Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Külföldön élek, de szeretnék...

Sophie.B kérdése:

Külföldön élek, de szeretnék otthon Magyarországon szülni. Volt már valaki hasonló helyzetben? Van valakinek tapasztalata, hogy mi a procedúra, hogy tudjak otthon szülni az itteni (EU-s tagállam) biztosításra?

Figyelt kérdés

2019. máj. 4. 14:11
 1/4 anonim ***** válasza:
40%
Ha nem Magyarországra adózol ne is foglald el a helyet a kórházunkban. Szülj ott ahova adót fizetsz. Ha nagyon itthon akarsz fizesd ki a magánkórházat.
2019. máj. 4. 14:28
 2/4 anonim ***** válasza:
95%

Nem kell magánkórházba menni szülni ha a kérdező nem akar. Kell egy S2 nyomtatvány, ami a külföldi és a magyar(taj számod gondolom van) egészségügyi számodat összeköti ideiglenesen és a két tb hivatali szervezet egymás között elrendezi a ,,fizetést".Előre látható orvosi beavatkozásokhoz tökéletes a szülés is ilyen.

Nálunk rendben működött csak az eleje volt macerás mire rájöttünk mit kell kérni:)

2019. máj. 4. 14:50
 3/4 anonim ***** válasza:
1-es, Magyarország többmilliárdos támogatásokat kapott és kap az EU-tól, ami az EU-ban dolgozó adófizetők pénzéből van. Ebből az egészségügy, iskolák, óvódák is kaptak bőven, rengeteg játszótér készült vagy került felújításra.
2019. máj. 4. 15:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítő válaszokat (nem az 1-esre gondolok). Igen kinnt fizetek adót, de a telet mindig otthon töltöm (3-4 hónap) és pont úgy jön ki a második gyerek születése, hogy arra az időszakra esik, ráadásul otthon számíthatok a szüleim segítségére. Nem akarok a többi adófizető rovására szülni, pontosan ezért érdeklődtem, hogy mi a procedúra mivel azt gondoltam, hogy valahogy megegyeznek és kifizetik egymásnak a tagállamok. Köszönöm.
2019. máj. 12. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Petesejt donor voltam. Anonim volt az egész procedúra, de mindig eszembe jut. Hogyan tudom ezt feldolgozni?

30 éves vagyok, van egy két és fél éves kislányom. Szoktam önkénteskedni, szeretek segíteni másokon. Mivel én már nem akartam több gyereket ezért bevállaltam, hogy petesejt donor leszek és így tudok segíteni olyanoknak, akiknek ez másképp nem sikerülhet. Decemberben...

1 év körüli babátok hogy alszik el este? Mi az elalvás elötti "procedúra"?

13 hónapos kisfiam az elsö babám, sokat ringattam, a karomban aludt el. Viszont most már nagyfiú, így próbálom megtanítani neki az egyedül elalvást. Kiváncsi lennék más hogy csinálja. Elöre is köszönöm a válaszokat.

Ha külföldön élek (eu tagállam), fogadhatok örökbe Magyarországról? Vagy itt kellene próbálkoznom?

Magas életszínvonal, jó nyelvtanár, szeretet, bármit tudnék biztosítani, de ez egy dolog ugye, az megint más, hogy mi a törvény, és bár mindig is mozgatott a gondolat, hogy örökbefogadjak, ilyen mélyen még nem néztem utána, mit lehet és mit nem.

Általában milyen hosszú egy örökbefogadási procedúra, ha nagyobbacska gyereket szeretnék?

Úgy tudom azok vannak többségben, akik babát, vagy kicsit szeretnének. Valamint van a korra szabály, hogy x évvel idősebbnek kell lennem a gyermeknél?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!