Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magánkórházba lehet vinni...

Magánkórházba lehet vinni szülési tervet? Ha igen, lehet rá számítani, hogy ha egészségügyi okok nem befolyásolják, akkor megvalósulnak a kérések?

Figyelt kérdés

Ilyesmikre gondolok, hogy szülhetek-e olyan testhelyzetben, ami kényelmes lesz, vagy ott is kötelező a háton szülés?

Lehet-e kérni, hogy ne vigyék el azonnal a kisbabát, hanem lehessen aranyóra?

Méhlepényt szeretném ha magától jönne ki és ne szedjék ki (kivéve ha egészségügyileg indokolt).

Esetleg ne vágják el azonnal a köldökzsinórt (ennek még utána kell járnom, hogy van-e értelme ilyet kérni, csak hallottam, hogy van ilyen is).

Az ilyen kéréseket úgy tudom a szülési tervben szokták megfogalmazni.

Magánkórházra 1 millió forintot kell számolni. Ebbe az árba az ilyen dolgok is beletartoznak? Vagy pontosan ugyanolyan, mint a közkórház csak 1 milláért?

(8 hetes terhes vagyok, első baba, 0 tapasztalat :)

2021. júl. 1. 10:14
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
73%
Magánkorházban fizetsz a különböző szolgáltatásokért, nem kérésre megy a dolog, ezek az extrák be vannak árazva.
2021. júl. 1. 10:19
 2/27 anonim ***** válasza:
77%
Ezt mind meg lehet beszelni, a beszélgetés végén pedig majd közlik, hogy az eredeti 1milla helyett 1,5 lesz a vége.
2021. júl. 1. 10:21
 3/27 A kérdező kommentje:

A pécsi magánklinika van hozzánk a legközelebb, a honapjukon egy összegű csomag van feltüntetve.

Írok nekik e-mailt, hogy van-e lehetőség személyes konzultációra, de az még min 2 hét, mire oda eljutunk (pont most indulunk nyaralni).

Addig viszont reméltem, hogy van itt olyan, akinek van magánkórházas tapasztalata :)

2021. júl. 1. 10:24
 4/27 anonim ***** válasza:
93%
Ezek nem csak magán úton elérhetők. Aranyóra majdnem mindenhol van, pld. szülőszék is sok helyen, a méhlepényt meg sehol sem szedik ki, ahhoz műtétre lenne szükség, ami ritka.
2021. júl. 1. 10:29
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezek egy normális klinikán is elérhetőnek kellene lennie.

(Köldökzsinór: pulzálás után kell elvágni, mert ami még benne van az a baba vére.)

2021. júl. 1. 10:35
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Ezek már sok kórházban alapnak számítanak. :)
2021. júl. 1. 10:35
 7/27 A kérdező kommentje:

A közkórházban ilyen szempontból nem bízok meg, hogy ha előre meg is beszéljük a dolgokat, az bárkit érdekelni fog szülés alatt.

De ha ez magánkórházban is így megy, akkor meg teljesen mindegy hol nem foglalkoznak velem :D akkor nem fizetek ki ennyi pénzt.

2021. júl. 1. 10:37
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg ne vágják el azonnal a köldökzsinórt (ennek még utána kell járnom, hogy van-e értelme ilyet kérni, csak hallottam, hogy van ilyen is).

Ez azért jó, mert a sok vér még a méhlepényből a babába megy, és kevesebb eséllyel lesz később vérszegény.

2021. júl. 1. 10:39
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Én ügyeletben fogok szülni, a szülésfelkészítőn az általad felsorolt összes kérdés elhangzott, mindre van lehetőség államiban is, szóval nem hiszem, hogy magánban ne mondhatnád meg, hogy pl milyen pózban akarsz vajúdni.
2021. júl. 1. 10:39
 10/27 anonim ***** válasza:
96%
7-es A magánkórházban is ugyanúgy előfordulhat, hogy leírsz mindent, de az élet felülírja.
2021. júl. 1. 10:53
1 2 3

További kérdések:

Hogy lehet azt feldolgozni, hogy màr nem lesz több gyereked?

A kérdés azokhoz szól, akik még szeretnének kisbabàt, de valamilyen ok miatt (pl.:betegség, anyagi ok,stb) màr nem tud többet vàllalni. Én még fiatal vagyok és egészséges, anyagilag is rendben vagyunk, de az egyik gyerekem sérült és emiatt nem vàllalunk több gyereket,...

Vajon mennyire befolyásolja bármi a szülés megindulását?

A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik. Igazából az érdekel, ki mit gondol erről. Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.) És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege...

Valaki mostanában igénybe vette Miskolcon a Megyei kórházban a VIP szobát?

Mi a véleményetek róla? Illetve hogyan működik? Ott aludhat a párom velem?

Császár után VBAC? Kinek mi a tapasztalat?

Sziasztok! Olyan édesanyák válaszait várom akiknek császármetszés után sikerült a következő szülésnek hüvelyi úton történnie. Kérem csak olyanok írjanak akik érintettek ebben a témában (akár velük megtörtént, akár közeli ismerősökkel vagy esetleg szülésznő is...

Akiknek a szülés nagy trauma volt, mennyi időbe telt feldolgozni?

Hosszas vajúdás után eljutottam a tolófájásokig, majd még egy órán keresztül szenvedtem, olyan fájdalmaim voltak azt hittem belehalok, de végül nem sikerült megszülnöm természetes úton, mert a köldökzsinór rá tekeredett a baba nyakára, így végül sürgősségi császár...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!