Van itt olyan nő aki szülés után nem hízott, hanem fogyott?
Életkort is irjatok és hogy mennyiről fogytatok le mennyire.
És hogyan táplálkoztok.
Mivel sikerült a hízás ha sikerült?
Én 55 voltam és 45+43 lettem alíg 3 hónap alatt.
Előtte se voltam nagy darab de ez azért már sok.
21 voltam, 8 hónapja szültem és most kezdek valahogy rendbe jönni.
Hízni még nem de az étvágyam javult és egészségesebben eszem mert étvágyattalan voltam sokáig.
És vashiányos is.

válasza:

válasza:1
Szülés utánt kérdezte, nem a terhességet.

válasza:

válasza:

válasza:Mindenki. Szülés után legalább a gyerek és a méhlepény súlyával mindenki kevesebb lett 😂 Amúgy én pár hét alatt nyertem vissza a terhesség előtti súlyom. Aztán stagnált egy darabig, de már tuti, híztam. (A terhesség előtti alakom viszont messze nem nyertem vissza, szerintem soha nem is fogom.)
42 éves voltam. Számokra már nem emlékszem pontosan, csak arra, hogy terhesség alatt 23 kilót szedtem fel, tehát annyi is ment le.

válasza:

válasza:63kg-vel estem teherbe, 59kg-vel jöttem ki a kórházból és 51kg-re fogytam a gyerek 1 éves koráig. Akkor sikerült kicsit feljebb szednem magamra pár kilót, amikor a szoptatásokat lecsökkentettük napi 2-3-ra. Addig akármit csináltam, nem tudtam hízni (pedig a nőgyógyász is javasolta, szerettük volna a kistesót és nem jött).
A második gyerekkel 56kg-vel estem teherbe, vele már utólag nem fogytam, most 3 éves, de még mindig 56 kg vagyok.
Első terhességem alatt rossz lett a cukorterhelés, nem lettem terhességi cukrosnak diagnosztizálva, de "vigyázzak azért" utasítással éltem. Szóval tartottam a 160g diétát a terhesség 24. hetétől, szülés után is még valamelyest (de akkor már nem olyan szigorúan), és kb 2-3 hónappal az előtt kezdtem el megint komolyabban, amikor elkezdtünk próbálkozni a kicsivel, és akkor vele a teljes terhesség alatt tartottam (a cukorterhelés jobb is lett vele, de azért tartottam továbbra is, elővigyázatosságból).

válasza:78kg-val lettem terhes. Ugyan úgy ettem, mint elötte, mégis 80kg-val mentem szülni. A kórházból 72kg-val jöttem haza. 1év szoptatás alatt pedig lementem 65kg-ig. Úgy, hogy tényleg ugyan úgy ettem, ugyan annyit mozogtam.
Abbahagytam a szoptatást, 1év alatt visszahíztam 75re, holott ott már diétáztam.

válasza:

válasza:Az első gyermekemnél híztam. 78 kg-val mentem szülni, 1 év múlva 84 voltam.
Második gyermekkel 80 kg voltam, mikor terhes lettem, több mint 100 kg-val szültem, 1 év múlva 70 kg voltam. Mondjuk az első 15-20 kg szinte magától ment le, utána viszont edzettem és kalóriát számoltam.
További kérdések:
Sziasztok! Van itt olyan, aki nemrég szült a veszprémi kórházban, és megosztaná a tapasztalatait? Milyen a személyzet, mennyire rugalmasak a testhelyzetekkel, és hagyják az apát is a babával lenni?
A kérdés azokhoz szól, akik még szeretnének kisbabàt, de valamilyen ok miatt (pl.:betegség, anyagi ok,stb) màr nem tud többet vàllalni. Én még fiatal vagyok és egészséges, anyagilag is rendben vagyunk, de az egyik gyerekem sérült és emiatt nem vàllalunk több gyereket,...
A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik. Igazából az érdekel, ki mit gondol erről. Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.) És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege...
Mi a véleményetek róla? Illetve hogyan működik? Ott aludhat a párom velem?
Sziasztok! Olyan édesanyák válaszait várom akiknek császármetszés után sikerült a következő szülésnek hüvelyi úton történnie. Kérem csak olyanok írjanak akik érintettek ebben a témában (akár velük megtörtént, akár közeli ismerősökkel vagy esetleg szülésznő is...
Hosszas vajúdás után eljutottam a tolófájásokig, majd még egy órán keresztül szenvedtem, olyan fájdalmaim voltak azt hittem belehalok, de végül nem sikerült megszülnöm természetes úton, mert a köldökzsinór rá tekeredett a baba nyakára, így végül sürgősségi császár...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!