A kislányom 4 hónapos múlt, most még csak szopik, de ezen kívül nem tudok neki már eltenni is a fagyasztóba. Nekem viszont hetente egyszer el kell mennem otthonról szinte egész napra. Tápszert vagy tejpépet adjunk-e neki inkább arra az időre?
elfogyik?
Szerintem ne tápszert adj neki, hanem kezdd el a hozzátáplálást, gyümölcsökkel, zöldségekkel, és akkor kaphat majd azt.
Hát, én ha muszáj, inkább tápszert adnék mint tejpépet.
Viszont arra vigyázz, hogy jóval előtte próbálkozzatok már adni neki, nehogy az a nap legyen az első amikor elmész, mert lehet, hogy el sem fogadja, vagy esetleg több fajtát kell megpróbálni, mert valamelyik nem ízlik neki.
Gondolom ha lefejt tejet kapott már, akkor a cumisüveget ismeri, mert ha nem, akkor az is gondot jelenthet, hogy nem fogadja el.
De ha jól veszem ki a kérdésedből, akkor már evett üvegből, így az remélhetőleg nem lesz gond.
Én nem illeszteném be a mindennapi menüjébe, viszont így meg elég gazdaságtalan lesz, mert ha jól rémlik a tápszert csak felbontástól számítva 2 vagy 3 hétig lehet felhasználni.
Szerintem hozzátáplálni még ráértek 6 hós kora után, ha amúgy csak szopizik.
1-2. válaszoló, az rendben hogy hozzátáplálás, de abból még sokáig nem lesz egész napra elegendő evés.
Kérdező, tápszert adj. Előtte egyszer-egyszer tényleg kóstoltasd meg vele, hogy elfogadja-e. A tejpép nem való csak max. 1 étkezésre ebben a korban, főleg ha amúgy anyatejes.
Csak anyatejes babánál még ne kezd meg a hozzátáplálást szerintem. Nem érett rá a bélrendszere. Védőnőd nem tud tanáccsal szolgálni?
Kedves első hozzászóló, ne ítélj, hogy ne ítéltessél!
Mi is ugyanígy voltunk, amikor ennyi idős volt a kisfiam. Hiába gyűjtögettem a tejet a fagyasztóba, meg szereztem be tápszert, egyik sem kellett neki. Végül tejpépet kapott, azt szerette.
A hozzátáplálásról meg annyit, hogy ha el is kezded 4 hónaposan, még hónapokig nem fog akkora mennyiséget enni belőle, hogy egész napra elég legyen neki tej nélkül, ezt az előttem szólók is tudhatnák.
Nem mindenki ért ezzel egyet, de 6 hónapos korig az anyatej, ennek hiányában pedig a tápszer a baba ideális tápláléka. Vagyis a hozzátáplálást (így a tejpépet is) addig kerülni érdemes.
Kérdező, miből gondolod, hogy nem elég a tejed vagy nem elég tápláló? (Függetlenül attól, hogy tudsz-e fejni is a szopi mellett, vagy sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!