Mennyire gyakori, hogy valaki természetes úton, oxitocin segítségével, de fájdalomcsillapítás nélkül szül?
Az elsőt én is így szültem. Utólag már tudom, hogy felesleges volt az oxi, de kezdőként még nem tudtam sajnos. Mindössze azért kaptam, mert ahogy lefeküdtem az nst-hez, elmúltak a fájások. Csak annyi kellett volna, hogy újra sétáljak egy kicsit... de ehelyett rámkötötték. Nem tudom, hogy emiatt-e, de engem is tágítottak, könyököltek és varrogattak kint-bent. Mondjuk gyors volt a kitolás, de eléggé hasonló, mint a fenti hozzászólónál...
Másodjára így eldöntöttem, hogy nem engedem bekötni, hacsak nem létkérdés. Viszont nyargalásztam is fel-alá egész végig. Nem is volt probléma, gátvédelemmel szültem minden "adalékanyag" nélkül.
De tény, hogy a külső oxi nagyban korlátozza a belső működését.
háromszor szültem simán, az elsőnél adtak oxit, fájdalomcsillapítót nem, másodszorra harmadszorra már nem volt rá idő sem, mert elég gyorsan megszülettek nélküle is.
A második és harmadik szülésem együtt feleannyira sem fájt, mint az első oxis!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!