Ha van (elvileg) peteérés, de a menstruáció kimarad néha, lehetséges igy is a teherbeesés?
lehet hülyén fogalmaztam,de arra lennék kiváncsi,hogy ha van peteérésem elvileg,de a menstruációm rendszertelen,van hogy 1-1 hónapot kimarad,vagy 2-3 hetet késik,attól még van esély arra hogy teherbe essek?
Tehát a teherbeeséshez mindenképp kell nyilván peteérés,de a menstruáció is "szükséges"?Vagy anélkül is sikerülhet?
(már csináltam pár tesztet,ami negativ sajnos,ma reggel csináltam az utolsót,ma volt a 14.nap,elvileg már ki kéne mutatnia ha baba lenne.Megjönni még mindig nem jött meg.)
ha a menstruációd rendszertelen, a peteéréssel is lehet valami baj. Nézték? Vagy honnan gondolod (tudod), hogy van peteérésed?
nődoki kellene, vagy inkább egy jó endokrinológus, és egy egyszerű vérvétellel kideríthető, van-e probléma, és mi az.
persze, lehet így is teherbeesés, de ha gond van, jobb előbb tudni :)
peteérést onnan tudom hogy van mindig,mert rengeteg nyúlós nyákom van,görcsölgetek olyankor,fáj a cicim...stb.
Már van egy kisfiam,előtte is ilyen rendszertelen volt a menstruációm,mégis sikerült a fiam.
Kb 1-2 hónapja voltam nődokinál,pont azért,mert 2 hónapot kimaradt,ő elküldött laborba,ahol azt nézték,nem e méhen kivüli terhesség.Szerencsére nem az volt,rá pár napra meg is jött.
Abból a véreredményből kiderült volna ha van velem valami baj?Ha nem tudnék teherbe esni?Vagy ehhez teljesen más fajta vérvétel szükséges?
nem, ehhez másféle vérvétel szükséges (1 a ciklus 3. napján, egy pedig a 21-en)
ha a menstruációd rendszertelen, ott azért van valami gond (ha nem is feltétlen nagy)
Köszönöm! :)
Igazából ez az első hónap hogy próbálkozunk a tesóval.
Sokat olvastam itt erről a PCOS-ról,de nem jártam utána hogy ez mi is valójában....
Most utána néztem kicsit,és eléggé megijedtem,hogy én is az vagyok....
Sok tünet megegyezik,pl a állandó éhségérzet,zsiros haj,pattanásos bőr,úszógumi,súlyfelesleg a hason(olyan vagyok mint aki terhes,mindig fel vagyok puffadva),rendszertelen menstruáció..stb.
Ha megszeretném tudni az vagyok e,hova kell fordulnom?Háziorvos vagy nőgyógyász?
Ezt vérből nézik?
Még várok 1-2hónapot,ha addigra még mindig nem sikerülne a tesó,akkor kivizsgáltatom magam ez irányba.
azt elfelejtettem irni,hogy nincsenek a petefészkembe ciszták.
Csak mert olvastam,hogy uh-al nézik vannak e ciszták a petefészekbe,és ha igen,akkor nagyon valószinű lehet a PCOS.
Igy is lehet az hogy nekem nincsenek ciszták benne?Mert legutóbb mikor voltam nőgyógyásznál nemrég,csinált uh-ot,pont azért,hogy van e ciszta.(régebben voltak nekem)
a pcos egy tünetegyüttes, aminek nem feltétele a ciszta egyáltalán :) ez egy régi "bergződés", olyan, mint az, hogy a pcos lányok kövérek, vagy szőrösek :)
én egyik sem vagyok például
ezt endokrinológus tudja kezelni a legjobban (de meg kell nézni, hogy hová mész, nekem kettő semmit nem ért, a harmadik hozott helyre), és vérvételből kiderül (hormon, plusz terheléses cukor ÉS inzulin - 0, 60 és 120 perces)
ha megvan a gyanúd, akkor én megnézetném magam, nem várnék, legfeljebb kiderül, hogy semmi gond nincs, de ha mégis, akkor előbb el lehet kezdeni a kezelést :)
Ha sokáig van nyulos nyákod egy ciklusban (több mint 3 nap), és ráadásul többször is, akkor nálad is az lehet a probléma, h nem tud megrepedni a tüsző.
Nekem is ilyen gondom volt. Erre kezdtem el inni a cickafark teát. A palastfuvet nem mindig ittam. A hosszú ciklusomat 32 naposra rendezte 3 hónap alatt (folyamatosan csökkent a ciklus hónapról hónapra) és a tüszőm is megrepedt ahogy kell. (hőmérő segítségével ezt is nyomon lehet követni + ugye a nyák is jelezte ezt)
A teát mensi elmúltával kell.elkezdeni inni, a tüszőrepedésig. Napi 2-t ittam, reggel és este.
Ja es a lényeg, az 5. Ciklusban már nem jött meg a verzesem! :-)
Most is elkezdtem inni, mert amióta szultem, olyan erős gorcseim vannak ovulaciokor, h felér egy vajudassal.
Én hiszek a gyógynövényekben, mivel nekem bizonyított!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!