Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van egy db HPV szemölcsöm...

Van egy db HPV szemölcsöm lehet így természetesen szülni?

Figyelt kérdés

Korábban már volt hpv okozta szemölcsöm, mivel több volt így műtéti úton el lettek távolítva.

Most egy db van viszonylag messze a hüvelytől. Lehet-e így hüvelyi úton szülni? Már nem sok van hàtra és nem szívesen vállalnék be műtétet.

2025. dec. 21. 09:43
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

Én meg nem szívesen adnék át egy kva fájdalmas kiírthatatlan vírust rögtön a szüléssel a gyerekemnek. De nem vagyunk egyformák.

Volt condylomám, a falat kapartam fájdalmamban mire hetekig tartó ecsetelést követően leműtötték és a gyógyulás se volt fájdalmatlan. Ezt a gyereknek...

Ha a nemi szerveden van, nem lehet elég távol a hüvelyedtől ahhoz hogy elég távol legyen

2025. dec. 21. 09:47
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
Ez mondjuk egy olyan kérdés, amit a terhessegedet gondozó orvossal kellene megbeszelni
2025. dec. 21. 11:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Meglévő nemi szemölccsel nem szokták engedni. Szülés közben a "viszonylag messze van a hüvelytől" is fertőzési kockázat, átkerülhet a hpv vírus a babára. Ami nem csak fájdalmas, hanem bekerülhet a baba légútjaiba, léguti papilomákát okozhat (ami nehéz légzéssel, fulladással, köhögéssel járhat. Ami csecsemő korban akár halálos is lehet). Nem véletlenül császároznak ilyenkor, ha épp szemölcs van az anya nemiszervén vagy a közelében.
2025. dec. 21. 11:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
3-as jól írja. Ugyanakkor ha nem a szülés napján derül ki, akkor megkísérlik eltávolítani, ecsetelővel vagy műtéttel.
2025. dec. 21. 18:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerencsére ezt nem te döntöd el, hanem a nőgyógyászod 😊
2025. dec. 23. 19:57

További kérdések:

Hogy lehet azt feldolgozni, hogy màr nem lesz több gyereked?

A kérdés azokhoz szól, akik még szeretnének kisbabàt, de valamilyen ok miatt (pl.:betegség, anyagi ok,stb) màr nem tud többet vàllalni. Én még fiatal vagyok és egészséges, anyagilag is rendben vagyunk, de az egyik gyerekem sérült és emiatt nem vàllalunk több gyereket,...

Vajon mennyire befolyásolja bármi a szülés megindulását?

A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik. Igazából az érdekel, ki mit gondol erről. Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.) És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege...

Valaki mostanában igénybe vette Miskolcon a Megyei kórházban a VIP szobát?

Mi a véleményetek róla? Illetve hogyan működik? Ott aludhat a párom velem?

Császár után VBAC? Kinek mi a tapasztalat?

Sziasztok! Olyan édesanyák válaszait várom akiknek császármetszés után sikerült a következő szülésnek hüvelyi úton történnie. Kérem csak olyanok írjanak akik érintettek ebben a témában (akár velük megtörtént, akár közeli ismerősökkel vagy esetleg szülésznő is...

Akiknek a szülés nagy trauma volt, mennyi időbe telt feldolgozni?

Hosszas vajúdás után eljutottam a tolófájásokig, majd még egy órán keresztül szenvedtem, olyan fájdalmaim voltak azt hittem belehalok, de végül nem sikerült megszülnöm természetes úton, mert a köldökzsinór rá tekeredett a baba nyakára, így végül sürgősségi császár...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!