Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vajon mennyire befolyásolja...

Vajon mennyire befolyásolja bármi a szülés megindulását?

Figyelt kérdés

A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik.

Igazából az érdekel, ki mit gondol erről.

Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.)

És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege lenne:

Ha túlcsúszott a terminus, és bevetik ezeket, vagy valamelyikét, majd megindul a szülés, mi a biztosíték, hogy tényleg attól? Hogy amúgy nem indult volna meg az adott napon?

Sokszor olvasni, hogy kinek mi segített, de vajon tényleg az?

Nem pedig, hogy a baba pont akkor készült fel rá, hogy megszülessen?

Nem vagyok terhes, viszont több szülésen túlvagyok, tapasztalataim vegyesek ezen a téren.

aug. 7. 08:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%
Nekem szextől beindult. De ki tudja, lehet,nélküle is beindult volna!
aug. 7. 08:52
 2/16 anonim ***** válasza:
64%
Ja,és terminus előtt 5 nappal.
aug. 7. 08:52
 3/16 A kérdező kommentje:

A fiam nekem is, bár 4 nappal terminus után született.

A 2. lányomnál viszont a fejem tetejére is állhattam, nem történt semmi, kerek 41 hétre született :D

Ezért is gondolkodtam el,

hogy vagy-vagy…

aug. 7. 09:21
 4/16 anonim ***** válasza:
65%
Nekem semmitől nem indult be, végül indítani kellett. Szexeltünk, nagytakarítást is elkezdtem, minden praktikat amit mondtak hatástalan volt, nagyon nem akart még kijönni. Indítás után 24 òrával született meg. Egyébként meg azt pl sosem tudja meg az ember igazábòl, hogy most egy praktika miatt indult meg a szülés, vagy amùgy is beindult volna
aug. 7. 10:16
 5/16 anonim ***** válasza:
49%
Nekem 2 dátum volt megadva, az egyik szerint 39+5, a másik szerint 40+1 hetesen született. Előző nap kellett bemenni indításra. Semmi jele nem volt, hogy meg akarna indulni. Aznap megittam egy üveg tonikot. Még ki se pakoltam az osztályon, amikor elöntött a magzatvíz. Biztos vagyok benne, hogy semmi köze nem volt hozzá a toniknak, de jól esett. Hogy mitől indult be akkor a buli? Szerintem attól, hogy 40 hetes terhes voltam 😂
aug. 7. 11:07
 6/16 anonim ***** válasza:
52%

Biztosíték csak a kapcsolótáblánkon volt.

Kerek 42 hétre szültem mindkét gyerekem. Tonic-ot néha amúgy is ittam, nyilván nem literszámra. Amennyi kinin van ezekben manapság... Szex is rendszeres volt.

Akkor indul meg egy normál élettani szülés, ha a baba is és az anya teste is készen áll, de a friss infók szerint leginkább a baba indít. Ha már amúgy is minden közel készen áll, akkor valószínűleg egy kevés inger is kiváltja a megfelelő reakciót a testben, ha meg nem, akkor a jóisten sem indítja be a szülést, nem holmi málnalevél tea. Lásd kismillió pálcikával és/vagy oxitocinnal, prosztaglandinnal indított szülés, ami csak nem haladt előre.

aug. 7. 11:08
 7/16 anonim ***** válasza:
64%
Ezek tipikusab olyan "trükkök", amik CSAK AKKOR müködnek, ha egyébként is beindult volna a szülés, egyetlen egy sincs, ami tényleg bizonyítható lenne.
aug. 7. 11:11
 8/16 anonim ***** válasza:
60%
Gondolom nincsenek ezek megmagyarazva tudomanyos alapon. Szerintem csak ilyen regi babonak. Pont, mint a has formajabol a baba nemenek a megallapitasa, hogy ki milyen izu eteleket kivan, szep e a kismama bore vagy pattanasos, es a tobbi ilyesmi. Valamikor reges regen kitalaltak, aztan azota ez koztudatban maradt.
aug. 7. 11:29
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

A szex/mell ingerlés az bizonyítottan segít beindítani, mert közben oxitocin termelődik. Mesterségesen mivel szoktak kórházi körülmények között is szülést indítani? Oxitocinnal...

Nekem első baba 40+5 napon mellszívózás után indult be (direkt be akartam indítani már, más praktika nem hatott)

Második baba szex után indult be 37+6 napon, eszembe se volt még beindítani...

aug. 7. 12:03
 10/16 anonim ***** válasza:
64%

Olvastam egy kutatást.

A szülés beindulása 99%-ban a babán múlik.

Ha a baba elérkezettnek látja az időt, elkezd egy anyagot termelni, ami hatására indul be a szülés. Ezt előidézni lépcsőzéssel, szexel, tonikkal nem lehet.

aug. 7. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Az anya lelkiállapota befolyásolja a szülés beindulását?

Pl.stressz, szorongás, ijedtség, vagy éppen öröm, kiegyensúlyozottság stb... Olyan a magánéleti helyzetem jelenleg, hogy folyton szorongok, főleg a szülés beindulásának időpontján. Ennek van valami hatása a babára, vagy ő akkor indul el, amikor akar? (Nem egyedül...

Magánkórházba lehet vinni szülési tervet? Ha igen, lehet rá számítani, hogy ha egészségügyi okok nem befolyásolják, akkor megvalósulnak a kérések?

Ilyesmikre gondolok, hogy szülhetek-e olyan testhelyzetben, ami kényelmes lesz, vagy ott is kötelező a háton szülés? Lehet-e kérni, hogy ne vigyék el azonnal a kisbabát, hanem lehessen aranyóra? Méhlepényt szeretném ha magától jönne ki és ne szedjék ki (kivéve ha...

Tobb gyerekesek, van, akinek a szules nagyon befolyasolta, hogy melyik gyerek fele mit erez?

Ket gyerekem van, mindkettot nagyon szeretem. Az elsovel traumatikus volt a szules, fel evbe telt, mire egyaltalan erezni kezdtem, hogy szeretem, es az az igazi rozsaszinfelhos erzes csak kesobb alakult ki, es valahogy mashogyan, mint a kicsivel. A kicsivel teljesen...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!