Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után mikor lehet...

Császár után mikor lehet emelni a "nagytesót"?

Figyelt kérdés
2 hete volt a császárom. 11,5kg-os a 2 évesem, és az előbb picit kissé muszáj voltam megemelni:( egyedül vagyok itthon őt is el kell lássam valahogy. Lehet baj ilyenekből?
2025. aug. 25. 08:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Lehet igen. Jobb lenne nem emelni az első 6 hétben a pici súlyánál nehezebbet. Persze ezt így nagyon nehéz kivitelezni, de 2 hét felépülés szempontjából még jóformán semmi. Férjed, nagyszülők nem tudnak szabira menni?
2025. aug. 25. 08:26
 2/13 A kérdező kommentje:
Férjem volt itthon idáig:( nagyszülők nem tudnak szabira menni sajnos olyan a melójuk. De most egy ilyen kis emeléstől is kell féljek amit ma csináltam? :( igazabol csak arrébb tettem nem emeltem meg az egész gyereket 🥹
2025. aug. 25. 08:43
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
Nem igazán ajánlják, de én már ilyenkor bőven cipeltem, mert egyedül voltam vele, nem volt más választás. Emeletről föl -le, gyerek, mózes, napi bevásárlás. Persze, nem 2 karton ásványvízzel, de olyan 4kg körül mindig biztos volt. Meg van még olyan 7-8 lépcsőfok a tárolótól, ahol ugyanezt egész kocsival kellett.
2025. aug. 25. 08:58
 4/13 A kérdező kommentje:
Nekem is ez a bajom valahogy el kell lássam a nagyot amikor nincs segitseg :( vasarlas az még apával munka után megoldható autóval vagy ő ahogy jön haza megveszi ami olyan.
2025. aug. 25. 09:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt az emelés technikájával tudsz játszani. Nekem lumbágóm is van mellé, de régebben dolgoztam olyan helyen, ahol nagyobb gyerekeket kellett emelni, abból próbáltam kiokoskodni, hogy a legkevésbé rossz.

2025. aug. 25. 09:27
 6/13 anonim ***** válasza:
6%
Első hat hétben max. 2 kilót lehet emelni.
2025. aug. 25. 11:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
#6! Akkor a fél gyerekemet ott kellett volna hagynom a kórházban?🤣 Eleve 4,5kg fölött született.
2025. aug. 25. 11:39
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

7: Ez jó :D

Hát, ez van a leírásokban, de szerintem sem életszerű. Egy kicsike bevásárlás is nehezebb. És természetesen a baba is :D

2025. aug. 25. 11:49
 9/13 anonim ***** válasza:
17%
A 2 éves mennyi idős pontosan. Éppen kettő, vagy 2,5, majdnem 3? Nem elég okos még, hogy megbeszéld vele, hogy pl ő masszon fel a kanapéra, és feküdjön le, ha pl pelenkazod? Nyilván ebben az életkorban még lutri, az enyém ősszel lesz 2, de nekünk is messze van még, hogy ilyen szinten kövesse az utasításokat, csak egy ötlet volt😊 mondjuk gondolom, ha ilyen egyszeru lenne, így csinálnád 😅 de ha minden kötél szakad, menjen a férjed szerintem még minimum 2 hétre táppénzre. Nekem császár után kb 1 hónap volt, mire mindent biztonsággal tudtam csinálni, és nem fájt, bár első és egyetlen gyerekről van szó esetemben
2025. aug. 25. 12:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kisfiam még nem volt 2,5 éves, amikor veszélyeztetett terhes lettem a kistesóval 5 hetesen. Egész nap feküdnöm kellett volna. Ez nem volt kivitelezhető a kisfiammal, hiszen enni, inni kellett neki adnom, fürdetni, pelenkázni stb. A férjem nyilván nem maradhatott itthon 8 hónapot, így meg kellett oldanom mindent egyedül. A pelenkázást a földön csináltam vagy a kanapén/ágyon. A kádhoz odatettem egy mini széket és azon keresztül mászott be a fiam, persze a kezét fogtam. Az ágyát leesésgátlósra cseréltük, így oda is ki-be tudott mászni. Akkor már bőven egyedül járt, így sétáltunk lent, a lépcsőn fogtam a kezét és egyedül ment le és fel. Ha szerette volna, hogy felvegyem, akkor mindig a kanapén bújtunk össze. Megoldottam, hogy ne kelljen emelnem sose. Nyilván ez gyerekfüggő, de ilyen idősen elég nagyok már és megértik. Bevásárolni mindig a babakocsival mentünk, habár a fiam már nem ült bele, de cuccot, csak haza kellett tolni. Mindig többfordulóval vittem fel a szatyrokat, hogy egyszerre nem emeljek sokat.
2025. aug. 25. 14:10
1 2

További kérdések:

Hogy lehet azt feldolgozni, hogy màr nem lesz több gyereked?

A kérdés azokhoz szól, akik még szeretnének kisbabàt, de valamilyen ok miatt (pl.:betegség, anyagi ok,stb) màr nem tud többet vàllalni. Én még fiatal vagyok és egészséges, anyagilag is rendben vagyunk, de az egyik gyerekem sérült és emiatt nem vàllalunk több gyereket,...

Vajon mennyire befolyásolja bármi a szülés megindulását?

A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik. Igazából az érdekel, ki mit gondol erről. Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.) És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege...

Valaki mostanában igénybe vette Miskolcon a Megyei kórházban a VIP szobát?

Mi a véleményetek róla? Illetve hogyan működik? Ott aludhat a párom velem?

Császár után VBAC? Kinek mi a tapasztalat?

Sziasztok! Olyan édesanyák válaszait várom akiknek császármetszés után sikerült a következő szülésnek hüvelyi úton történnie. Kérem csak olyanok írjanak akik érintettek ebben a témában (akár velük megtörtént, akár közeli ismerősökkel vagy esetleg szülésznő is...

Akiknek a szülés nagy trauma volt, mennyi időbe telt feldolgozni?

Hosszas vajúdás után eljutottam a tolófájásokig, majd még egy órán keresztül szenvedtem, olyan fájdalmaim voltak azt hittem belehalok, de végül nem sikerült megszülnöm természetes úton, mert a köldökzsinór rá tekeredett a baba nyakára, így végül sürgősségi császár...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!