Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A vajúdást az első fájástól...

A vajúdást az első fájástól kell számolni, és a vajúdás addig tart amíg a babát ki nem szedik császár esetén, természetesen szülés esetén amíg a baba meg nem születik?

Figyelt kérdés
Szülés után, a kórházba mennyi kiló megy le? Miért van sok vér veszteség császározáskor?

jan. 9. 14:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom honnan kell számolni, nekem indított szülésem volt előző este befeküdtem, felraktak egy tágítòt, bocsi nem jut eszembe a neve, nekem 2 òrán belül erős hasgörcsöket okozott, de ez még semmi a fájásokhoz képest, másnap 9 kor elkezdtek oxit adagolni, ez sem okozott nagy fájásokat, délben burkot repesztettek, na onnantòl vajùdtam szerintem, mert ùgy éreztem bekakilok 6 òrán ketesztül mire megszületett a fiam. Császárrol nem tudok nyilatkozni. Ròlam 10 kg ment le szülés után, 4 kilòs volt a baba és borzasztò vizes volt a lábam. Amugy ahogy kitoltam, mintha elvágtak volna minden fájdalmat esküszöm még azt sem éreztem ahogy a szülésznő varr össze, pedig jò pár öltés volt...
jan. 9. 16:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Vajudas az elso megosszehuzodastol van, azt meg lehet nem is erzed. A vajusas mindenkinek mas meg terhessegek kozott is lehet kulonbseg ugyan annal az anyanal.

van akinek hosszu es alig faj van akinek nagyon van akinek gyorsa alig 1-2 ora es szinte nem erzi maanak brutalis. Nincs ket egyforma.

A vakudas a szulesre kesziti elo a babat es az anyat. Adsig tart amig meg nem ezuletik a baba. Csaszarnal az erzestelenitea miatt nem erzed a vajudast de ott is addig tart amig a babat ki nem veszik.

Szules utan a baba tomeget a magzatvizet a mehlepwlyt es az hozza tartozo dolgok tomeget veszted el kb 8-10kg. a sajat sulyodarad!

Ha hiztal terhesseg alatt azt nem 2-3 nap lesz leadni!!

A vizesedesnek is kell ido amig elzunik! Par het legalabb.

Sok verveszteseg sima szulesnel is lehet. Csaszar egy mutet ahol tobb szovetreteget atvagnak nagyobb a kockazat a verzesre. De alt normal mennyisegu verzes van

jan. 9. 21:06
 3/3 anonim ***** válasza:

A szülésnek 3 szakasza van, az első a vajúdás (az első fajastol kezdődik), 2.a kitolás (amikor már a tolófajasok jönnek, olyan érzés, mint mikor kakilni kell, nyomod ki a babát, és a baba megszuletesevel záródik), a 3.szakasz pedig a placenta megszülésével végződik.

Ami a súlyt illeti, elég individualis. Első babánál 69 kilóval mentem szülni, 1 hét múlva 60 kg voltam, második babánál 4kg kevesebbel jöttem haza, mint bementem, nem is értettem, mert csak a baba volt több mint 3kg.

jan. 9. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Van olyan ,hogy természetes úton, fájdalomcsillapítás nélkül de mégis fájdalommentesen szül valaki?

Annyi a horror,negatív történet. Jó lenne egy kis pozitívat is olvasni.V

Akinek sikeres lett a vbac ott mennyi idő volt a vajúdás? Volt valami, amit másképp csináltál, mint első szülésnél?

Első császárral szültem (ballon+oxy indítás), mert sajnos nem tágultam. Most vbacra készülök. Így végülis az első hüvelyi szülésem lesz. Akinek sikeres lett a vbac ők mennyit vajúdtak? Első hüvelyi szülésnél elvileg hosszabb és nagyon alacsony a fájdalomküszöböm. 4...

Aki pszichiáteri javaslattal császármetszéssel szült, tudna segíteni akár itt, akár privátban?

Kérlek senki ne kezdje el mondani, hogy dolgozd fel inkább a félelmeid. Az első gyerekem természetes úton született, mikor jöttek a tolófájások, akkor épp nem nézett be a szülésznő, én pedig nem ismertem fel, hogy az az, csak vonaglottam az ágyon. Mire bejött egyből...

Melyik a jobb, amikor elfolyik a magzatvíz, vagy amikor fájásokkal kezdődik a vajúdás?

Első babámat várom, laikusként szerintem jobb lehet, ha fájásokkal kezdődik, hiszen akkor otthon rá tudok hangolódni a dologra, több időt nyugiban még eltölthetek otthon. Időbeni jelentősége van? Tehát ha például a magzatvíz elfolyik, törvényszerű, hogy hamarabb baba lesz?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!