Ki vágja el a köldökzsinórt?

válasza:Asszem a szuleszno vagta el nalunk,az orvos mintha a labam kozott lett volna es ott “nezelodott”, hogy mekkora a kar, keszulodott a varrashoz 🙃
A csecsemosok a babaval foglalkoznak, csak a kitolas vegefele vagy kozvetlen utana jonnek be, hogy megnezzek, lemerjek, betakarjak a babat. Nalunk igy volt legalabbis.

válasza:

válasza:Nincs olyan szabaly, hogy a hozzatartozonak vagy kiseronek KELL elvagnia, ha az epuletben tartozkodik 😆
Ha apuka/ akarki ott van, de nem akarja, nem meri, rosszul van stb, szuleszno vagy orvos vagja el, ennyi.

válasza:A kisfiamnak a férjem vágta el.
A kislányomnak én, mert olyan gyorsan bújt ki, hogy a férjem lekéste. 30 perc volt míg a férjem bevitt a kórházba majd elment anyukámhoz leadni a tesót és visszarobogott.
Miután megszületett megkérdezte a szülésznő, hogy szeretném-e elvágni a köldökzsinórt?

válasza:

válasza:Nálunk a férjem a kitolást nem akarta látni, kiment a végén és csak miután összeraktak akkor jött vissza, szóval a köldökzsinór elvágásnál nem volt ott.
Tőlem kérdezték, hogy el szeretném-e vágni. Én mondtam, hogy kössz, inkább nem. Voltak bent tanulók, ha jól emlékszem utána nekik lett felajánlva, hogy aki szeretné elvághatja.

válasza:

válasza:

válasza:Ne hari 8-as, véletlenül pontoztalak le.
Kérdező, nyugi, megoldják, ott az orvos vagy a szülésznő. Vagy ha van bent más kísérőd (anyukád, tesód, barátnőd stb), neki is felajánlhatják.
Kapcsolódó kérdések:
Kíváncsi lennèk pl. hogy a köldökzsinórt elvágják egyből, úgy hallottam jobb a babának, ha várnak vele. Illetve, gátmetszèst mindenkinek csinálnak vagy van gátvèdelem? Van fogadott orvosom, de csak akkor lehet bent, ha ügyeletes. Èrdemes szülèsznőt fogadni? Vip szobát...
A méhlepényes emlősállatok ösztönösen elharapják. Az emberben is benne van-e ez az ösztön? Vagy akármennyire is természeti népekről beszélünk, erre azért az idősebbek mindig is előre felkészítették a kismamákat, vagy ott állt mellettük egy szakismerettel rendelkező bába?
Pár hét van már csak hátra a szülésig. Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg akinek 2 ér volt csak a köldökzsinórban, sikerült természetes úton szülnie? A kettő között van esetleg összefüggés? Nagyon félek a császármetszéstől.
Nem szültem, így nem értek hozzá, ezért szeretném tudni, mik a tapasztalatok, illetve a helyes gyakorlat. Egy családtagom nemrég szörnyű szülésen ment keresztül. Farfekvéses volt a baba, rátekeredett a köldökzsinór (annyira, hogy sebesre vágta a babát), mégis...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!