MIért van az, hogy sokan nincsennek tisztában a szoptatás mikéntjével?
Rengeteg kismama újságot, szakirodalmat olvastam a szoptatásról, az interneten órákig keresgéltem, a "kedves jó tanácsokat" mindenki bőszen tudta osztogatni és köszönöm a kérdést, annak ellenére,h. alig volt tejem, mégse halt éhen a gyerekem.
Ha neked ilyen könnyen megy a szoptatás, örülj neki és nehogy azt hidd, a tápszer a könnyebb megoldás! Szerinted olyan jó érzés hajnalban elmászni a konyháig és félkómában tápszert kutyulgatni, ahelyett,h. simán cicire teszed a gyereket? Szerinted ez a "könnyebb" megoldás? Örülj neki,h. nem vágták a képedbe,h. éhezteted a gyerekedet! Örülj neki,h. nem kaptad meg a rosszalló pillantásokat, amikor megmondtad,h. tápszeres a babád!
A tápszeres babák anyukái az ilyenek miatt érzik rosszul magukat és ezért van lelkiismeret furdalásuk. Igenis van olyan,h. egy anyának egyáltalán nincs teje vagy csak kevés, ami a picinek nem elég! Én nem azért nem szoptattam, mert nem akartam. Akartam és próbálkoztam, ittam tejserkentő teát, szedtem homeopátiás bogyókat, de mégse volt elég tejem ahhoz,h. a babám jól lakjon.
Nyugodtan lehet lepontozni...
Azokat viszont, akik eleve elhatározzák,h. ők bizony nem fogják szoptatni a gyereküket, akár van tejük, akár nincs, azokat elítélem!
Már sokadjára írom, hogy nem erről szól a kérdés!Miért kell ezen felháborodni?Ha tudod hogy mindent megtettél, és biztosan így is van, akkor egyszerüen nem rád vonatkozik!
Nekem sem volt felhőtlen a szoptatás kezdete, mint másnak sem, de nem magyarázkodom.
Ja: és nem ítélem el a tápszert!!!
Mi is azzal jöttünk haza a kórházból, de pár hét után fokozatosan elhagytam.Segítség nélkül!Ha nem írták volna fel, akkor sem halt volna a gyerek éhen, talán hamarabb lett volna tejem.
A gyerek ugyanúgy felnő anyatejen és tápszeren is.
A mai világban szerencsére nem jelent gondot, ha valakinek nincs elegendő tejcije. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai, ezen kár is vitatkozni.
Én úgy gondolom, hogy ha valaki szoptatni akarja a babáját, akkor annak érdekében mindent elkövet és ha nem sikerül, nem kell, hogy lelkiismeret furdalása legyen (mármint ha nincs elég teje).
Nekem pl. a kórházban, ha megkértem,h. segítsenek, morogtak egyet, majd odajöttek 5-10 perc múlva, jól megrángatták a mellbimbómat, rá a gyereket és ennyi. A szobatársaim sokkal nagyobb segítséget nyújtottak. És hazajövetelünk után a védőnő is ellátott tanácsokkal.
Szerintem érdemesebb tapasztalt anyukáktól, barátnőktől, testvérektől, ismerősöktől, stb. tanácsot kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!