Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Otthonszülés? Mi a menete?

Otthonszülés? Mi a menete?

Figyelt kérdés
Szült valaki mostanában otthon? Vagy készül otthon szülni? Mi menete ennek, hogyan kell elindulni, ha itthon szeretnék szülni?
2025. nov. 17. 17:26
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
95%

Itt szerintem minden le van írva:

[link]

2025. nov. 17. 17:38
 2/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt már olvastam, inkább tapasztalatokra lennék kíváncsi. :)
2025. nov. 17. 17:54
 3/31 anonim ***** válasza:
87%
Ok. Az sajnos nincs. Apás szülésem lett volna kórházban, de a felénél, 11 óra vajúdás után császár lett sajnos... Így is kék volt,mire kivették. Mi lett volna,ha még be is kell szállítani engem a kórházba?
2025. nov. 17. 17:59
 4/31 A kérdező kommentje:
Nekem is kék volt mindhárom gyerekem közvetlenül születés után, néhány percen belül spontan rendeződött, mindhárom szülésem gyors, komplikációmentes volt.
2025. nov. 17. 18:04
 5/31 anonim ***** válasza:
70%

Hát szerintem manapság nem igazán szülnek otthon.

Talán régen még volt némi realitása, de én hosszú évek óta nem hallottam senkit, aki otthon szülte meg a kisbabáját.

Ambuláns szülésről hamarabb hallok. Az érdekel esetleg?

2025. nov. 17. 18:07
 6/31 A kérdező kommentje:
Érdekelne az is, de teljesen elutasítja a két közeli intézmény. Messzebbre meg valószínűleg el sem érnénk, mert tényleg annyira gyorsan szültem az első hármat is, hogy mire felfogtam, hogy vajudok, es elindultunk, tolofajasokra ertunk már csak be.
2025. nov. 17. 18:11
 7/31 anonim ***** válasza:
87%

És az otthonszülést azt elfogadták neked?

Nagyon bátor vagy egyébként, ha ezt bevállalod. Én nem merném.

2025. nov. 17. 18:13
 8/31 A kérdező kommentje:
A férjem orvos amúgy, ő is azt mondja, hogy inkább itthon, mint abban az intézményben, ahol az elso 3 született... éljen a magyar eü. ;)
2025. nov. 17. 18:16
 9/31 anonim ***** válasza:
92%

Basszus sajnálom ezt a sok szörnyű tapasztalatot. Mondjuk az enyém is szörnyű, de nekem utána azonnal orvosi ellátás kellett a gyerekemnek, otthonról nem is tudom mi történt volna.

Viszont ahogy velünk ott bántak és az a hozzáállás az egyszerűen undorító volt.

2025. nov. 17. 18:21
 10/31 A kérdező kommentje:
Egyébként a terhesgondozást végző orvosom is azt mondja, hogy nyugodtan bevallalhatjuk, ha az első három simán ment, kicsi az esélye, hogy a negyediknél gond lesz. A problémánk inkább az, hogy ha gond van és intézetbe kell menni, akkor ugyanott vagyunk, mintha alapból kórházba mentünk volna, mert oda fognak bevinni. Viszont rengeteg a császár miatti szövődmény abban a kórházban, amitől meg a férjem félt. Szóval ködös még minden. :)
2025. nov. 17. 18:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Tudnátok abban segíteni hogy mi a menete a programozott császárnak? Debrecen

Jelenleg úgy tűnik, hogy programozott császárral fog megszületni a kisbabám, ha nem változnak addig a dolgok. (Méhlepény elhelyezkedése miatt) Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan zajlanak a dolgok olyankor? Magán nőgyógyászhoz járok, tőle még nem tudtam megkérdezni,...

Tervezett császáros anyukák! Nálatok hogy zajlott le a tervezett császár, mi volt a menete a dolgoknak?

Lassan 36 hetes vagyok, és a szemeim miatt csak császárral szülhetek. A nőgyógyászom azt mondta először, amint meglesz a szemésztől a papír, azonnal nézünk időpontot, közel a 40. héthez, és beütemez császárra, valamint megbeszéljük, mi hogy lesz. Hát azóta se adott...

Mi a pontos és részletes menete egy tervezett császármetszésnek?

Minden érdekel, az előkészületek, maga a folyamat, meddig tart, utána meddig nem lehet felkelni, lehet-e fájdalomcsillapítót kérni, segit-e valaki pl a zuhanyzásban utána, stb?

Kórházválasztás menete szüléshez? Hogyan zajlik ez ma, mi alapján választhatok (ha választhatok), és kit, mikor kell felkeresnem ehhez?

Még csak az első trimeszterben járok, de nyilván már elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy hol fogom majd ősszel megszülni a gyermekemet. Természetesen az orvosomat is kérdeztem erről (magánpraxisban), de egyelőre leszerelt annyival, hogy valószínűleg lesznek...

33 hetes kismama vagyok. Debrecenbe járok magán rendelèsre,viszont államiban szeretnèk szülni első baba nem tudom mi a menete. A többi lent. Kell...

Az orvosom Debrecenben rendel magán úton is viszont a Klinikán is ott van tb alapú rendelèse. (Dr. Orosz Gergő) Én mindig a magánba jártam,viszont nem szeretnèk nála szülni. Ez úgy nez ki hogy ha beindul a szülés akkor az ügyeletes orvosnál fogok szülni? De mi van...

A tervezett császárnak mi a menete?

Sziasztok tapasztalt anyukákat szeretnék kérdezzni hogy mi a tervezett császár menete Pl: hogy kell időpontot kérni stb. Annyit tudok hogy a 38.héten fognak megcsászározni (nincs fogadott orvosom)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!