A vajúdást az első fájástól kell számolni, és a vajúdás addig tart amíg a babát ki nem szedik császár esetén, természetesen szülés esetén amíg a baba meg nem születik?

válasza:

válasza:Vajudas az elso megosszehuzodastol van, azt meg lehet nem is erzed. A vajusas mindenkinek mas meg terhessegek kozott is lehet kulonbseg ugyan annal az anyanal.
van akinek hosszu es alig faj van akinek nagyon van akinek gyorsa alig 1-2 ora es szinte nem erzi maanak brutalis. Nincs ket egyforma.
A vakudas a szulesre kesziti elo a babat es az anyat. Adsig tart amig meg nem ezuletik a baba. Csaszarnal az erzestelenitea miatt nem erzed a vajudast de ott is addig tart amig a babat ki nem veszik.
Szules utan a baba tomeget a magzatvizet a mehlepwlyt es az hozza tartozo dolgok tomeget veszted el kb 8-10kg. a sajat sulyodarad!
Ha hiztal terhesseg alatt azt nem 2-3 nap lesz leadni!!
A vizesedesnek is kell ido amig elzunik! Par het legalabb.
Sok verveszteseg sima szulesnel is lehet. Csaszar egy mutet ahol tobb szovetreteget atvagnak nagyobb a kockazat a verzesre. De alt normal mennyisegu verzes van

válasza:A szülésnek 3 szakasza van, az első a vajúdás (az első fajastol kezdődik), 2.a kitolás (amikor már a tolófajasok jönnek, olyan érzés, mint mikor kakilni kell, nyomod ki a babát, és a baba megszuletesevel záródik), a 3.szakasz pedig a placenta megszülésével végződik.
Ami a súlyt illeti, elég individualis. Első babánál 69 kilóval mentem szülni, 1 hét múlva 60 kg voltam, második babánál 4kg kevesebbel jöttem haza, mint bementem, nem is értettem, mert csak a baba volt több mint 3kg.
Kapcsolódó kérdések:
Annyi a horror,negatív történet. Jó lenne egy kis pozitívat is olvasni.V
Vagy akkor már késő, és természetesen kell szülni?
Első császárral szültem (ballon+oxy indítás), mert sajnos nem tágultam. Most vbacra készülök. Így végülis az első hüvelyi szülésem lesz. Akinek sikeres lett a vbac ők mennyit vajúdtak? Első hüvelyi szülésnél elvileg hosszabb és nagyon alacsony a fájdalomküszöböm. 4...
Ha igen, lett e bármilyen gond vagy problémamentesen megérkezett?
Kérlek senki ne kezdje el mondani, hogy dolgozd fel inkább a félelmeid. Az első gyerekem természetes úton született, mikor jöttek a tolófájások, akkor épp nem nézett be a szülésznő, én pedig nem ismertem fel, hogy az az, csak vonaglottam az ágyon. Mire bejött egyből...
Első babámat várom, laikusként szerintem jobb lehet, ha fájásokkal kezdődik, hiszen akkor otthon rá tudok hangolódni a dologra, több időt nyugiban még eltölthetek otthon. Időbeni jelentősége van? Tehát ha például a magzatvíz elfolyik, törvényszerű, hogy hamarabb baba lesz?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!