Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szülés után egy hónappal...

Szülés után egy hónappal védekezés nélkül lehet teherbe esni?

Figyelt kérdés
egyik ismerősöm szülés után 4 vagy 5 hetesen lefeküdt a férjével.óvszerrel kezdték az elején, de úgy kellemetlen volt a nőnek, így levették, és a végén húztak csak fel.most fél,hogy teherbe esett.nem szoptat.érdekel ez a kérdés, mert én is egy hónapja szültem, szintén nem szoptatok,és még nincs vérzésem.én nem feküdtem le a párommal,és a kontrollig nem is fogok, csak kíváncsi vagyok,hogy ilyenkor mi a helyzet?
2012. okt. 26. 11:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Előfordulhat.Az hogy nem várta ki a 6 hetet az egy dolog,mi se vártuk ki.De az nagy felelőtlenség volt tőle hogy gumi nélkül csinálták.Egy szép kis fertőzést is összeszedhetett.
2012. okt. 26. 11:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
terhes lehet,ismerek egy testvérpárt,10 hónap van köztük,egy osztályba járta
2012. okt. 26. 11:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én találkoztam már olyan testvérpárral, akik között 10 hónap a korkülönbség, és egyik sem volt koraszülött :-)
2012. okt. 26. 11:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiam 7 hetes volt, mikor összehoztuk a kistesót. Szoptattam én is. A nagy lombikkal fogant, a védekezés fogalmát csak hírből hallottam egy ideje :)
2012. okt. 26. 11:11
 5/11 anonim ***** válasza:
20%

Drágáim, , szülés után 6 hétig kb. 80%-os a védelem, tehát h nincs peteérés (szoptatás mellett, és ez egyben a szexmentes időszak is jobb esetben). Utána BÁRMIKOR teherbe lehet esni, ha nem védekeznek. Ha vki szülés után nem vagy csak keveset szoptat, gyakorlatilag még ez a 6hetes hormonális védelme sincs.

Tehát kérdező, védekezzetek mindenképp!

2012. okt. 26. 11:14
 6/11 A kérdező kommentje:
hát én biztos védekezni fogok.A fiammal is aki most egy hónapos 18 évesen estem teherbe, nem nagyon szeretnék még egy gyereket,sem most ,sem később.olvasgattam neten, hogy egy 7 hetes ikerpárnak az anyukája 3 hetes terhes..:/ :O azért vannak még érdekes emberek:)nem mondom hogy mi nem próbáltuk meg 4 hetesen a szexet, mert hazudnék.de nagyon kellemetlen volt az 3 másodperc :D így maradt a petting.(persze erről megkérdeztem a nőgyógyimat,és nem akadályozta).
2012. okt. 26. 11:23
 7/11 A kérdező kommentje:

11:11 válaszoló-

Gratulálok:) (nem cinikusságból) Lelkileg hogy élted meg hogy megint terhes vagy/voltál? Én tuti ki akadnék...nem is tudom mit csinálnék:/

2012. okt. 26. 11:25
 8/11 A kérdező kommentje:
lehet hogy tudatlan vagyok ezzel a témával, de egy hónapja szült..azért még csak sebes vagy heges a méhe.mint írtam, nem volt ejakuláció,csak max előváladék (ha az nem az elején használt gumiba ment).ennyi is elég lenne hogy teherbe essen? ezt a méh hogy bírja?? persze 150 éve 24 hónapból 18-at terhesek voltak a nők ,mert a kedves párjuk "ugorj rá" mondattal fogadta a frissel szülő nőket, de ez egészséges??megtud gyógyulni méh normálisan egy hónap alatt hogy megint kihordjon egy életet?
2012. okt. 26. 11:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem akkor még nem gyógyul be. Az anyukának akkor van szerencséje, ha nem az ezelötti heges helyre megy az újjab méhlepény.
2012. okt. 26. 11:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Meg fogtok lepődni, de a méh igen gyorsan visszaáll az eredeti méretére, helyzetére,így képes a nő teherbe esni elég hamar. A kötőszövetek, és az izmok nem tudnak rögtön visszaállni (nehéz is lenne nekik), az több mint egy év is lehet.
2012. okt. 26. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Lehetek terhes?

A menstruációm kb két hete volt,és az utóbbi néhány napban borzalmasan émelygek,meg ilyenek... Nemhiszem hogy gyomorrontás lenne vagy ilyesmi. Jah és azt hozzáteszem hogy a barátommal úgy szoktunk szexelni,hogy a gumit az elején felhúzza,majd a vége fele leveszi,de nem...

Ez a harmadik terhességem. Mindhárom védekezés mellett fogant. Akkor mit tehetnék még?

Első babával fog. gátló mellett estem teherbe(rendesen szedtem) Másodikkal megszakításossal(tudom ez nem biztonságos) Most pedig spirál mellett lettem terhes. Elköttetni nem szeretném magam, mert nagyon fiatal vagyok. Akkor mit tehetek a terhesség elkerülése ellen?...

Van még, aki így retteg az újabb terhességtől?

2 kisgyerek anyukája vagyok, és védekezünk is (gumit használunk, rendesen), de én mégis minden hónapban halálra stresszelem magam, nehogy baba legyen... Szeretnék majd még később, de egy pár évig sem anyagilag, sem lelkileg nem bírnánk ki. Lehet ezért vagyok ilyen parás?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!