Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha van (elvileg) peteérés, de...

Ha van (elvileg) peteérés, de a menstruáció kimarad néha, lehetséges igy is a teherbeesés?

Figyelt kérdés

lehet hülyén fogalmaztam,de arra lennék kiváncsi,hogy ha van peteérésem elvileg,de a menstruációm rendszertelen,van hogy 1-1 hónapot kimarad,vagy 2-3 hetet késik,attól még van esély arra hogy teherbe essek?

Tehát a teherbeeséshez mindenképp kell nyilván peteérés,de a menstruáció is "szükséges"?Vagy anélkül is sikerülhet?

(már csináltam pár tesztet,ami negativ sajnos,ma reggel csináltam az utolsót,ma volt a 14.nap,elvileg már ki kéne mutatnia ha baba lenne.Megjönni még mindig nem jött meg.)

2014. máj. 9. 09:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

ha a menstruációd rendszertelen, a peteéréssel is lehet valami baj. Nézték? Vagy honnan gondolod (tudod), hogy van peteérésed?

nődoki kellene, vagy inkább egy jó endokrinológus, és egy egyszerű vérvétellel kideríthető, van-e probléma, és mi az.

persze, lehet így is teherbeesés, de ha gond van, jobb előbb tudni :)

2014. máj. 9. 09:45
 2/16 A kérdező kommentje:

peteérést onnan tudom hogy van mindig,mert rengeteg nyúlós nyákom van,görcsölgetek olyankor,fáj a cicim...stb.

Már van egy kisfiam,előtte is ilyen rendszertelen volt a menstruációm,mégis sikerült a fiam.

Kb 1-2 hónapja voltam nődokinál,pont azért,mert 2 hónapot kimaradt,ő elküldött laborba,ahol azt nézték,nem e méhen kivüli terhesség.Szerencsére nem az volt,rá pár napra meg is jött.

Abból a véreredményből kiderült volna ha van velem valami baj?Ha nem tudnék teherbe esni?Vagy ehhez teljesen más fajta vérvétel szükséges?

2014. máj. 9. 09:50
 3/16 anonim ***** válasza:

nem, ehhez másféle vérvétel szükséges (1 a ciklus 3. napján, egy pedig a 21-en)

ha a menstruációd rendszertelen, ott azért van valami gond (ha nem is feltétlen nagy)

2014. máj. 9. 10:03
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :/
2014. máj. 9. 10:06
 5/16 anonim ***** válasza:
Nekem is rendszertelen volt a vérzésem,néha hónapokig nem is menstruáltam.Vizsgálatokból kiderült, peteérésem volt, (nem mindig), de tüszőrepedésem nem, tehát a ciklus nem ment végig, bár vérzés volt, mivel a méh megvastagodott nyálkahártyája levált. Ennek egyik jele, ha túl hosszú a ciklus, nekem 32 nap alatt sose állt meg. Mikor babát szerettem volna, már fél éve nem volt vérzésem, (előtte azért nem tudom, mert fogamzásgátlót használtam, és az ugye nem igazi vérzés). Meddőségi klinika, kivizsgálás, IR és PCO a diagnózis. 4 hónap 3-as (meforal, diéta, mozgás kombó) kezelés után sikerült teherbe esnem. Egyébként a doki szerint rendszertelen mensi esetén, kezelés nélkül is teherbe lehet esni (sógornőm így járt), ahogy ő fogalmazott, beugorhat egy-egy normál ciklus, de kisebb az esélye, és az én problémámnál nagyobb a vetélés kockázata. Összegezve: a válasz igen, előfordulhat, de jóval kisebb az esélye. Ja, és nekem a 17-18. napon mutatta ki a teszt, mivel a tüszőrepedésem valszeg nem pont középidőben volt. Sose volt klasszikus 28 napos ciklusom. Sok sikert, kitartás! :)
2014. máj. 9. 10:35
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Igazából ez az első hónap hogy próbálkozunk a tesóval.

Sokat olvastam itt erről a PCOS-ról,de nem jártam utána hogy ez mi is valójában....

Most utána néztem kicsit,és eléggé megijedtem,hogy én is az vagyok....

Sok tünet megegyezik,pl a állandó éhségérzet,zsiros haj,pattanásos bőr,úszógumi,súlyfelesleg a hason(olyan vagyok mint aki terhes,mindig fel vagyok puffadva),rendszertelen menstruáció..stb.

Ha megszeretném tudni az vagyok e,hova kell fordulnom?Háziorvos vagy nőgyógyász?

Ezt vérből nézik?

Még várok 1-2hónapot,ha addigra még mindig nem sikerülne a tesó,akkor kivizsgáltatom magam ez irányba.

2014. máj. 9. 10:42
 7/16 A kérdező kommentje:

azt elfelejtettem irni,hogy nincsenek a petefészkembe ciszták.

Csak mert olvastam,hogy uh-al nézik vannak e ciszták a petefészekbe,és ha igen,akkor nagyon valószinű lehet a PCOS.

Igy is lehet az hogy nekem nincsenek ciszták benne?Mert legutóbb mikor voltam nőgyógyásznál nemrég,csinált uh-ot,pont azért,hogy van e ciszta.(régebben voltak nekem)

2014. máj. 9. 10:46
 8/16 anonim ***** válasza:

a pcos egy tünetegyüttes, aminek nem feltétele a ciszta egyáltalán :) ez egy régi "bergződés", olyan, mint az, hogy a pcos lányok kövérek, vagy szőrösek :)

én egyik sem vagyok például

ezt endokrinológus tudja kezelni a legjobban (de meg kell nézni, hogy hová mész, nekem kettő semmit nem ért, a harmadik hozott helyre), és vérvételből kiderül (hormon, plusz terheléses cukor ÉS inzulin - 0, 60 és 120 perces)

ha megvan a gyanúd, akkor én megnézetném magam, nem várnék, legfeljebb kiderül, hogy semmi gond nincs, de ha mégis, akkor előbb el lehet kezdeni a kezelést :)

2014. máj. 9. 10:51
 9/16 anonim ***** válasza:

és hátha segít:

[link]

2014. máj. 9. 10:55
 10/16 anonim ***** válasza:

Ha sokáig van nyulos nyákod egy ciklusban (több mint 3 nap), és ráadásul többször is, akkor nálad is az lehet a probléma, h nem tud megrepedni a tüsző.

Nekem is ilyen gondom volt. Erre kezdtem el inni a cickafark teát. A palastfuvet nem mindig ittam. A hosszú ciklusomat 32 naposra rendezte 3 hónap alatt (folyamatosan csökkent a ciklus hónapról hónapra) és a tüszőm is megrepedt ahogy kell. (hőmérő segítségével ezt is nyomon lehet követni + ugye a nyák is jelezte ezt)

A teát mensi elmúltával kell.elkezdeni inni, a tüszőrepedésig. Napi 2-t ittam, reggel és este.

Ja es a lényeg, az 5. Ciklusban már nem jött meg a verzesem! :-)

Most is elkezdtem inni, mert amióta szultem, olyan erős gorcseim vannak ovulaciokor, h felér egy vajudassal.

Én hiszek a gyógynövényekben, mivel nekem bizonyított!

2014. máj. 9. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!