Az Ir mindenesetben együttjár PCO-val?
Nekem nincsenek policisztáim, csak IR-em.
IR van PCO nélkül, de ha PCO-d van, akkor minden esetben IR áll mögötte.
Tudod minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.
Köszönöm.
Az IR valószínű, a PCO gyanús, csak a laborra még várni kell .
4-es vagyok
3 endokrinológus 3 különböző terheléses vércukor és inzulinvizsgálattal mondta ki, hogy nincs ir-em. A gatyám rá ment szinte, de tudni akartam, hogy mi okozza a bajomat. Gyógyszer nélkül életemben négyszer menstruáltam, de pár éve már gyógyszerrel sem tudták meghozni a menszeszem, pedig minden rendben van testileg, és a hormonjaim is jók, ezért indultam el a pcos, ir vonalon a kivizsgáltatással. A képet árnyalja, hogy egy védekezés nélküli alkalomból teherbe estem, és teljesen panaszmentesen zajlott a terhességem. De aztán szülés után minden visszaállt a régi kerékvágásba, cisztáim vannak és nem menstruálok. Egy évig csináltam a ch diétát (magánúton kerestem diabetológust) és sportoltam, hátha segít, de semmi változás nem történt, így abbahagytam. De már nem is törődök az egésszel őszintén megmondom, mert nem tudok mit csinálni. Az összes leletemet elpakoltam, kizártam az életemből ezt a problémát (nagyjából). Ha a második gyerkőc is így összejön simán, akkor szerencsénk van, ha nem sikerül, akkor sajnos egyke lesz a fiam. A cukromat mérem rendszeresen, bár tudom, hogy az ir mellett lehetnek jók a cukorértékek, így azért úgy döntöttem, hogy pár évente elvégeztetek egy terheléses inzulinvizsgálatot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!