányaim es mikor két eveseke voltak én azt csinaltam hogy bigyiba voltak kint kb egy hétig szinte mindig bepisiltek de mindig igyekeztem idoben lekapni róluk a bugyit es ha sikerult mindig mondtam jaaj de jóó szep maradt a bugyika ha becsorgott pici szomorúságot tettettem hogy oh de kar ez a aszep bugyi... Na de legkozelebb próbálj szólni rendben? Egyszeruen lecsereltem.. Nyár volt kimostam minden kisbugyit egyessevel pikk pakk megszáradt.. Persze esős napokon se volt pellus már tobbszor kérdeztem kell e pisilni es eleg hamar szobatiszta gyerekek lettek. Ezt termeszetesen mar tavasszal elkezdtem azzal hogy vittem magammal mikor pisiltem es magyaráztam anyának nincs pellus bugyi van anya ide pisil termeszetesen csak pisilni vittem őket 😆.ősszel volt a nadrág miatt átmeneti kb két három hetes "visszaesés" mindig későn szóltak de aztán belejottek hogy hamarabb kell szólni mert a nadrággal picit tobb macera van. Szoval nalunk valójában tavasztól őszig tartott ... Sok takarítással sok odafigyeléssel kitartással. Drukkolok 😉
2016. jún. 19. 11:17
4/9 anonim válasza:
Utolso vagyok.. Az kimaradt a naaaagy dicséretek az anya visszajelzesei nagyon fontosak!
2016. jún. 19. 11:18
5/9 anonim válasza:
Megint utolso vagyok... Vagyis meg mindig.. Az is fontos ha egyszer leveszed a pellist barmilyen nehéz is tarts ki mellette .. A leirasod alapján a kislanyod eleg érett a pellis elhagyására, ugyan akkor nagyon nagyon okos is es ha azt tapasztalja hogy neki kényelmesebb a pellus es vissza is adod neki akkor bizony meg azért se fog szólni. Az én nagyobbik lanyom is nagyon okos mostanaban hatalmi harcokat vivunk es hidd el nagyon rafinált mindig egy lépéssel elotte kell járnom... Ugyhogy lesznek nehez es felados idoszakaid a nyár folyamán de hatarozd el magad es legy makacs, mert nagyon okos kislanyod van😉
2016. jún. 19. 11:33
6/9 anonim válasza:
Légy türelmes, van akinek 1 hét, van akinek 1 hónap. Hidd el, előbb-utóbb zavarni fogja a pisis bugyi, főleg ha nem azonnal veszed le róla, 1-2 percet simán rajtahagyhatod szerintem.
A másik meg még össze kell hogy álljon a kép a buksijába, érzi az ingert-szólni-bilire sietni, különben bepisil.
2016. jún. 19. 13:08
7/9 anonim válasza:
Minden gyerek máskor érik meg rá. Én nem eróltettem, akkor vettem le a gyerekekről a pelust, amikor szóltak, hogy vegyem le. Ennek órömére mindkét gyerekem pár nap alatt balesetmentesen szobatiszta lett. Ez nem két évesen volt, de 3 éves koruk előtt. Így megkíméltem őket a pisis -kakis bugyiktól és magamat is a takarítástól.
Meggyőződésem, hogy jobb a gyereknek, ha saját tempójában lesz szobatiszta, és nem akkor, amikor a szülők megtanítják rá.
2016. jún. 19. 15:57
8/9 anonim válasza:
Amíg nem zavarja a pisit kakit a pelusát addig nem érett még rá. Én textil pelusát tettem a pelenkájába hogy legyen egy pici kellemetlen érzetet és tudjam magyarázni neki ha pisil akkor szóljon. Ha kakilt megmutattam neki mi az. Jöt utánam a wc-re. Aztán nálunk volt a wc szűkítő el is gond így cseréltük azt is. Ennek egy hete és ma volt 1 baleset mert szülinapi buliban voltunk és elfelejtett szólni mert ment a többiekkel mígén a lányomat rendeztem. Egy hete délutáni alvásnál sincs pelusa. Augusztusban tölti a fiam a 3 már.
2016. jún. 19. 19:29
9/9 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat, Christie neked kulonosen a reszletesseget, hasonlolat varnek még:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!