Mit tegyek hogy hamarabb túl legyek rajta?
34 hetes vagyok. Itt a nyár közepén már nagyonnszenvedek. Lehet picit korai lenne de szeretnék már túl lenni a szülésen.
Eleve GDM-s vagyok és azt mondták a dokik hogy 39.héten indítani akarják. Én nem akarom hogy indítva legyen, inkább mindent elkövetek, hogy magától induljon. Mit tegyek ez érdekében? Álljak neki fejni a mellem? Igyak málnalevél teát? Szexeljünk? Lépcsőzzek? Egyek datolyát? Vagy mit tegyek? Tényleg nem akarom hogy intítsák.

válasza:

válasza:

válasza:Sajnálom, de most a baba egészsége számít,nem a te kényelmed.
Mostmár neki kell(ene) előtérben lennie számodra is, csak az ő egészségére kell(ene) gondolnod.

válasza:

válasza:Az osszeset csinalhatod, ezektol nem indul be a szules alapvetoen hamarabb :D
De egyebkent ne akarj 34 hetesen megszulni, lehet, hogy a baba mar “majdnem kesz” ebben a korban, de nem veletlen az, hogy 40-42. hetig tart(ana) egy terhesseg. Sokat fejlodnek, erosodnek az utolso hetekben. A 38. het elott szuletett babak pl sokkal hasfajosabbak is, nem tudom ezt tudtad-e. Nehezebben adaptalodnak a kulvilaghoz, nagyobb az eselye a legzeskimaradasnak es egyeb fincsisegeknek.
En oszinten szolva meg abba se mennek bele, hogy gdm miatti protokollbol inditsanak a 39. heten, ha ezt semmi mas egyeb nem indokolja. Csomo korhazban mar nem is csinaljak.

válasza:A férjem akörül született,halláskárosodással.
És mielőtt valaki okos ideírná,hogy az enyhe károsodás nem számít,De Igen számít!
A legtöbb munka, amit szeretett volna csinálni felnőtt korában,számára elérhetetlen. Még amit hobbiból csinált volna, oda sem alkalmas a halláskárosodása miatt!

válasza:Nekem pm császárom volt szintén a 39. héten. Csütörtökön azon agyaltam, hogy ő nem is akar kijönni. Miért kell erőltetni. Aztán pénteken meg lett. Utána már semmi jelentőséget nem tulajdonítottam neki és úgy voltam vele jó volt úgy ahogy.
Neked semmi ilyen speckó dolgokat nem kéne tenned, nehogy többet árts mint használjon. Kivéve ha orvos utasít. És remélem nem a 34 . héten gondoltad. Ugye rosszul értettem. Mert ha igen akkor iszonyú felelőtlen ember lennél és képes lennél veszélyeztetni a gyereked. Akkor neked nem való gyerek.
Terhesen meg fejen állni? Borulnàl egyet és akár meg is halhatna a gyerek. Remélem ezeket csak úgy kiírtad magadból de normális ember vagy és nem veszélyezteted a babát és magadat.

válasza:Elég szomorú, hogy ilyen embernek lesz gyereke!
Elöször is, minél tovább ki tudod hordani a normál idö alatt, annál jobb a babának, akkor lesz elég fejlett a kinti életre.
Másodszor a 34. hétre született babáknál sokkal nagyobb esély van megbetegedésekre, egyéb problémákra, ne akarj rosszat a saját gyerekednek!
Harmadszor az, hogy neked kényelmetlen, teljesen lényegtelen probléma, a gyerek kellene, hogy az elsö legyen (elég baj, hogy ez nálad nem így van!)
Negyedszer az indítás ellen nem tudom, mi a kifogásod, az teljesen kipróbált módszer, ami nem veszélyezteti a babát sem meg téged sem.
Ötödször, a felsorolt (meg fel nem sorolt) praktikák általában nem indítják be a szülést, ellenben árthatnak a magzatnak.
Nagyon remélem, a kérdés egy unatkozó lény elmeszüleménye, és nem ténylegesen egy gyereket váró nö írta! Akinek ennyire nem fontos a baba egészsége, az nem érdemli meg, hogy legyen gyereke

válasza:

válasza:A szülést a baba jelzése indítja be! Nem tudod befolyásolni. Ha a baba nem áll rá készen, akkor semmi nem segít. Csak legfeljebb ártasz magadnak és/vagy a babádnak.
Nekem van koraszülött gyerekem, 35 hétre érkezett. Hidd el, semmivel nem volt könnyebb vele az első időszak, ahhoz képest, hogy milyen, amikor még a hasban van! De ha az is lett volna: a baba az első! Nem a te könnyebbséged, kényelmed! Nem csak most, hanem később sem, erről szól az anyaság. Már nem te vagy az első helyen, hanem a gyerek!
További kérdések:
A kérdés azokhoz szól, akik még szeretnének kisbabàt, de valamilyen ok miatt (pl.:betegség, anyagi ok,stb) màr nem tud többet vàllalni. Én még fiatal vagyok és egészséges, anyagilag is rendben vagyunk, de az egyik gyerekem sérült és emiatt nem vàllalunk több gyereket,...
A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik. Igazából az érdekel, ki mit gondol erről. Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.) És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege...
Mi a véleményetek róla? Illetve hogyan működik? Ott aludhat a párom velem?
Sziasztok! Olyan édesanyák válaszait várom akiknek császármetszés után sikerült a következő szülésnek hüvelyi úton történnie. Kérem csak olyanok írjanak akik érintettek ebben a témában (akár velük megtörtént, akár közeli ismerősökkel vagy esetleg szülésznő is...
Hosszas vajúdás után eljutottam a tolófájásokig, majd még egy órán keresztül szenvedtem, olyan fájdalmaim voltak azt hittem belehalok, de végül nem sikerült megszülnöm természetes úton, mert a köldökzsinór rá tekeredett a baba nyakára, így végül sürgősségi császár...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!