Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nyilaló fájdalom a méhszájban?

Nyilaló fájdalom a méhszájban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

38 hetes terhes vagyok, igazából bármikor jöhet a baba. Pár napja az egész méhem több órán át fájt. Egész éjjel nem aludtam. Olyan volt mint egy nagyon erős izom láz. Szerencsére pont úgy jött ki, hogy délelőtt volt időpontom a nőgyógyászomnál. Közben a hasi fájdalom megszűnt, de azóta és a mai napig is nyilaló fájdalmat érzek a méhszájnál. Olyan, mintha ezer tűvel szurnának meg és többször egymás után. Ez leginkább séta közben történik. Olyankor meg kell állnom, mert nagyon kellemetlen. A nőgyógyászomnak mondtam, de szerinte az nem a méhszáj, hanem sima alhasi fájdalom, de én érzem, hogy nem. Az UH-n látott kisebb fájásokat, de a méhszáj teljesen zárt.

Ti tapasztaltatok hasonlót? Ez mit jelenthet? A baba feje már hónapokkal ezelőtt lent van. A fej nyomása okozhatja ezt a szúró érzést?

Illetve még egy kérdésem lenne: szüléskor is ezt a szúró érzést fogom érezni vagy inkább nyomást a méhszájamnál? Eddig nyugodt voltam, de most úgy elkapott a félsz. Ez a szúró érzés néha olyan mintha kést forgatnának bennem. 😭Ez lehet annak a jele, hogy a napokban szülni fogok?

Bocsánat, ha butaságokat kérdezek, de inkább más tapasztalataira vagyok kíváncsi, nem a mesterséges intelligencia válaszaira. Köszönöm előre is! 🌷

júl. 1. 21:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Második terhességnél szinte végig éreztem ahogy látszott már a pocakom. Nyom.

A szülésnél lehet bármi. Én például mindkétszer a fenekem combom felé éreztem kisugárzást.

Lehet josló fájás az idő miatt, ha pihenésre, zuhanyzásra elmúlik akkor még bent marad.

júl. 1. 22:16
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Azt jelenti, hogy 38 hetes terhes vagy es valoszinuleg nem konkretan a mehszaj faj, hanem ugy az egesz terulet. A baba nyomja, persze.

De a jo hir, innentol kezdve barmikor beindulhat a szules. Lehet mostanaban, lehet nem, ennyibol eselytelen megitelni, bocsi :D

Szuleskor nem ezt fogod erezni valoszinuleg, kezdetben inkabb az alhasad, derekad faj, erezni lehet, ahogy gorcsosen osszerandul, majd kienged az izom. Ha erosen okolbe szoritod a kezed, majd elengeded, na talan ahhoz lehetne hasonlitani egy picit, olyan erzes lesz. Nyilvan pluszban faj is, ez most csak arra jo, hogy talan el lehet kepzelni egy osszehuzodast :D

Aztan ahogy haladsz egyre jobban a vajudassal, mar lehetetlen megmondani, hogy mi faj, hol faj, minden faj. Bar lehet, hogy nem nekem kene errol irni, az oxis inditott szules mas, mintha magatol indulna, sokkal fajdalmasabb, intenzivebb, nekem csak ebben van tapasztalatom.

Amit most fajdalomnak erzel, azt ugy meg kene szorozni millioval es az lesz a szules. Azonban azt erdemes tudni, bar elkepzelni lehetetlen, hogy abszolut egy masik tudatallapotba kerulsz akkor es emiatt barmennyire faj is, ki fogod birni.

júl. 1. 22:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Biztos másképp rendezte át magát, megnőtt a súlya és most nyom valamit. Nekem is volt olyan, hogy tök jól voltam, aztán hetekig fájt valami, aztán abbahagyta... aztán más jött elő. Mindhárom terhességnél más, hol a belem egy ponton, mintha begyulladt volna, hol mozgásszervi, hogy lépni nem tudtam vagy a derekam állt be, hol lent nyomott, mintha a gyerek mindjárt kidugná a lábát, ha sétálok :D, a másiknál meg a gyomrom volt "túl magasan". Ezek ugye csak érzések. Össze vannak ilyenkor préselve az ember belső szervei és elegük lesz. Beindulásról nem tudok írni, mert két programcsászárom volt (az epevezetékemet is összenyomták...), aki rendesen indult annál meg elfolyt a magzatvíz, így elég egyértelmű volt - fájások csak rá két órára lettek (aztán ő is császár lett).
júl. 2. 06:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi újság Kérdező azóta? Meglett a baba? Vagy még bent van egyelőre?
júl. 9. 23:02
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kérdésed, még bent van. A nyák dugó már távozott (teljesen átlátszó volt). Voltam a kórházban és azt mondták, hogy semmit nem jelent. Még nem volt jele annak, hogy ki akarna jönni. 🙈

Ha jók a megérzéseim, akkor hétfőn -kedden lesz a nagy nap, de majd mindenképp írok!

júl. 11. 02:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Tegnap hajnalban megszületett a babám. Otthon, a férjem segítségével. 15p volt az egész.
júl. 14. 06:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Gratulálok! Fiú vagy lány lett? Mi a neve? Hány kg-mal született?

Ja, bocsánat a legutóbb kérdésért. Valószínűleg nincs otthon babamérleg. Vagy van?

júl. 14. 14:37

További kérdések:

Hogy lehet azt feldolgozni, hogy màr nem lesz több gyereked?

A kérdés azokhoz szól, akik még szeretnének kisbabàt, de valamilyen ok miatt (pl.:betegség, anyagi ok,stb) màr nem tud többet vàllalni. Én még fiatal vagyok és egészséges, anyagilag is rendben vagyunk, de az egyik gyerekem sérült és emiatt nem vàllalunk több gyereket,...

Vajon mennyire befolyásolja bármi a szülés megindulását?

A kérdés kicsit összetettebb, mint elsőre tűnik. Igazából az érdekel, ki mit gondol erről. Vannak különböző praktikák, amiket szoktak javasolgatni (fűszerek, tonic, málnalevél tea, mellstimulálás, szex, lépcsőzés, stb.) És itt jön képbe, ami a kérdésem lényege...

Valaki mostanában igénybe vette Miskolcon a Megyei kórházban a VIP szobát?

Mi a véleményetek róla? Illetve hogyan működik? Ott aludhat a párom velem?

Császár után VBAC? Kinek mi a tapasztalat?

Sziasztok! Olyan édesanyák válaszait várom akiknek császármetszés után sikerült a következő szülésnek hüvelyi úton történnie. Kérem csak olyanok írjanak akik érintettek ebben a témában (akár velük megtörtént, akár közeli ismerősökkel vagy esetleg szülésznő is...

Akiknek a szülés nagy trauma volt, mennyi időbe telt feldolgozni?

Hosszas vajúdás után eljutottam a tolófájásokig, majd még egy órán keresztül szenvedtem, olyan fájdalmaim voltak azt hittem belehalok, de végül nem sikerült megszülnöm természetes úton, mert a köldökzsinór rá tekeredett a baba nyakára, így végül sürgősségi császár...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!