A kórházba befektetés, az szülés előtt lehet, 1 nap, de akár 1 hét is?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:#2, engem is ezzel fenyegettek. Szerencsére arrébb húzódott. Akkor ráadásul teljes látogatási tilalom is volt a covid miatt.
Mondjuk egy lepényleválás akkor is nagyon veszélyes, ha kórházban történik. Egy barátnőm szobatársának a babái nem élték túl, pedig azonnal rohantak a műtőbe.

válasza:Első és harmadik terhességnél 3 hetet voltam szülésig kórházban komplikációk miatt.
Van aki a fél terhességét bent töltötte.

válasza:Létezik, és egyébként figyelembe veszik, hogy ki mennyire lakik a kórháztól.
Én csak egy napot voltam bent, de a szobatársam ikrekkel volt 32 hetes, 25. héttől bent volt, iker-iker transzfúziós szindróma gyanúja miatt (az egyik baba kisebb volt, mint a másik). Ha ott lakik a kórház mellett, akkor elég lett volna neki minden nap UH-ra járnia, de mivel annyira vidéken lakott, hogy két átszállás lett volna busszal a kórház, bent tartották és meg is mondták neki, hogy szülésig marad.

válasza:

válasza:Normális terhességnél egyáltalán nem fektetnek be a kórházba előre, különösen mert nem is tudni pontosan, mikor kezdődik a szülés.
Bármilyen probléma esetén az orvos dönti el, hogy akár több napra, hétre előre (a számított szüléshez képest) be kell feküdni. Ilyenkor persze az sem mindegy, hogy a kórháztól mennyire távol lakik valaki, gond esetén gyorsan be tud-e jutni vagy nem.
Ha úgynevezett "programozott" szülés lesz, akkor sem kell előre bent lenni.
Komoly gond, veszélyeztetett terhesség, ikrek, akármilyen eltérés, stb... esetén nem árt előre bent lenni. De a természetes szülés időpontját akkor is lehetetlen megjósolni.
További kérdések:
A kérdés azokhoz szól, akik még szeretnének kisbabàt, de valamilyen ok miatt (pl.:betegség, anyagi ok,stb) màr nem tud többet vàllalni. Én még fiatal vagyok és egészséges, anyagilag is rendben vagyunk, de az egyik gyerekem sérült és emiatt nem vàllalunk több gyereket,...
A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik. Igazából az érdekel, ki mit gondol erről. Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.) És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege...
Mi a véleményetek róla? Illetve hogyan működik? Ott aludhat a párom velem?
Sziasztok! Olyan édesanyák válaszait várom akiknek császármetszés után sikerült a következő szülésnek hüvelyi úton történnie. Kérem csak olyanok írjanak akik érintettek ebben a témában (akár velük megtörtént, akár közeli ismerősökkel vagy esetleg szülésznő is...
Hosszas vajúdás után eljutottam a tolófájásokig, majd még egy órán keresztül szenvedtem, olyan fájdalmaim voltak azt hittem belehalok, de végül nem sikerült megszülnöm természetes úton, mert a köldökzsinór rá tekeredett a baba nyakára, így végül sürgősségi császár...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!