Hogy zajlik le a szülés?
Én azért mentem be, mert elfolyt a magzatvíz.
Hálóingbe (sajátba) kellett öltöznöm, ctg, aztán megvizsgált egy doki.Felvették közben az adatokat. Utána beöntés, aztán irány a zuhanyzó, ott egy ideig wc-n kuporgás, majd zuhanyzás.
Utána szólni kellett a páromnak, h jöhet be.
Bementem a vajúdóba.
Ott ctg-re raktak.
A szülésznő néha bejött megnézni a ctg-t, minden ok-e, illetve a doki bekukkantott.
Kitolásig is feküdnöm kellett. De akkor átrendezték az ágyat.
Ott volt a fejemnél a párom. Lent pedig a szülésznő és a doki. Kb 2 m-re meg állt egy rezidens fiú, meg 3-4 csecsemős.
Hát én elég hangos voltam, kaptam oxit és az eda se nagyon használt. De nem szóltak rám. A szülésznő egyszer mondta, h nyugodtan lehet hangoskodni, ha úgy érzem.
Rajtam csak egy hálóing volt, úh a zokni-melltartó témában nem tudok nyilatkozni.
:)
Bár én már bentfeküdtem és nekem inditották de leirom ott hogy volt a többieknek.
Szal bejön a vajjudo kismama a szülészetre nővérpultnál szol hogy megindult a szülése Felveszik az adatait eljérik a fontos papirokat és adnak egy szobában ágyat.Ott lepakol átöltözik nűtős háloingbe semmi nem lehet rajta alatta. Ha csordogál a magzatviz vagy vérzése van lábaközé szorit egy betétet vagy esetleg egy bugyival de azt le kell majd gyorsan kapni.Közbe szolnak az orvosnak. Irány a vizsgálo megnézik de hanagyon sűrün vannak fájásokelőbb a bába nézi meg. Aztán beöntés és irány fürdeni. Aztán ctg ha még nem volt. És lehet vajjudni. Nem tudom pontosan hogy mijen időköxönként ,a vajjudás gyorsaságátol függően van ctg. Közben a szülésznő van vele de nem mindig. Ő vizsgál és szol az orvosnak ha a kitolás jön. mig az orvos odaér a szülésznő felsegit a szülőágyra és jöhet a nyomás ha mondják. Hogy a branült mikor kötik be azt nem tudom....Napi kb 4-szülést hallgattam végig mig nekem meginditották. Egy hét alatt. Mert 3oránként kellett mennem a szülöszoba mellé vizsgálatra. Ha megszületett a pici a melkasodra hasadra rakják majd elviszik tisztázni addig összevarrnak ,nehezékkel fekszel mig figyelnek. Aztán ellehet menni pisilni(kötelező a produkálni) tusolni és a szobába pihenni. Majd hozzák a babát a 3 oránkénti szopira. 6,9,12,15,18,21kor hozzák őket.
Én a kòrhàzban voltam amikor elfolyt a magzatvizem.
A doki megvizsgált,de csak egy ujjnyira voptam tágulva.
Feljöttek értem a szülöszobábòl ott egyböl rám rakták a CTG-t és infùziòt kaptam valami sòoldatot...közben felvették az adatokat.
Néha levették ròlam a CTG-t,hogy sétálgassak,mert òránként vizsgáltak és nem tágultam...
Hát kaptam kùpot a tan WC,tusolás és jött a szép kòrházi haloing amiben mindenem látszott....
Ráfektettek a szülöágyra és kaptam oxitocint! Aztan megint CTG volt rajtam folyamatosan! KB. 4òta mùlva jöttek a tolòfájások és fél òra mùlva meglett a kis szerelmem! :)
Utána összevartak és pihennem kellett 2 òrát, majd felöltöztettek a saját ruhámba, de bùcsùzòul még jòl megnyomkodott a szülésznö...
Hajnalban felkeltettek pisilni és reggel 6-kor hozták a babát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!