Ünnepnapokon, hétvégén, éjszaka stb. hány orvos ügyel a szülészeteken?

válasza:Gondolom nem mindegy, hogy Mucsaröcsögéről vagy mondjuk budapesti nagy kórházról van szó.
Nálunk például egy orvos van olyankor (rezidens nincs is nálunk mostanában tudtommal).

válasza:

válasza:

válasza:Olyan nem ügyelhet egyedül, aki nem végezheti el a kórház szintjének megfelelő beavatkozásokat.
Ezért csinálják azt, hogy bizonyos településeken nem lehet hétvégén szülni.

válasza:Csak rezidensek nem szoktak ügyelni. Mindig kell lennie bent olyan szakorvosnak, aki eltud látni komoly eseteket (nem feltétlenül a főorvos, a főorvos egy kinevezés). Ha vannak rezidensek akkor az egyszerűbb eseteket ők kapják, de van ott szakorvos, aki ha kell felügyeli is őket.
Pl: az én kéz törésemhez bőven elég volt egy rezidens. Megcsináltatta a röntgent, nem volt elmozdulás csak gipszelni kellett. De egy 1 éves, koponya traumás gyereket csak szakorvos vizsgálhat, olyankor előkerítik az ügyeletes szakorvost. Így van a szülészeteken is. A rezidens mellett bent van szülész-nőgyógyász szakorvos, a komplikáció mentes szüléseknél amúgyis elég, ha szülésznő van ott. Kisebb beavatkozásokra a rezidens. Komoly komplikációkra meg a szakorvos.
Ha ezt nem tudják biztosítani, hogy bemt legyen, akkor van az, hogy hétvégén, ünnepnapon szünetel az ellátás és másik kórházba szállítják át a vajúdó nőt.

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
2 napig éjjelente enyhe mensis mindjárt megjön érzésem volt. El is kezdett nagyon kis darabokban elmenni a nyákdugóm. Az éjszaka viszont végig rendszertelen fájásaim voltak. Feltételezem jóslók voltak mivel reggel óta ninca vagy nagyon nagyon ritka. Ma vagyok kerek 39...
A baba is közben befordul és lement a buksija.
Ahol én szültem lehetőség volt arra, hogy első éjszaka a csecsemősöknél legyen, velem aludjon, vagy arra, hogy kb fél éjszakát legyen csak ott. Én az utóbbi mellett döntöttem. Délután fél 5-kor született, előző éjszaka sem aludtam már, borzasztó kimerült voltam....
Azok is tudnak így fájni? Ma reggel is volt mar 3fajasom de idot most nem neztem..38+5hetes vagyok
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!