Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az Ir mindenesetben együttjár...

Az Ir mindenesetben együttjár PCO-val?

Figyelt kérdés
2014. máj. 8. 16:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy IR mindig van a háttérben, a PCO megjelenése csak idő kérdése. A tyúk vagy a tojás tipikus esete, de a legtöbb helyen azt olvastam, az IR az okozója minden más tünetnek, közöttük a PCO-nak is.
2014. máj. 8. 16:29
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem nincsenek policisztáim, csak IR-em.

IR van PCO nélkül, de ha PCO-d van, akkor minden esetben IR áll mögötte.

Tudod minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.

2014. máj. 8. 16:38
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Az IR valószínű, a PCO gyanús, csak a laborra még várni kell .

2014. máj. 8. 16:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Én eddig úgy tudtam, hogy van PCO IR nélkül is. Nekem például pco-m van, de nincs IR-em. Akkor most hogy van ez?
2014. máj. 8. 17:02
 5/8 anonim ***** válasza:
igen a policisztás petefészek hátterében mindig anyagcsererzavar áll. Ir avgy cukor anyagcsere zavar, ez ritkább általában Ir okozza.
2014. máj. 8. 17:03
 6/8 anonim ***** válasza:
4-es, akkor nálad valamit nem vizsgáltak ki korrektül, mert amit írsz, hogy PCO-d van anyagcsere zavar nélkül, erősen megkérdőjelezhető. Milyen vizsgálat után jelentették ezt ki és kicsoda?
2014. máj. 8. 19:47
 7/8 anonim ***** válasza:
4-es ez tuti nincs igy egyébként nekem is ezt mondták 2 évg, aztán végre alaki észre vette van enyhe IR aztán az javult de nem értették hogy mégis miért van még mindig ovu gondom, mire megint többedik orvos végre felfigyelt rá hogy a cukrom akkor sem reagál még jól a terhelésre hiába az inzulin már jó. Tehát tuti van anyagcsere zavarod csak sok orvos félre diagnosztizál nekem kb az 5. ismerte fel mivel nagyon nem vagyok tipikus PCOS-es beteg. Na meg vita van még a határértékek között sokan tévesen a régi hatrértékeket tudják pedig azóta felezték azt. Ráadásul van oylan PCOS-es akinek az értékeke határon belül vannak viszont az egymáshoz való aránya nem jó, nekem is ez van pl a cukornál. Tehát anyagcserezavarod tuuti van mert mástól nem lehet policisztás a petefészek.
2014. máj. 8. 20:01
 8/8 anonim ***** válasza:

4-es vagyok

3 endokrinológus 3 különböző terheléses vércukor és inzulinvizsgálattal mondta ki, hogy nincs ir-em. A gatyám rá ment szinte, de tudni akartam, hogy mi okozza a bajomat. Gyógyszer nélkül életemben négyszer menstruáltam, de pár éve már gyógyszerrel sem tudták meghozni a menszeszem, pedig minden rendben van testileg, és a hormonjaim is jók, ezért indultam el a pcos, ir vonalon a kivizsgáltatással. A képet árnyalja, hogy egy védekezés nélküli alkalomból teherbe estem, és teljesen panaszmentesen zajlott a terhességem. De aztán szülés után minden visszaállt a régi kerékvágásba, cisztáim vannak és nem menstruálok. Egy évig csináltam a ch diétát (magánúton kerestem diabetológust) és sportoltam, hátha segít, de semmi változás nem történt, így abbahagytam. De már nem is törődök az egésszel őszintén megmondom, mert nem tudok mit csinálni. Az összes leletemet elpakoltam, kizártam az életemből ezt a problémát (nagyjából). Ha a második gyerkőc is így összejön simán, akkor szerencsénk van, ha nem sikerül, akkor sajnos egyke lesz a fiam. A cukromat mérem rendszeresen, bár tudom, hogy az ir mellett lehetnek jók a cukorértékek, így azért úgy döntöttem, hogy pár évente elvégeztetek egy terheléses inzulinvizsgálatot is.

2014. máj. 8. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!