Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ünnepnapokon, hétvégén,...

Ünnepnapokon, hétvégén, éjszaka stb. hány orvos ügyel a szülészeteken?

Figyelt kérdés
Van benn főorvos, vagy csak rezidensek, mint a sürgősségi ügyeleteken?

2025. okt. 21. 20:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
1
2025. okt. 21. 20:45
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem mindegy, hogy Mucsaröcsögéről vagy mondjuk budapesti nagy kórházról van szó.

Nálunk például egy orvos van olyankor (rezidens nincs is nálunk mostanában tudtommal).

2025. okt. 21. 20:47
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ melyik kórház. Kisvárosi kórházakban hétköznap is csak egy orvos van, nagy megyei kórházakban meg a SOTE-n biztos lehetsz benne hogy a szülészeten mindig többen vannak és mindig van főorvos.
2025. okt. 21. 21:14
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Vasarnap szultem, egy orvos volt bent.
2025. okt. 21. 21:57
 5/18 A kérdező kommentje:
És ha pl komplikáció miatt császármetszésre van szükség, azt hogy csinálja meg egy kezdő orvos?
2025. okt. 21. 22:00
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nem ügyelhet egyedül, aki nem végezheti el a kórház szintjének megfelelő beavatkozásokat.

Ezért csinálják azt, hogy bizonyos településeken nem lehet hétvégén szülni.

2025. okt. 21. 22:05
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Csak rezidensek nem szoktak ügyelni. Mindig kell lennie bent olyan szakorvosnak, aki eltud látni komoly eseteket (nem feltétlenül a főorvos, a főorvos egy kinevezés). Ha vannak rezidensek akkor az egyszerűbb eseteket ők kapják, de van ott szakorvos, aki ha kell felügyeli is őket.

Pl: az én kéz törésemhez bőven elég volt egy rezidens. Megcsináltatta a röntgent, nem volt elmozdulás csak gipszelni kellett. De egy 1 éves, koponya traumás gyereket csak szakorvos vizsgálhat, olyankor előkerítik az ügyeletes szakorvost. Így van a szülészeteken is. A rezidens mellett bent van szülész-nőgyógyász szakorvos, a komplikáció mentes szüléseknél amúgyis elég, ha szülésznő van ott. Kisebb beavatkozásokra a rezidens. Komoly komplikációkra meg a szakorvos.

Ha ezt nem tudják biztosítani, hogy bemt legyen, akkor van az, hogy hétvégén, ünnepnapon szünetel az ellátás és másik kórházba szállítják át a vajúdó nőt.

2025. okt. 22. 07:20
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Pesti vagyok, itt nálunk a dél pestiben 2 orvos van hétvégén, ezért indították a szülésemet pénteken, mert hogy hétvégén kevesen vannak, hétvégén is fel vannak készülve mindenre, tehat, ha neked sos császárod van, azt természetesen megcsinálják rendes orvossal, attòl hogy kevesen vannak az élet nem áll meg
2025. okt. 22. 08:21
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ahol egy ügyeletes van, ott szokott lenni egy behívós orvos, akinek 20 percen belül be kelm tudni érni. Így ha sürgősségi császár van, amíg előkészítik az anyát, jön a másik doki is.
2025. okt. 22. 09:01
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Rezidens nem ügyelhet egyedül, csak szakorvos mellett.
2025. okt. 22. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Egész éjszaka jóslóim voltak és eléggé megijesztettek, hogy hogyan fogom kibírni az egész vajúdást. Mennyivel régebben kezdődik a szülés mint a jóslók?

2 napig éjjelente enyhe mensis mindjárt megjön érzésem volt. El is kezdett nagyon kis darabokban elmenni a nyákdugóm. Az éjszaka viszont végig rendszertelen fájásaim voltak. Feltételezem jóslók voltak mivel reggel óta ninca vagy nagyon nagyon ritka. Ma vagyok kerek 39...

Veletek aludt szülés után a pici?

Ahol én szültem lehetőség volt arra, hogy első éjszaka a csecsemősöknél legyen, velem aludjon, vagy arra, hogy kb fél éjszakát legyen csak ott. Én az utóbbi mellett döntöttem. Délután fél 5-kor született, előző éjszaka sem aludtam már, borzasztó kimerült voltam....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!