Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha anyukám lesz bent velem...

Ha anyukám lesz bent velem szülésnél, amikor már megvan a baba bejöhet a párom megfogni/megnézni?

Figyelt kérdés

33 hetes vagyok és ezen gondolkoztam. Közösen úgy döntöttünk, hogy nem lesz bent a párom, viszont mindenképp szeretné a babát látni és megfogni. Nem tudom ilyenkor mennyire érvényes az aranyóra vagy a “csere” anyukámmal.

23/L

2025. dec. 16. 22:45
1 2 3
 1/23 mkmk22 válasza:
50%
Általában egy hozzátartozót szoktak beengedni a szülőszobára, de kérdezz rá nyugodtan a dokidnál, hogy ezt hogy tudjátok majd megoldani. Szerintem a párod veszít ezzel, de ti dolgotok.
2025. dec. 16. 22:59
 2/23 anonim ***** válasza:
63%
Nem, ezt nem szokták megengedni.
2025. dec. 17. 06:17
 3/23 anonim ***** válasza:
69%
Nem, nincs cserebere. Amikor letolnak a gyerekágyra majd látja a gyerekét. Ha csak másnap kerülsz le, akkor akkor.
2025. dec. 17. 07:10
 4/23 anonim ***** válasza:
57%
Dehogynincs csere, nálunk is így volt (sőt, amíg varrtak, anyuval beszélgettem, a férjem babázott)
2025. dec. 17. 08:10
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
1# valaki úgy érzi, veszítene ezzel, valaki úgy, hogy nem. Nyilván nem véletlen született meg az a döntés, hogy a kérdező párja nem akar bent lenni szülésnél. Nekem anno apás szülésnek indult, de sürgősségi császár lett belőle, így csak vajudni látott a férjem. Utólag nemrég bevallotta, hogy csak miattam ment bele, hogy bent legyen (pedig nem erőltettem egyáltalán, de mindegy...), amúgy nem szívesen nézte volna végig az egészet. Én azt mondom, nem mindenkinek való ez.
2025. dec. 17. 08:12
 6/23 anonim ***** válasza:
83%

Intézmény függő. Szülőszoba látogatáson mondták, hogy lehet cserélni, de csak egyszer.

Kérdezz rá a helyi kórházban.

2025. dec. 17. 08:14
 7/23 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem ezt meg lehet beszelni siman.

Az en ferjem amugy bejott szuleshez,nagyon akarta, de elajult es olyan rosszul lett, hogy a vegen lemaradt a kitolasrol is. Na most akkor ennek sok ertelme volt, bar tobb gyereket nem tervezunk, de ha veletlenul megis, biztos nem jon be, dulat vinnek helyette :D

En egyaltalan nem tartom elitelendonek, ha apuka nincs bent. En se lettem volna bent, ha nem lett volna muszaj, szornyu volt🤣

2025. dec. 17. 08:44
 8/23 anonim ***** válasza:
86%

Ez nem igaz, hogy "meg lehet beszélni simán".

Ahol én szültem, ott nem engednek ilyet, aki bemegy a szülésre, az maradhat, nincs cserebere meg járkálás.

Máshol meg van. Azt a kórházat kérdezd meg, ahol szülni fogsz, mi ezt itt nem tudjuk megmondani, nálatok engedik-e.

2025. dec. 17. 08:46
 9/23 anonim ***** válasza:
73%
8, hol nem engedték?
2025. dec. 17. 08:51
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Debrecenben. Mondjuk nem én akartam ilyet, hanem ismerősöm, de mondtak, hogy nincs ilyen.
2025. dec. 17. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Ha első szülésnél elakadt a baba akkor a másodiknál is valószínű?

Kitolási szakasznál hasra nyomás gyakorlásával sem mozdult a baba, így vákum segítségével született. A vége fele olyasmit mondott a szülésznő hogy alacsony vagyok ez is közrejátszott abban hogy nem ment a kitolás. Vajúdás jól ment, gyorsan tágultam. Második babánál is előfordulhat ugyanez?

Ki segített nektek többet a szülésnél? A szülésznő/bába vagy az orvos?

Csomó olyan sztorit hallok, hogy az orvos jóformán csak az elején meg a végén megkérdezte, hogy "hogy vagyunk, hogy vaguynk?", kitölötte a papírokat és annyi, magában a szülésben a szülésznők segítettek. Ez nálatok hogy volt? Vagy kinek mi és mennyi volt a...

A hüvelyfalsérvet, hüvelyrepedést, (szakadást) az oxitocin vagy a baba nagy mérete okozza hüvelyi szülésnél?

Lehet, hogy hülyeséget írtam, (vagy csak az én véleményem) de ugye azért adnak oxit, mert túl sok időbe telne, mire megszületne a baba, ezért gyorsítják a szülést. Viszont az oxi hátránya meg az, hogy gyorsan jön kifelé a baba, és hát reped minden. :( Nektek hogy volt ez?

38. Hétben vagyok de semmi jele a szülésnek. Nektek hogy érkezett a baba?

2napja éjjel rettenetesen görcsöltem aludni is állig bírtam de reggelre elmúlt. Következő nap semmi a baba nyugodt. Ma reggel enyhe görcs ami hamar elmúlt tusolás közben pici mozgolódás. 4 napja távozik belőlem átlátszó sárgás kocsonyás anyag ami gondolom a nyakdugo...

Első szülésnél, egy nagyobb súlyú (4kg körüli) baba szülése automatikusan azzal jár, hogy nehéz lesz a szülés?

35 hetes vagyok, első babánkat várjuk és legutóbb 4 kg körülire saccolta a doki a babát. (Kisfiú lesz) Férjem is magas és én sem vagyok kicsi, (de egyikőnk sem kövér), így gondoltuk hogy nem 2 kilós lesz a baba, de egy kicsit megijedtem. Mesélnétek, nektek milyen volt...

Mi volt a legnehezebb része a szülésnél Neked?

Persze magán a szulesen, fájdalmon kívül. Nekem az, hogy senki nem hitte el mennyire szétszakadok, hazakuldtek a kórházból, mert a ctg semmit nem mutatott. Utána az sztkban mondta a doki, miután elkezdtem tagulni, hogy szerinte hajnalban itt már baba lesz, menjek...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!