Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Természetes szülésindítási...

Természetes szülésindítási módszer? (Ballonos indítás elkerülése érdekében)

Figyelt kérdés

Pár napon belül indítani fogják, ha magától nem indul be.

Van bármilyen (biztonságos!) módszer, amivel elő tudnám idézni a természetes megindulást?

Szeretném elkerülni a ballonos, gyógyszeres indítást, ha csak lehet…

2025. nov. 24. 11:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%
Nekem maga a kórház🤣 Ballonos indításra mentem, miután felvettek, még ki se pakoltam, elöntött a magzatvíz.(Így is császár lett a vége, sajnos, ja, és a ballont is felrakták azért 😥) Előtte megittam egy üveg tonicot, de kétlem, hogy azon múlt volna.
2025. nov. 24. 11:45
 2/21 anonim ***** válasza:
85%
Nincs ilyen tuti módszer sajnos, inkább ne most kiserletezz.
2025. nov. 24. 11:53
 3/21 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező, azzal tisztában vagy, hogy elutasíthatod a mesterséges szülésindítást?
2025. nov. 24. 12:40
 4/21 anonim ***** válasza:
80%

Kb pont semmi.

Ahhoz hogy a szülés beinduljon, lényegében nem te kellesz :D

A baba termel egy anyagot, amitől nálad beindul a buli.

Ha a baba nem áll készen, akkor fejre is állhatsz, akkor sem fog beindulni.

Miért indítanak? tényleg indokolt? vissza is utasíthatod.

2025. nov. 24. 12:59
 5/21 A kérdező kommentje:

A kórházban, ahol szülni fogok, ez a protokoll.

Utánakérdeztem és lábjegyzetként megjegyezték, hogy jogom van elutasítani, viszont ekkor egy nyilatkozatot kell aláírnom, hogy minden felelősség engem terhel, bármilyen probléma lépne fel. Mivel nem vagyok eü. szakember és ez az első szülésem lesz, tehát tapasztalatom sincs, nem merném 100%-osan vállalni a kockázatot, hogy ha nem engedem az indítást, akkor is rendben lesz-e a baba 41+ héten.

Valaki jártas ebben? Szívesen hallanék erről.

2025. nov. 24. 13:10
 6/21 anonim ***** válasza:
35%
Szex, mellstimuláció - de egyik sem egy garantált módszer.
2025. nov. 24. 13:25
 7/21 anonim ***** válasza:
Nálam semmi nem vált be, pedig mindent kipròbáltam, a dokim is mondta, mostmár ne kíméljem magam, nyugodtan tartsak nagytakarítást meg szexeljek, 41 hetesen indítottak ballonnal, azt is hiába végül a burokrepesztés segített.
2025. nov. 24. 13:41
 8/21 anonim ***** válasza:
64%
Nincs. Rajtam jót mosolygott a védőnő, amikor ezt megkérdeztem:)
2025. nov. 24. 13:48
 9/21 anonim ***** válasza:
86%
Azt szoktak mondani, hogy akinel bevalt a lepcsozes-malnalevel tea-szex-bimbo ingerles-stb amiket mondanak, akkor tulajdonkeppen nem a modszer miatt tortent, hanem a baba gondolta azt, ideje kibujni. Tehat teljesen veletlen egybeeses tortent. Csak ezt sokan szeretik a kulonfele modszereknek tulajdonitani.
2025. nov. 24. 14:07
 10/21 anonim ***** válasza:
93%

Minden "módszer" CSAK AKKOR hatásos, ha anélkül is beindulna a szülés, ha nem akar megindulni, akármit csinálsz, nem fog.

Pont erre találták ki a szülésindítást.

2025. nov. 24. 14:11
1 2 3

További kérdések:

Hogy lehet azt feldolgozni, hogy màr nem lesz több gyereked?

A kérdés azokhoz szól, akik még szeretnének kisbabàt, de valamilyen ok miatt (pl.:betegség, anyagi ok,stb) màr nem tud többet vàllalni. Én még fiatal vagyok és egészséges, anyagilag is rendben vagyunk, de az egyik gyerekem sérült és emiatt nem vàllalunk több gyereket,...

Vajon mennyire befolyásolja bármi a szülés megindulását?

A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik. Igazából az érdekel, ki mit gondol erről. Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.) És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege...

Valaki mostanában igénybe vette Miskolcon a Megyei kórházban a VIP szobát?

Mi a véleményetek róla? Illetve hogyan működik? Ott aludhat a párom velem?

Császár után VBAC? Kinek mi a tapasztalat?

Sziasztok! Olyan édesanyák válaszait várom akiknek császármetszés után sikerült a következő szülésnek hüvelyi úton történnie. Kérem csak olyanok írjanak akik érintettek ebben a témában (akár velük megtörtént, akár közeli ismerősökkel vagy esetleg szülésznő is...

Akiknek a szülés nagy trauma volt, mennyi időbe telt feldolgozni?

Hosszas vajúdás után eljutottam a tolófájásokig, majd még egy órán keresztül szenvedtem, olyan fájdalmaim voltak azt hittem belehalok, de végül nem sikerült megszülnöm természetes úton, mert a köldökzsinór rá tekeredett a baba nyakára, így végül sürgősségi császár...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!