Ahol mehet a szülő a babával újszülöttvizsgálatra, ott hogy volt megszervezve?
Nálunk jött az orvos, elvitte azt a babát megvizsgálni, akinek nem volt bent az apja. Utána visszahozta a babát, vele ment egy baba-szülő páros. Mikor azokat visszakísérte, vitte a következő párost.
Apák bent lehettek nappalra, így egyik szülő ment a babával, a másik a holmira vigyázott a szobában.
A babát kocsiban kellett tolni, folyosón ,,nem volt szabad" kivenni belőle.
Kb. 5-10. perc volt maga a vizsgálat, egyszerre 2 orvos és 2 baba-szülő páros volt a vizsgálóban.
Hallásvizsgálatra ágyhoz jöttek. Akinek nem sikerült, annak adtak időpontot pár nappal későbbre, még egy vizsgálatra.
Késő délelőtt volt az újszülött vizsgálat. Aki éjjel szült, annak mind akkor nézték a babáját, nem közvetlenül szülés után.

válasza:

válasza:A korhazat kerdezed? Apuka csak latogatasi idoben johetett, azt is csak a kijelolt helyen, az osztalyra nem johetett be. Ablakon keresztul lathatta a babat.
Az orvosi vizsgalatokra, oltasra elvittek a babakat. Nem mentem vele, nem szerettek, de utolag megbantam hogy nem eroskodtem jobban. Csak erdekelt volna mit csinalnak vele.
Az a kérdés, hogy az olyan kórházakban, ahol a szülő ott lehetett a vizsgálaton, hogy volt a logisztika megszervezve.
És példának leírtam, nálunk hogy volt.

válasza:

válasza:Köszönöm 5-ös. Pont az ilyen részletek érdekelnek, hogy ki vigyázott a holmira addig, ha egyáltalán vigyázott rá addig valaki, egyesével vagy csapatosan vitték-e a szülőket a babákkal.
Nincs vele semmi más célom, csak kíváncsi vagyok.

válasza:Furcsa nekem ez a nagy vigyázás az értékekre...
Engem a gyermekágyas osztályról küldtek sürgős, soron kívüli beutalóval a bőrgyógyászatra (a vajúdás alatt bevérzett a pyogen granulómám, amiről akkor még nem tudták, hogy mi). Annyi volt, hogy a babát be kellett tolnom a csecsemősökhöz, én meg slattyogtam a bőrgyógyászatra, és ott ültem vagy 2 órát...
A baba vizsgálata sokkal kevesebb idő volt, oda is mehettem vele, sőt, szerintem mindenhol anyuka vitte.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Én amikor 2 éve elsőnek szültem, túl voltam rajta, előtte nem tudtam mire számíthatok vagy milyen is az. Ijesztő volt számomra fél órával később hallani ahogyan egy másik anyuka életet ad a babájának. Azok a hangok és sikolyok... Most viszont 2 hónapja újból...
Vajudás 2 óra volt, maga a szülés 1perc kb, de a baba nagyon lila volt, előfordult mással is ilyen? Mondták rendben van, de én még ilyet nem láttam
Lombikos kismama vagyok és császárral fogok szülni. Érdekelne, hogy ha semmiféle komplikáció nem lép fel, akkor az első vágástól számítva kb meddig tart (varrással együtt) az egész folyamat?
Milyen volt a második császárotok?1hete szültem és a bal oldalt belül annyira fáj,hogy kiegyenesedni aligtudok.. felállás nehezen megy plusz a járás is Valakinek hasonló tapasztalat?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!