Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ahol mehet a szülő a babával...

Ahol mehet a szülő a babával újszülöttvizsgálatra, ott hogy volt megszervezve?

Figyelt kérdés

Nálunk jött az orvos, elvitte azt a babát megvizsgálni, akinek nem volt bent az apja. Utána visszahozta a babát, vele ment egy baba-szülő páros. Mikor azokat visszakísérte, vitte a következő párost.

Apák bent lehettek nappalra, így egyik szülő ment a babával, a másik a holmira vigyázott a szobában.

A babát kocsiban kellett tolni, folyosón ,,nem volt szabad" kivenni belőle.

Kb. 5-10. perc volt maga a vizsgálat, egyszerre 2 orvos és 2 baba-szülő páros volt a vizsgálóban.

Hallásvizsgálatra ágyhoz jöttek. Akinek nem sikerült, annak adtak időpontot pár nappal későbbre, még egy vizsgálatra.

Késő délelőtt volt az újszülött vizsgálat. Aki éjjel szült, annak mind akkor nézték a babáját, nem közvetlenül szülés után.

2025. szept. 9. 13:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Ez a kórházi protokoll.Mi a kérdés.
2025. szept. 9. 13:56
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A korhazat kerdezed? Apuka csak latogatasi idoben johetett, azt is csak a kijelolt helyen, az osztalyra nem johetett be. Ablakon keresztul lathatta a babat.

Az orvosi vizsgalatokra, oltasra elvittek a babakat. Nem mentem vele, nem szerettek, de utolag megbantam hogy nem eroskodtem jobban. Csak erdekelt volna mit csinalnak vele.

2025. szept. 9. 14:06
 3/14 A kérdező kommentje:

Az a kérdés, hogy az olyan kórházakban, ahol a szülő ott lehetett a vizsgálaton, hogy volt a logisztika megszervezve.

És példának leírtam, nálunk hogy volt.

2025. szept. 9. 14:09
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Bár ennyi időm lenne gyerek mellett😂
2025. szept. 9. 14:25
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mehettünk vele a vizsgálatokra. Szóltak, hogy x idő múlva jönnek és elviszik, és utána jöttek, kitolták a kocsiból, én meg mentem velük. Nem teljesen értem, mi a kérdés? :D Mit kell ezen logisztikázni? Értéket nem hagytam a szobában, hogy nagyon vigyázni kelljen rá, más miatt meg lényegtelen volt, hogy ott van-e a másik szülő vagy sem.
2025. szept. 9. 14:44
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm 5-ös. Pont az ilyen részletek érdekelnek, hogy ki vigyázott a holmira addig, ha egyáltalán vigyázott rá addig valaki, egyesével vagy csapatosan vitték-e a szülőket a babákkal.

Nincs vele semmi más célom, csak kíváncsi vagyok.

2025. szept. 9. 15:06
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Furcsa nekem ez a nagy vigyázás az értékekre...

Engem a gyermekágyas osztályról küldtek sürgős, soron kívüli beutalóval a bőrgyógyászatra (a vajúdás alatt bevérzett a pyogen granulómám, amiről akkor még nem tudták, hogy mi). Annyi volt, hogy a babát be kellett tolnom a csecsemősökhöz, én meg slattyogtam a bőrgyógyászatra, és ott ültem vagy 2 órát...

A baba vizsgálata sokkal kevesebb idő volt, oda is mehettem vele, sőt, szerintem mindenhol anyuka vitte.

2025. szept. 9. 16:38
 8/14 anonim ***** válasza:
Nincs ezen mit logisztikázni. Szóltak, hogy lehet menni vizsgálatra. Betettem a babát a gurikocsiba és áttoltam az orvosi szobába. Sorba rendeződtünk, és futószalag szerűen végigmentünk. Egy kivétel volt, amikor a lányomat az ortopédiára kellett vinni. Én éppen vérszegény állapotban feküdtem és próbáltam életben maradni. Tolókocsiba tettek, a kezembe adták a babát, a nővérke gurított, a férjem loholt utánunk. Ez épp látogatás időben történt, bent volt anyósom meg apósom is, ők is jöttek velünk. Az ortopédorvoshoz anyósék nem jöttek be. Engem begurított a férjem. A doki megvizsgálta a gyereket, és azonnal elkezdődött a kezelés. Miközben gipszelte a gyerek lábát, felvázolta a kezelési tervet 4 évre előre. Utána fogalmam sincs hogyan kerültem vissza az osztályra. Sokkos állapotban voltam, azt se tudtam merre vagyok arccal előre, lesz.rtam a cuccaimat.
2025. szept. 9. 17:42
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmiféle logisztika nem kellett. Orvosi vizit, fürdetés, kékfény a szobában volt a jelenlétemben. Két vizsgálatra kellett külön menni az egyik a hallásvizsgálat, a másik amikor a sarkát szúrták (pku vagy mi), minden másért ők jöttek. Erre meg eltoltam a tilitoliban, majd vissza. Senki nem vigyázott a cuccokra. Se akkor amikor kétagyasban voltam, se akkor amikor vip szobában. De akkor sem, amikor a gyermekklinikán voltunk összesen 7 alkalommal 2 év alatt. Soha semmimet nem lopták el, mondjuk sok értéket nem is vittem. Telefon, némi apró, bankkártya.
2025. szept. 9. 18:11
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én simán otthagytam a cuccaimat a szobában. Egyébként mindenhol jogod van a gyerekeddel menni a vizsgálatokra, csak szeretnek úgy csinálni sok helyen, mintha ez nem így lenne.
2025. szept. 9. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Kinek volt ijesztő szülés után, hallani, a szülő szobába, ahogyan egy másik nő szül?

Én amikor 2 éve elsőnek szültem, túl voltam rajta, előtte nem tudtam mire számíthatok vagy milyen is az. Ijesztő volt számomra fél órával később hallani ahogyan egy másik anyuka életet ad a babájának. Azok a hangok és sikolyok... Most viszont 2 hónapja újból...

Hüvelyi úton szülő anyukák?

Vajudás 2 óra volt, maga a szülés 1perc kb, de a baba nagyon lila volt, előfordult mással is ilyen? Mondták rendben van, de én még ilyet nem láttam

Meddig tart egy komplikáció mentes császármetszés első szülő nőnél?

Lombikos kismama vagyok és császárral fogok szülni. Érdekelne, hogy ha semmiféle komplikáció nem lép fel, akkor az első vágástól számítva kb meddig tart (varrással együtt) az egész folyamat?

2x császárral szülő anyák?!

Milyen volt a második császárotok?1hete szültem és a bal oldalt belül annyira fáj,hogy kiegyenesedni aligtudok.. felállás nehezen megy plusz a járás is Valakinek hasonló tapasztalat?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!