Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy zajlik le a szülés?

Hogy zajlik le a szülés?

Figyelt kérdés
Arra gondolok h bemész a kórházba mert megindult a szülés, mi történik ezután? Átöltözöl? Vizsgálatok? beöntés? Vajúdás alatt (ha hozzátartozód nincs ott) figyel rád vki? Vagy csak akkor jönnek ha megvizsgálnak? Ha már a kitolás lesz akkor szólnak h feküdj fel az ágyra? És ott ki van veled? Rád szólnak ha hangos vagy? Zokni, szoptatós melltartó lehet rajtad? Köszi
2014. máj. 7. 18:47
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

sokfélét olvashatsz, rémsztorit, átlagost és álomszülést is.

2014. máj. 7. 18:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Bementem, ügyeletes megvizsgált, szóltak a dokimnak, addig beöntés, hálóingbe átöltözés (hálóing, papucs, esetleg köntös, bugyit nem kellett felvenni), dokim bejött ő is meg vizsgált, és bementem a férjemmel a szülőszóbábba, közben persze voltak 5 perces fájásaim. Szülőszobán férjemmel sétáltunk, beszélgettünk, 10-15 percenként jött a szülésznő ellenőrizni (semmi extra rám pislogott kettőt és ki ment) kb. 1 óránként megnézték tágulok e. Kaptam tágulás segítőt aztán megint ott hagytak a szülőszobán ez így ment 3-5 órán keresztül. (szülésznő 10-15 benézett , doki óránként rám nézett). Aztán végül kaptam EDA-t utána már csak az ágyon lehettem, jöttek a fájások és kb. 20 percenként vizsgáltak. kb. 8 óra elteltével (bemeneteltől) teljesen kitágultam és jött a kakilási inger ekkor nyomni kellett, NST-t készítettek végig akkor már feküdtem az ágyon és próbálták a babát kipréselni belőlem, !1 óra! után végre kint volt a baba. Két doki a hasamat nyomta, 2 szülésznő a baba fejét húzta,én nyomtam, de kijött :D Babát rám tették majd 5 perc múlva elvitték,(apa is vele ment) a doki összevarrt, kipucolt, matarászott stb. kb. 15 perc múlva vissza hozták a babát és 2 órát az ágyon feküdtem, szoptattam a babát és apával csodáltuk. Utána zuhany, pisilés!!! (addig nem engednek ki amíg nem pisilsz nekik a wc be vagy ágytálba) tólókocsival áttoltak a kórterembe, babát elvitték. (reggel 6 órakor) 10 kor mehettem a babáért. Mindent fognak majd mondani. Ahány kórház egyébként annyi szokás.
2014. máj. 7. 19:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Én azért mentem be, mert elfolyt a magzatvíz.

Hálóingbe (sajátba) kellett öltöznöm, ctg, aztán megvizsgált egy doki.Felvették közben az adatokat. Utána beöntés, aztán irány a zuhanyzó, ott egy ideig wc-n kuporgás, majd zuhanyzás.

Utána szólni kellett a páromnak, h jöhet be.

Bementem a vajúdóba.

Ott ctg-re raktak.

A szülésznő néha bejött megnézni a ctg-t, minden ok-e, illetve a doki bekukkantott.

Kitolásig is feküdnöm kellett. De akkor átrendezték az ágyat.

Ott volt a fejemnél a párom. Lent pedig a szülésznő és a doki. Kb 2 m-re meg állt egy rezidens fiú, meg 3-4 csecsemős.

Hát én elég hangos voltam, kaptam oxit és az eda se nagyon használt. De nem szóltak rám. A szülésznő egyszer mondta, h nyugodtan lehet hangoskodni, ha úgy érzem.

Rajtam csak egy hálóing volt, úh a zokni-melltartó témában nem tudok nyilatkozni.

:)

2014. máj. 7. 19:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Bár én már bentfeküdtem és nekem inditották de leirom ott hogy volt a többieknek.

Szal bejön a vajjudo kismama a szülészetre nővérpultnál szol hogy megindult a szülése Felveszik az adatait eljérik a fontos papirokat és adnak egy szobában ágyat.Ott lepakol átöltözik nűtős háloingbe semmi nem lehet rajta alatta. Ha csordogál a magzatviz vagy vérzése van lábaközé szorit egy betétet vagy esetleg egy bugyival de azt le kell majd gyorsan kapni.Közbe szolnak az orvosnak. Irány a vizsgálo megnézik de hanagyon sűrün vannak fájásokelőbb a bába nézi meg. Aztán beöntés és irány fürdeni. Aztán ctg ha még nem volt. És lehet vajjudni. Nem tudom pontosan hogy mijen időköxönként ,a vajjudás gyorsaságátol függően van ctg. Közben a szülésznő van vele de nem mindig. Ő vizsgál és szol az orvosnak ha a kitolás jön. mig az orvos odaér a szülésznő felsegit a szülőágyra és jöhet a nyomás ha mondják. Hogy a branült mikor kötik be azt nem tudom....Napi kb 4-szülést hallgattam végig mig nekem meginditották. Egy hét alatt. Mert 3oránként kellett mennem a szülöszoba mellé vizsgálatra. Ha megszületett a pici a melkasodra hasadra rakják majd elviszik tisztázni addig összevarrnak ,nehezékkel fekszel mig figyelnek. Aztán ellehet menni pisilni(kötelező a produkálni) tusolni és a szobába pihenni. Majd hozzák a babát a 3 oránkénti szopira. 6,9,12,15,18,21kor hozzák őket.

2014. máj. 7. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Én a kòrhàzban voltam amikor elfolyt a magzatvizem.

A doki megvizsgált,de csak egy ujjnyira voptam tágulva.

Feljöttek értem a szülöszobábòl ott egyböl rám rakták a CTG-t és infùziòt kaptam valami sòoldatot...közben felvették az adatokat.

Néha levették ròlam a CTG-t,hogy sétálgassak,mert òránként vizsgáltak és nem tágultam...

Hát kaptam kùpot a tan WC,tusolás és jött a szép kòrházi haloing amiben mindenem látszott....

Ráfektettek a szülöágyra és kaptam oxitocint! Aztan megint CTG volt rajtam folyamatosan! KB. 4òta mùlva jöttek a tolòfájások és fél òra mùlva meglett a kis szerelmem! :)

Utána összevartak és pihennem kellett 2 òrát, majd felöltöztettek a saját ruhámba, de bùcsùzòul még jòl megnyomkodott a szülésznö...

Hajnalban felkeltettek pisilni és reggel 6-kor hozták a babát! :)

2014. máj. 7. 20:56
 6/6 anonim ***** válasza:
5 perces fájásokkal jelentkeztem a szülőszobán. Az ügyeletes megvizsgált, utána beöntés, borotválás, átöltözés kórházi hálóingbe, majd zuhanyzás. Ezután szinte végig feküdnöm kellett, mert rossz volt a baba szívhangja és azt figyelték, hogy alakul. A szülésznő kb fél óránként, óránként nézett rám, az orvos szintúgy. 1 óra szülőszoba után burkot repesztettek, oxitocint kaptam. A kitolásnál szétkapták alattam az ágyat és rá 5 percre felsírt. A nyakán volt a köldökzsinór, ez okozta a rossz szívhangokat. A kórházba éréstől a kitolásig 4 óra telt el.
2014. máj. 7. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!