Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek könnyű (könnyebb)...

Akinek könnyű (könnyebb) szülése volt, mesélne róla?

Figyelt kérdés

elmesélné, hogy zajlott, mit érzett, milyen gyorsan ment?

Negatív élményből kaptam bőven ismerősök által, jó lenne picit hallani a másik oldalt is. Tudom, hogy ez alapból nem egy könnyű dolog, de eddig egy ismerőstől hallottam csak, hogy neki könnyű volt, igazából bármikor újra csinálná.

2025. szept. 2. 10:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%

Nekem az a meglátásom, hogy anyuka felfogásától is függ, hogy egy szülés könnyű-e. Én az elsőt úgy éltem meg, hogy aránylag hosszú volt (14 óra az első jóslótól), persze fájt mint állat, de minden rendben volt és jó fejek voltak velem a kórházban.

Aztán később, ahogy olvasgattam, másoknak ez traumatikus élmény lett volna, mert kaptam oxit, az epire nem maradt idő, így azt nem, és a végén a doki belekönyökölt a hasamba, hogy segítsen.

2025. szept. 2. 10:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem a felfogásodtól függ, hogy mit okoz például az oxitocin neked vagy a magzatnak. Bár, ki tudja, lehet hogy csak a felfogásom miatt vált hirtelen elviselhetetlenné az egy órás, k. erős, egybefüggő fájás :D Szerintem ehhez nehéz pozitívan hozzáállni :D Mindez már úgy a huszadik órában.

Mindentől függetlenül nem jellemezném a traumatikus szóval a szülésemet. Igaz a könnyűvel sem. Ha rövidebb lett volna a vajúdás, és nem kapok oxit, akkor még könnyűnek is mondanám, mert a kitolás viszont tényleg az volt. A második szülésem ezzel szemben mindennel együtt volt 5 óra az első kis fájásféleségektől kezdve. Azt tényleg évente meg tudnám csinálni, ha úgy van. A felépülés is pikk-pakk megvolt.

Van pár ismerősöm, akik elsőre is max 9 óra alatt túlvoltak az egész procedúrán. Vannak szerencsések, akik hamarabb tágulnak. Ami valóban fontos, hogy biztonságban érezd magad, amennyire lehet. Az valóban tud segíteni és rontani a helyzeten, de ezt nem a felfogás számlájára írnám.

2025. szept. 2. 10:47
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos, nem az enyém, én 20órát vajúdtam, majd megcsászároztak. Viszont mikor utána ott feküdtem, a szomszéd szülőszobából ennyit hallottam: Fáááj! Majd babasírás. Másnap derült ki, hogy én ismertem a lányt, ő másnapi indításra jött. Én a szenvedéseim vége felé 2 fájás között még utoljára elszaladhattam pisilni. Akkor találkoztam vele, ott lógott NST-n. Csak felvételkori vizsgálat volt, még semmi fájása. Szóval ez kb.a szülése előtt úgy 6 órával. Mesélte, hogy a semmiből, elment pisilni és érezte, hogy nyomnia kell. Akkor szólt, összeszaladt mindenki és már szült is. Neki az anyukája is ilyen szerencsés volt és 1.babája.
2025. szept. 2. 10:54
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Anyukamnak. Elso fajastol szamitva 5 ora mulva mar babazott. De szinte fel se fogta hogy vajudik, ugy nyilatkozott rola, hogy csak az utolso 1 ora volt a gaz, ezert is ertek kesve a korhazba.

A korhazban azonnal ment a szuloszobaba, 5 percen belul megszulettem.

Hat en mar nem igy szultem es nem, nem a felfogasomtol fugg🫠🫠

De azt nem meselem el, mert negativ.

2025. szept. 2. 11:51
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Hali, nyitott méhszájas indítás volt oxival (túlhordás miatt). Kb négy óra alatt megvolt a baba. Eléggé fájtak a fájások, de nagyon jófej volt a szülész és időnként bejött átnézte a ctg eredményeket és utána mozoghattam picit ami rengeteget segített. Kaptam egy labdát is hátha úgy jobb. Epire nálam sem volt idő, mert nagyon hirtelen tágultam de cserébe a teljes szülés kb 4-5 óra volt pedig első baba.

Nagyon meglepődtem mert az oxis szülések traumatikusak szoktak lenni de nálam éppen értelmesen működött.

2025. szept. 2. 12:19
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnél:

39+1- Nst rossz lett, elküldtek uh-ra. Ott a doki közölte, túl kicsi a baba, beteg. Majd minden magyarázat nélkül otthagyott.

Egész délután ideges voltam.

Hajnali 2kor arra keltem, pokolian görcsölök. De kb 2 perc és elmúlt.

Aztán megint, de az elviselhető volt. Majd újra. Reggel 6ig gondolkodtam, hogy elinduljak vagy ne.

Akkor összeszedtem magamat, férjem bevitt. 7re szülőszobán voltam. 9re pedig a kezemben volt a baba.

Második:

39+4. Reggel véreztem, görcsöltem. Bementem az nst-re, ot ezt jeleztem.

Megvizsgáltak, 2 ujjnyi. Hazaküldtek. Hazafele már fájt minden, pedig 20perces út.

Eldőltem, 1kor arra keltem, hogy pokolian görcsölök.

Mire anya átjött a szomszédból, már állni nem tudtam. El sem mertünk indulni, mentőt hívtunk.

Fél2kor indult be velem a mentő, de már látták a haját. 2kor, épp beértem a szülőszobára, meg is szültem.

2025. szept. 2. 12:19
 7/14 anonim ***** válasza:

Tavaly szültem. Átérzem a helyzeted. Senkivel se tudtam úgy 2 szót váltani, hogy ne kerüljön szóba egy negatív szülés élmény 🙉

Valószínűleg ha elmesélném nálam, hogy volt végül az is negatívan hatna másoknak, de én nem éltem meg közben traumatikusan. Haladtam az eseményekkel, aztán lett végül egy egészséges lányom.

Próbálj pozitív maradni és ne idegeskedj ezen.

Én nagyon sokat stresszeltem azon, hogy milyen lesz a személyzet, mindenki csak negatívan nyilatkozott. Aztán végül 1 hetet bent voltam 4 osztályon, de mindenhol mindenki kedves volt. Azóta is eszembe jut mennyi felesleges idegeskedéstől megkímélhettem volna magam.

2025. szept. 2. 12:29
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a második gyerekemmel ilyen volt.

Elfolyt a víz, alig volt fájás, 2 óra múlva egy kis hmhm, talán 1 órás intenzív, de teljesen tűrhetően fájdalmas szakasz, 2 nyomás aztán kész. Egy leheletnyi repedés lett a gáton, semmi egyéb. Mindennel együtt 5 óra volt.

Én ezt bárkinek jó szívvel kívánnám, mert tényleg jó élmény volt.

2025. szept. 2. 12:38
 9/14 anonim ***** válasza:
74%

Magánkórházban saját kérésre programcsászár a 40. héten.

Reggel 9-re kényrlmesen bementem, lefolyt 2 infúzió, 10:30-kor átsétáltam a műtőbe, 11:20-kor meg már a szobámban babáztam.

Talán a lidocain injekció csipett kicsit a hátamba...

Vegig kaptam infúzióba fájdalom csillapítót,így mikor lehetett gond nélkül felálltam, lezuhanyoztam. A babát is elláttam, és nekem 0 fájdalmam volt,mikor már mozoghattam nem kellett gyógyszer. Simán fel le ugráltam az ágyról, mikor jöttünk haza gond nélkül fellépcsőztem 1 emeletet, masnap babakocsiztam a babával.

Uh ha van könnyebbik út ez aztán az volt, egy db fájásom nem volt meg semmi, tényleg max az első kakilás volt kicsit neccesebb.

2025. szept. 2. 13:48
 10/14 anonim ***** válasza:

Két gyereket szültem 22 hónap különbséggel.

Az elsőnél 24 óra volt a vajúdás, és az első fajástól számitva 5 órán belül megszületett a kisfiam. Minimálisan varrtak, de kereken 1 év regeneráció kellett, mert addig fájt a szex, fájt ha jobban lehuppantam, ha hirtelen lehajoltam.

A kislányommal 3 órát vajúdtam és az első fajástól számítva 30 percen belül megszületett. Minimálisan varrtak, de utána már szinte fickándóztam, 6 hét után együtt voltunk a férjemmel, nulla fájdalommal.

2025. szept. 2. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

6honapos babám sokat nyugos. Mindig is ilyen volt. Könnyű ebből kizokkenteni, nevet kicsit aztán megint nyüglődik. Kézben érzi magát leginkább jól....

Nem a foglalakozas a baj, mert szívesen vagOk vele hanem h olyan mintha állandóan valami baja lenne. Ez nyilván frusztral engem mert ilyenkor úgy érzem nem vagyok jó anyuka es nem tudok neki boldog babakort biztosítani

Mi segít a szülésben, hogy könnyű szülés legyen?

Hasra mit ajánlatok amitől könnyebben vissza alakul szülés után?

Hogy "jobb, könnyebb" szülni?

Arra gondolok hogy ha magzat víz folyik el, vagy ha csak fájásokkal indul? Szimplán csak érdekelne, mert tudom hogy ezt szabályozni nem lehet. Napok, vagy talán órák kérdése és megszületik a második babánk. Az elsőnél magzatvíz folyással indult, és kíváncsi vagyok...

Igaz h könnyebb a 2ik szülés ha nem rég volt az első?

Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Ahol kevés a kor különbség, mennyire volt könnyebb gyorsabb a második szülés? 2 éve szültem az elsőt. Hamarosan jön a tesó

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!